Jelnyelvi tanfolyam

Kedves jelnyelv iránt érdeklődő!

2014. Október 1-én szerdán A1-es alap szintű kezdő jelnyelv képzés indul. /megfelelő létszám esetén/ (tovább…)

Angol és német nyelvi Társalgási Klub kisgyermekes anyukáknak

2014. szeptemberétől decemberig új – ingyenes – programot indítunk kisgyermekes anyukáknak! Angol és német nyelvi Társalgási Klub kétheti rendszerességgel 1,5 óra időtartamban kínál nyelvtanár vezetésével beszélgetés centrikus, korábbi nyelvtudást “felmelegítő”, gyakorló, új ismereteket szerző foglalkozásokat! (tovább…)

Civil Udvar a Belvárosi Szüreten

Civil Udvar a Belvárosi Szüreten! Ismerkedjen meg Ön is a zalai civilek tevékenységével 2014. szeptember hatodikán és hetedikén a Kvártélyház udvarán. Kulturális műsorok, kézműves játszóház, arcfestés, íjászat, harcművészeti és kutyás bemutató várja az érdeklődőket! A program látogatása ingyenes, további információk a www.zalacivil.hu oldalon!

A program a Nyugat-Dunántúli Operatív program szociális városrehabilitációs projekt keretében valósul meg.

 

civil udvar PLAKÁT végl.-page-0

15 éves a Bogáncs Állatmenhely

 

Egy kutya jó nap Zalaegerszegen a 15 éves Bogáncs Állatmenhely jóvoltából! 2014. augusztus 29-én pénteken várunk mindenkit egy fergeteges családi napra az Alsóerdei Gyermektáborba! Állatsimogató, kutyás bemutatók, ugrálóvár, állatorvosi és életvezetési szaktanácsadások, érdekes előadások, a jó hangulatról pedig a Karma, a Bazooka és Ganxsta Döglégy Zolee gondoskodik!

A program a Nyugat-Dunántúli Operatív program szociális városrehabilitációs projekt keretében valósul meg.

 

Bogancs_plakat_NAGY_A2_v3

100 pályázat érkezett az idei Civil Licitre

Pontosan száz civil pályázat érkezett a hetedik Civil Licit fenntarthatósági árverés pályázati kiírására. Az induló civil szervezetek olyan üzleti programokkal jelentkezhettek a felhívásra, melyek vállalatok számára kínálnak hasznos szolgáltatásokat a fenntarthatóság égisze alatt. A beérkezett pályaművekből 12 szolgáltatás nyerheti el a jogot az idei Civil Liciten való indulásra.

A környezeti és társadalmi fenntarthatóság szinte valamennyi területéről érkeztek be pályázatok az idei Civil Licit pályázati felhívására, csaknem megduplázva a tavalyi jelentkezők számát. A pályázó civil szervezetek közül egy szakmai grémium választja ki azokat a szolgáltatásokat, melyek elnyerhetik a jogot az árverésen való indulásra. A szakmai bírálóbizottság vállalati szakemberekből, döntéshozókból és fenntarthatósági szakértőkből áll és összesen 12 szolgáltatást választ ki a beérkezett 100 pályaműből. A kiválasztás legfőbb szempontjai a vállalati működésbe való beépíthetőség és a hasznosíthatóság.

A Civil Licit fenntarthatósági árverés szervezői már hetedik éve invitálják a non-profit és a for-profit szektor döntéshozóit üzleti találkozóra. „Örülünk, hogy évről évre egyre több civil szervezet pályázik az árverésen való részvételre, mely számunkra azt mutatja, hogy továbbra is kiemelt feladatunk van az üzleti és a non-profit szféra közötti híd megteremtésében” – mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány és a program szóvivője. „Sőt szemmel látható az is, hogy a vállalatok is egyre fogékonyabbak a civil szolgáltatások iránt, látva e szektor szakértelmét és tudását” – tette hozzá a szóvivő.

