„Európa a polgárokért program”

Megjelentek az Európai Bizottság és a Tempus Közalapítvány által az „Európa a polgárokért program” keretében kiírt pályázatok. Nonprofit szervezeteknek, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezeteknek, helyi önkormányzatok szövetségeinek/egyesületeinek négy kategóriában is lehetőségük van pályázat benyújtására:

  • Tematikus hálózatok
  • Európai emlékezet projektek
  • Testvérvárosi találkozók
  • Civil szervezetek projektjei

http://tka.hu/palyazatok/126/europa-a-polgarokert

 

EURÓPA A POLGÁROKÉRT PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAPOK

2014.11.20.

A Tempus Közalapítvány információs napot szervez két alkalommal az Európa a polgárokért 2014-2020 programról.

A rendezvények időpontja: 2014. december 9. és 2015. január 13. (10.00-13.45)
A rendezvények helyszíne: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

A rendezvények célja, hogy megismertessék a résztvevőkkel az új programot, annak felépítését, prioritásait, változásait, valamint bemutassanak néhány korábban megvalósított jó példát. Emellett szó lesz a pénzügyi és a pályázat beadásával kapcsolatos tudnivalókról, a pályázati feltételekről és a bírálati szempontokról is.

Az információs napra szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

 

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció a honlapunkon található online jelentkezési lapokon végezhető el (a rendezvények menüpont alatt).

2014. december 9-i időpont: http://www.tka.hu/rendezveny/2311/europa-a-polgarokert-program-palyazati-informacios-nap

2015. január 13-i időpont: http://www.tka.hu/rendezveny/2312/europa-a-polgarokert-program-palyazati-informacios-nap

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a két rendezvény tartalma megegyezik.

 

Forrás: http://www.tka.hu/hir/2313/europa-a-polgarokert-palyazati-informacios-napok

Esélyt az időseknek!

Esélyt az időseknek 2014 plakát halvány-page0001

Pályázati felhívás gyermek- és ifjúsági közösségépítő programsorozatok támogatására (IFJ-GY-14-E)

A Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdet gyermek- és ifjúsági közösségépítő programsorozatok támogatására.

Az internetes pályázatok beadási határideje: 2014. december 3. 23:59 perc

 A pályázati anyag mellékletünkben megtalálható, valamint letölthető az alábbi linkről:
 
http://ncsszi.hu/palyazatok/aktualis-palyazatok
 

Rajzpályázati felhívás

Rajzpályázat felhívás 2014 WDH-page-0

Tájékoztató a Civil Szervezetek beszámolóinak feldolgozottságáról

A 2014. október 15-i nyilvántartási adatok szerint 81.097 db bejegyzett, működő civil szervezet van, ezek közül jelenleg 30.333 db közhasznú jogállás minősítéssel rendelkezik. Az Országos Bírósági Hivatalhoz 2014. május 1. és október 15. közt kb. 44.440 db beszámoló érkezett. A beszámolók közel 60 %-át, – mintegy 25.200 db-ot – május 26-június 3. között, 8 munkanap alatt küldték meg a civil szervezetek.

A feldolgozás gyorsítása érdekében az OBH Elnöke rendkívüli intézkedéseket vezetett be, ezen kívül négy autizmussal élő fiatal is lelkesen besegít a munkába.  A  nagyon rövid idő alatt beérkezett jelentős mennyiségű beadvány manuális feldolgozása ugyanakkor csak megfeszített munka mellett és csak hosszabb határidővel volt lehetséges.
A munka eredményét mutatja, hogy míg 2014. júniusban 2277 db, júliusban 4245 db, addig augusztusban 8565 db, szeptemberben pedig 12.369 db beszámolót dolgoztunk fel; egybevetve a beszámoló-érkezést és az évi több, mint 2300 darab igazolás kiadására irányuló kérelmet meghaladó ügyterhet, mostanra a beérkezett beszámolók 80%-át közzétettük.
Továbbra is kérjük a civil szervezeteket, hogy beszámolóikat ne a határidő lejárta előtti utolsó napokban küldjék, hiszen a folyamatos feldolgozást és a névjegyzékben történő közzétételt ez rendkívüli módon megnehezíti!
Budapest, 2014. október 29.
Forrás: birosag.hu

Fórum Zalegerszeg fejlesztési lehetőségeiről

MEGHÍVÓ
A Zalai Nyitott Szív Egyesület 2014. november 7-én (pénteken) 17 órakor tartja következő rendezvényét a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja, Landorhegyi út 33. nagyelőadójában. A fórum előadója Balaicz Zoltán Zalaegerszeg város polgármestere lesz, aki Zalaegerszeg város fejlesztési lehetőségeiről tart előadást.
A program nyitott, minden érdeklődőt szívesen várnak!

