Sikerrel zárult Esélyegyenlőségi Napunk

11267319_865635130138670_956497418_n

A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 2015. június 6-án Esélyegyenlőségi Napot rendezett a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjában abból a célból, hogy felhívja a társadalom figyelmét a fogyatékossággal élő embertársaink esélyegyenlőségére, segítve ezzel a társadalmi összefogást. Az esemény lehetőséggel szolgált arra, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek az érintett célcsoportok pártolóival, a velük foglalkozó szervezetek szerteágazó tevékenységével.

A nap kiemelt programját képezte az I. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság, amelyben 16 csapat mérte össze tudását. A délutáni órákba nyúló izgalmas játék során az Öregfiúk Röplabda csapat bizonyult a legjobbnak, a második a Mimosa, a harmadik helyen a Zalaegerszegi Televízió végzett. Esély díjas a Vakondok (Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete, Látásfogyatékosok Kistérségek Egyesülete) csapata lett.

A rekkenő hőségben zajló rendezvényt számos játék, e területet érintő interaktív foglalkozás tette szemléletessé. A Zala Megyei Esélyteremtési Ház, Egyenlő Bánásmód Hatóság, Zalaegerszegi Női Szalon, Vakok Állami Intézete-Nagykanizsáról,Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete, Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete, Göcsej Kutya Klub, Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, Egyszülős Családokért Zalai Krízisközpont Alapítvány, SZENYE-Szervátültetettek nyugat-magyarországi sport-rehabilitációs kulturális és érdekvédelmi egyesülete, SINOSZ-Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete, Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza, „ÚJ ESÉLY-Együttműködési program Zalaegerszeg Járás települései számára” standjai képezték a tíz állomást. Az érzékenyítő feladatokat magába foglaló feladatok teljesítése, főként a gyermekek figyelmét kötötte le, majd könyvvásárlási utalványban részesültek a sorsolás útján kiválasztott szerencsés résztvevők. Mindeközben kézművesek árulták portékáikat, többek közt az autisták által készített agyagedényeket lehetett megvásárolni.

Az egész napos programot felölelő rendezvény sikerét jelzi az esélyegyenlőséget érintő információ csere és ismeretanyag átadása, a találkozások sora, valamint az izgalmas és tanulságos versenyek.

I. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság

11425816_865360116832838_1866946660_n

 

2015.06.06. kiemelt programját képezte az Esélyegyenlőségi nap keretében megrendezésre kerülő I. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság, amelyben 16 csapat mérkőzött meg egymással.

A bajnokság célja a látók és nem látók világának egymáshoz közelítése volt, a látás érzékelésének kizárásával.

A délutáni órákba nyúló izgalmas játék során az eredmény a következőképpen alakult:

  1. Öregfiúk Röplabda Klub
  2. Mimosa
  3. ZTV

Esély díjas: a Vakondok (Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete, Látásfogyatékosok Kistérségi Egyesülete) csapata lett.

 

A csapatoknak köszönjük, hogy részvételükkel megtisztelték I. Amatőr Csörgőlabda Bajnokságunkat!

 További rendezvényeinken is számítunk Önökre a sikeres együttműködés jegyében!

 

 

 

Sajtótájékoztató

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Dr. Deák Imre, 2015.május 26-án, sajtótájékoztató keretében nyújtotta át az általa képviselt minisztérium és a Nyugat-dunántúli Régió három megyéjében tevékenykedő Civil Információs Centrumok között létrejött Szakmai Együttműködési Megállapodást a zalai irodában. A rendezvényt befogadó Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület képviseletében Horváth Rita irodavezető köszöntötte a vendégeket és a sajtó képviselőit.

Ha bővebben is érdekli cikkünk, kattintson ide: Sajtótájékoztató

 

IMG_3586

 

 

Esélyegyenlőségi Nap

plakátterv végleges

Amatőr Csörgőlabda Bajnokság

Amikor érzékek kell, hogy vezessenek…

Láthatatlan kalandra hívunk mindenkit, ahol a nem látók és a látók világát közelítjük egymáshoz!