A Civil Licitet évek óta támogatja a kormányzat is. „Fontosnak és szükségesnek tartom, az erős, alulról építkező, ​közéletet és szemléletmódot aktívan formáló, sokszínű civil társadalmat, ezért támogatjuk és veszünk részt​ licitálói oldalon is ​a rendezvényen”- mondta el Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Az idei év különlegessége, hogy nemzetközi támogatóval is bővült a Civil Licit szervezői csapata. Az ERSTE Alapítvány, Közép- és Kelet-Európa egyik legmeghatározóbb alapítványaként támogatja és segíti az aukció megvalósulását, a szervezet által működtetett Társadalmi Integrációs Díj előző évi döntőjébe került civil partnereit is bevonva. „Úgy véljük, hogy a civil szervezetek számára egy kiemelt út a for-profit szektorral való együttműködés az alapítványunk által alapított és menedzselt Társadalmi Integrációs Díj és egyéb támogatási lehetőségek mellett” – mondta el Dejan Petrovic, az ERSTE Alapítvány programmenedzsere.

A bírálóbizottság várhatóan augusztus közepéig értékeli a beérkezett civil pályázatokat és választja ki azt a 12 szolgáltatást, mely lehetőséget kap a Civil Licit árverésen való részvételre.

A különleges fenntarthatósági árverés idén is november elején kerül megrendezésre, ahová már most várják a fenntarthatóság iránt nyitott cégek jelentkezését a szervezők. A Civil Licitet 2014-ben is szakmai partnerként támogatja Magyarország Kormánya.

Sokan lapátoltak a 9. Csákány–Körmend futamon

 

Csákánydoroszló – Közel százan teljesítették a Csákány–Körmend kajak-kenu futam 16 kilométeres távját

Elrajtol két egység. A kenu-2-esben Winkler Péter és Balaton Nauszika. Háttérben az egyesben Simon Enikő, mind a Zala Zöldje Morva Árja egyesület képviseletében. Jobbra Varga Gábor István szervező. Fotó: Szendi Péter

– Örvendetes a szép létszám, az meg különösen, hogy sokan indultak családi kategóriában, apák fiaikkal, lányaikkal, és több 14 év alatti gyerek is teljesítette a távot – értékelt Varga Gábor István, a szervező egyesület egyik elnöke. – Nagyon jó eredményekkel futottak be a versenyzők, kiegyenlített volt a mezőny.

Eredmények: Kenu-1, férfi: 1. Zimits Péter (Bayou Bönhöö, Molnaszecsőd), 2. Várnai Tibor (Rábavölgye Egyesület), 3. Homolovics Máté (Rábavölgye ). Női: 1. Szántó Anna. Kenu-2, férfi: 1. Skoda Kristóf, Skoda Tamás (Kormorán Kenu Egyesület, Csákánydoroszló), 2. Bálint Zsolt, Laposa János (Kormorán), 3. Unger Szabolcs, Zimonyi Csaba (Körmend). Vegyes: 1. Szeifert Rita, Bálint László (Kormorán), 2. Bödör Ágnes, Kuszi (Zalaegerszeg), 3. Tahin Péter, Ridavits Júlia (Körmend). Kenu-3, férfi: 1. Dobronics Balázs, Kovács Péter, Somogyi Dániel (Bereki Bárkás Egylet Egyesület, Körmend), 2. Molnár Gergely, Kakasi Balázs, Szendrey Zsombor (Veszprém), 3. Fodor Balázs, Kacskó Csaba, Király Ferenc (Körmend). Családi kenu: 1. Ésik Dorottya, Ésik Tibor, Németh Ricardo (Gerilla SM, Körmend), 2. Kőházy Anna, Kőházy Attila, Kőházy Zoltán (Bereki), 3. Pallósi Kitti, Pallósi Zsolt, Pallósi Balázs (Bereki). Kajak-1, férfi: 1. ifj. Bedi Tamás (Kormorán), 2.: id. Bedi Tamás (Kormorán), 3. Szakály György (Körmend). Kajak-2: 1. Széplaki Tamás, Széplaki Tamásné, 2. Tóth Attila, Horváth Tamás (Bereki), 3. Merkli Norbert, Katona Zoltán (Szentgotthárd).

