Szociopoly

IMG_20180116_1616572017. január 16-án a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 9. osztályos diákjai vehettek részt Szociopoly játékban. (tovább…)

Ismét megnyitja kapuit a Sötét Szoba

Dark_Room_by_ikizHamarosan ismét megnyitja kapuit a Sötét Szoba. Vajon ki tud tölteni egy pohár vizet bekötött szemmel? Felismeri-e a hétköznapi tárgyakat a látás érzékszerve nélkül? Kapcsold ki – Érezd át! – a kaland hamarosan folytatódik… Részletek folyamatosan a Facebook oldalunkon. #ZalaMegyeiCSEOH

Bővebb információ és jelentkezés:

https://doodle.com/poll/ng7twxe42fyamsib vagy +3620/213-1504.

A Sötét Szobáról itt olvashat.

Szociopoly – Az élet játéka

szociopolyA Szociopoly játék során egy átlagos hónap napjain haladunk végig – némileg meggyorsítva az időt, kockadobások segítségével –, a játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélnie a hónapot (a bevételek és kiadások összegei hozzávetőleg megfelelnek a mai magyar valóságnak). (bővebben: www.szociopoly.hu)

IMG_20180116_145127

 

A Szociopolyt hamarosan nevelési- oktatási intézményeknek kínáljuk majd, hogy minél többen részt vehessenek ebben a katartikus és élménydús játékban.

 

Meghívó

meghívó

Egyesületünk új projektje

Egyesületünk a munkaszervezete a ZEGIKON Helyi Akciócsoportnak, amely kidolgozta és végrehajtja a ZEGIKON Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát Zalaegerszeg területén.

zegikon TOP

A munkaszervezet tagjai:

Horváth Rita

Salamonné Süle Marianna

Tuboly Andrea

20171220_095433

Új felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap keretében – „Civil szervezetek működési célú támogatása 2018.”

Új felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap keretében – „Civil szervezetek működési célú támogatása 2018.”

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2018. évre vonatkozó, NEA-18-M jelű „Civil szervezetek működési célú támogatása 2018.” című pályázati kiírása.

A pályázat célja a magyar nemzeti civil önszerveződés működésének támogatása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásainak kiteljesedésében való segítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulása és finanszírozása révén.

A korábbi évekhez hasonlóan a pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő látja el.

A NEA-18-M jelű működési kiírás egységes szerkezetben, egy pályázati kiírás keretében jelent meg.

A pályázatokat legkésőbb 2018.01.15 és 2018.01.18 között, a pályázati kiírásban megadott, kollégiumonként eltérő időpontokban, az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren keresztül (EPER-ben) lehet benyújtani.
A felhívások az alábbi linkeken érhetők el: http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazatok

Boldog Karácsonyt Kívánunk!

karácsony2

Boldog Karácsonyt Kíván a Kortárs Klub Csapata!

IMG_20171212_161707

Lokálpatrióta Klub meghívó

A Lokálpatrióta Klub következő összejövetele december 14-én 17 órakor lesz a Megyei Könyvtárban (Deák tér).

Születésnapi beszélgetés Szabolcs Péter szobrászművésszel, városunk Prima díjas díszpolgárával.

Megtévesztő megkeresések a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban

Több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint civil szervezetek megtévesztő megkereséseket kaptak különböző gazdasági társaságoktól. E társaságok azt ajánlották, hogy ellenszolgáltatás fejében törvényességi és gazdasági szempontból átvizsgálják, javítják a civil szervezetek beszámolóit. Ezáltal megelőzhetik az esetleges retorziókat.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban az OBH feladata kizárólag azok nyilvántartása és közzététele. Az OBH tartalmában, érdemében nem vizsgálja a beszámolókat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ilyen vizsgálatokra ugyanis nincs hatásköre.
Kérjük, ha ilyen tartalmú megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak.
http://birosag.hu/kiemelt-kozlemeny/megteveszto-megkeresesek-civil-szervezetek-beszamoloival-kapcsolatban