Tartsunk össze az esélyegyenlőség jegyében!

 

csörgőlabda plakát

 

csörgőlabda versenykiírás

Születés Hete 2015.

Részletes programok:

 

(tovább…)

Születés Hete 2015.

Részletes programajánlat:

    page-0 page-1 page-2 page-3 page-4 page-5 page-6   

Születés Hete – Zalaegerszeg 2015

Születés Hete, a családdá válás ünnepe.

Idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete Fesztivál országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat.
A Zala Megyei Esélyteremtési Ház szervezésében Zalaegerszegen immár 4. alkalommal várjuk az érdeklődő családtervezés előtt álló párokat, kismamákat, kispapákat, családokat, nagyszülőket.

Az egyhetes rendezvénysorozat célja, hogy a látogatók hiteles forrásból, és megbízható szakemberek segítségével informálódhassanak.
Idei évben a zalaegerszegi programok az alábbi témák köré csoportosulnak:
- a szülésre való felkészülés és a szülés körüli időszak hagyományos és új támogatási rendszeréről
- a szülés körüli történéseknek az anya-gyermek kapcsolatra, a család egészségére, és az élet későbbi szakaszaira gyakorolt hatásáról
- kötődő nevelés elősegítése: anyatejes táplálás támogatása, hordozás, babamasszázs, megfelelő válaszok a baba igényeire, baba-mamás foglalkozások
- az egészséges anya – fitt programok: kismama torna, jóga, gerinc – és intim tréning, alakformáló köredzés

Az alábbi programok biztos várják az érdeklődőket:
• Idén először egész napos programsorozattal: Szülőszoba látogatás – Nyitott nap a Zala Megyei Kórház Szülészeti Osztályán
• Idén először szakmai nap! Várandósság és születés a baba szemszögéből – címmel – Szakmai nap a Magyar Védőnők Egyesületének 42. Szakosztályával
• Pocakhangfürdő
• KoroKan kismamamasszázs tréning
• Aviva torna
Születés hete – Zalaegerszegen programjai 2015. május 4 – 9. között több helyszínen!

A programok ingyenesen látogathatóak!

A programok és aktualitások folyamatosan a www.zalacivil.hu honlapon követhetőek!
Információ: ehzala@zalacivil.hu
telefon: 20/504-9087 és 92/310-384

Születés Hete 2015

Semmelweis Garancia Védjegyre pályázhatnak az egészségügy területén működő civil szervezetek

A transzparens, átlátható adományozás elősegítése érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Nemzeti Betegfórum az elmúlt időszakban közös szakmai konzultáció során alakította ki a Semmelweis Garancia Védjegy működésének kereteit, amelyre a civil szervezetek 2015. március 23-ától pályázhatnak.

 

A védjegy a társadalom egészségügyi adományozás iránti bizalmának erősítésével az adományozók 1% felajánlásánál hozott döntését kívánja segíteni.

 

A pályázó civil szervezetek az OBDK koordinálásával működtetett www.semmelweisgaranciavedjegy.hu oldalon szereplő nyomtatványok benyújtásával önkéntes, saját nyilatkozataik szerinti vállalás alapján 2 éves időtartamra ingyenesen igényelhetik a Védjegyet, melynek odaítéléséről az azt működtető és fenntartó tagokból álló Semmelweis Garancia Védjegy (SGV) Bizottság dönt.

 

A védjegybirtokos a Semmelweis Garancia Védjegyet jogosult kommunikációs tevékenysége során logóként használni, PR és promóciós anyagain, illetve honlapján, az elektronikus és nyomtatott médiában feltüntetni, megjeleníteni. Az odaítélt Védjegyet megszerző civil szervezet neve a Védjegy honlapján elérhető, segítve ezzel a társadalom tájékozódását.

Az SGV Bizottság 2015. május 7-én tartja első ülését.

 

FUSS AZ AUTISTÁKÉRT

fuss kékben