Forrás: www. vaol.hu

 

XV. Egerszeg Búcsú

Hagyományőrző és kézműves programok várták a XV. Egerszeg Búcsú látogatóit a hétvégén. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület képviselői hagyományaiknak megfelelően átadták a lokálpatrióta díjat is, amit minden évben olyan zalaegerszegi vehet át, aki munkásságával sokat tett a városért. Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a XV. Egerszeg Búcsú. A falumúzeum idén is autentikus helyszíne volt a rendezvénynek. A nagykutasi pajtában képzőművészeti kiállítás nyílt Tánczos György tanítványainak munkáiból. A falumúzeum portáit ezúttal a születés jegyében rendezték be, így az Egerszeg Búcsú látogatói megismerhették a gyermekvárás falusi hagyományait.

Idén is népszerű volt a kirakodóvásár, ahol helyi kézművesek termékeiből választhattak az ünneplők. Volt aki azt is megmutatta, hogyan készíti a míves kerámiákat.

Tizenhetedik alkalommal adott át lokálpatrióta díjat az Együtt Zalaegerszegért Egyesület. Emlékplakettet kapott dr. Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója, elismerését távollétében férje vette át, valamint Ruzsin Pál többszörös magyar bajnok, Európa-bajnok sportlövő is. A Németh János keramikusművész életfáját ábrázoló lokálpatrióta díjat pedig Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész vehette át. Az Egerszeg Búcsút az önkormányzat minden évben támogatja. A díjátadás után gyermek- és kultúrműsorok szórakoztatták a közönséget.

 

 XV. Egerszeg búcsú: http://zegtv.hu/index.php?mod=hr&hr_id=10682

 

 

www.zegtv.hu

 

Hastánc Gála az Egervári Várkastélyban

A megújult Egervári Kastélyban tartották a hétvégén a kilencedik Nasreen hastánc gálát. A rendezvényen a régió legügyesebb táncosai mutatták meg tehetségüket. A sümegi Al Ahram tánccsoport mellett a szombathelyi Mira Orient táncosai, a zalaegerszegi Ezer Rózsa Kertje, valamint Nasreen és tanítványai is színpadra léptek. A legkisebbek, a Rózsabimbók egy fátylas tánccal varázsolták el a közönséget, őket a haladó csoportok követték, amelyek már versenyeken is bizonyították tehetségüket. Az orientális táncok között az első felvonásban szólószámot is láthattak az érdeklődők.

 

Forrás: www.zegtv.hu

 

Hetedik alkalommal rendezik meg a Civil Licit árverést

Hetedik alkalommal indul útjára a Civil Licit fenntarthatósági árverés, melynek keretében civil szervezetek üzleti szolgáltatásai kerülnek kalapács alá, melyekre vállalatok vezetői licitálnak. A civil szervezetek minden évben pályázat keretei között nyerhetik el a jogot az aukción való részvételre. A szervezők több mint száz jelentkezőre számítanak az idén, mely az előző éves eredménynek majdnem dupláját jelentené. Pályázni már lehet. (tovább…)

Új információ a közhasznú szervezetek 2014. május 31-ei kötelező beadványaihoz

Tájékoztatjuk azokat a közhasznú szervezeteket,  amelyek a közhasznúságukat közérdekű önkéntes tevékenységgel igazolják, hogy számukra kötelező melléklet a legalább 10 közérdekű önkéntessel kötött szerződés megléte.

Amennyiben a PK142 beszámoló 7/ L pontja tartalmaz az önkéntességre vonatkozó adatot, abban az esetben kötelező a fent említett szerződések benyújtása a Zalaegerszegi Törvényszékre.

Mellékelten csatoljuk az önkéntes szerződés formanyomtatványát, melyet a már korábban közzétett formanyomtatványokkal együtt kell benyújtani.

onkentes_szerzodes_minta