Meghívó

Tolerancia Napja 2014 (2)-page0001

Tízszeres a túljelentkezés a norvég civil alap támogatásaira

Közel tízszeres a túljelentkezés a Norvég Civil Támogatási Alap őszi pályázati kiírására. A legtöbb pályázat szervezet- és közösségfejlesztés, a legkevesebb pedig az emberi jogok és demokrácia témakörében érkezett.

Lezárult szerdán a Norvég Civil Támogatási Alap őszi támogatási pályázati körének első fordulója. Közel tízszeres a túljelentkezés. A rendelkezésre álló anyagi keret és az egy pályázatra jutó összeg nagysága alapján 110-130 pályázatot tudnak támogatni, miközben összesen 978 pályázat érkezett be - derül ki a pályázati honlapon található közleményből.

A legtöbb pályázat szervezet- és közösségfejlesztés, a legkevesebb pedig az emberi jogok és demokrácia témakörében érkezett. A következő napokban kezdődik a pályázatok előszűrése, ez két hét múlva zárul le. Kérdés azonban, képesek lesznek-e folyósítani a támogatásokat.

Kormányzati vegzálás

A Norvég Civil Alap Pénzeit kezelő alapítványoknál még májusban rendelt el Kehi-vizsgálatot a kormány. Először azzal gyanúsították meg őket, hogy a Norvég Alap hazai felhasználásakor áttételesen politikai szervezeteket vagy hozzájuk szorosan kötődő civil szervezeteket támogattak. A hatóságok azután a Kehi vizsgálata alapján korábban hűtlen kezeléssel és jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel is meggyanúsították a civileket, akikre szeptember elején nagy visszhangot kiváltó rendőri akcióval csaptak le, majd egyetlen működő civil szervezet maradt, mert a többiek adószámát bevonták.

A civilek határozottan visszautasították a vádakat, és vitatják az ellenőrzés jogszerűségét. Az ellenőrzés és a vita diplomáciai feszültséget okozott Norvégia és Magyarország között. Az erről szóló cikkeinket itt olvashatják, Móra Veronikával, a norvég pénzeket kezelő egyik szervezet, az Ökotárs Alapítvány vezetőjével készült interjúnkat pedig itt találja.

 

Forrás: www. nonprofit.hu

 

Meghívó „CIVIL PARTNERSÉGI SZEMINÁRIUM”

Időpont: 2014. október 30. (csütörtök) 16.00 óra
Helyszín: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u. 17.)
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja a NYDOP-3.1.1/B1-13 “Nyugat-Dunántúli Operatív Program Megyei jogú városainak városrehabilitációs témájú kiemelt projektjavaslatai” pályázati konstrukcióban finanszírozást nyert projekt keretében megrendezésre kerülő „Civil Partnerségi Szeminárium”, „Civil-szervezetfejlesztés”, című előadására és workshopjára.
Az előadás díjtalan, a részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges!
A rendezvény célja a civil és nonprofit szervezetek alapításának, működtetésének ismereteinek vázlata. A cél, hogy a résztvevők megismerhessék a különböző szervezetek menedzselésének gyakorlati technikáit. A workshop a képzésben résztvevők projekt munkáihoz kapcsolódóan járja körül a különböző menedzselési technikák gyakorlati kérdéseit.

A workshop során a következő témakörök kerülnek megtárgyalásra:
- Az egyes szervezeti típusok felépítése és sajátosságai, különös tekintettel a döntéshozatali mechanizmusokra
- Humánerőforrás menedzsment és szervezetfejlesztés
- Szervezeti kommunikáció