Zalaegerszeg – FLASHMOB- fiatalokért, fiatalokról

Zalaegerszegen is FlashMob-bal ünnepeltük a Fiatalok Világnapját.

 

flashmob

(tovább…)

Családi Délután – Élménynap és Civil Információs Nap-Zalaszentgrót

A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, családi összetartozás erősítése érdekében szervezett programsorozatának egyik nagyon sikeres állomása volt a 2015.08.10-ei rendezvény Zalaszentgróton. A CSEÖH családi szerencsekereke által kínált ügyességi, érzékenyítő és kvíz játékok a gyerekek és a felnőttek figyelmét is lekötötték, lelkesítve őket az együttjátszásra és a próbatételre.

Családi nap Családi nap

(tovább…)

Jótékonysági főzés az AquaCityben  

Zalaegerszeg város és az AquaCity rendezésében immár 14. alkalommal került sor a főzőversenyre, amelyben egyesületünk a Zala Civil Életért Közhasznú Egyesület (Civil Információs Centrum, Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház,) munkatársai francia lecsót (ratatouille) főztek. Remek hangulatúra sikerült ez a nap.

CivilHáz_AquaPark2015 (2)

(tovább…)

Családi Délután a Zala Megyei CSEÖH szervezésében – 2015.08. 17.

A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Családi Délután elnevezésű rendezvényére hívja a városban élő családokat.

16.00-18.00 óráig Életvezetési tanácsadás, Párból család, Családi támogatások, kedvezmények, Gyermeknevelés, Kézműves alkotó, Családi játékok, Arcfestés műhelyek várják az érdeklődőket.

18.00-órától az Erdélyből érkezett csíksomlyói Árvácska Együttes előadásában, A csúf kiskacsa című zenés-táncos mesejátékot tekintheti meg a közönség. A programot táncház zárja.

Helyszín: Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára-Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.

 

Családi délután a Zala Megyei CSEÖH szervezésében

 

Várunk mindenkit sok szeretettel!

A programon való részvétel ingyenes!

FLASHMOB ZALAEGERSZEGI DÍSZ TÉREN

Flashmob 2015. augusztus

 

 

VÁRUNK MINDENKIT SOK SZERETETTEL!

Csapatot építettünk!-Tótszerdahely, 2015.07.31-08.01.

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület tagjai 2015.07.31-08.01.-ig, Csapatépítő tréningen vettek részt, melynek helyszíne a tótszerdahelyi Fedák-kúria volt. A kétnapos találkozón Kardos József tréner irányításával, elméleti és szituációs gyakorlatokat sajátított el a tizenegy fő. A jelzett gyakorlatok érintették az önismeretet, az empátiát, a konfliktusok és a kommunikáció hatékony kezelését,  valamint az önérvényesítés jelentőségét egy szervezeten belül. Az elvégzett feladatok eredményei rávilágítottak annak fontosságára, hogy egymás megismerése megkönnyíti a harmonikus munkahelyi légkör kialakítását. A tréning egyes állomásai alkalmat adtak arra, hogy az így kapott ismereteket átbeszélve, átértékelődjenek addig megfogalmazott vélemények, egymáshoz való viszonyok munkában és emberi kapcsolatokban egyaránt. A két nap során egyéni és közösségi teljesítmények tettek hozzá ahhoz, hogy a megszerzett információk és tapasztalatok birtokában tovább épüljön  a csapat.

IMG_2989              IMG_2933

Civil Információs és Családi Nap-Zalaszentgrót 2015.08.10.

A városban élő családokat, és az ott működő civil szervezetek képviselőit várjuk 2015.08.10-én, a délutáni órákban 16.00-20.00 óráig. A Zala Megyei Civil Információs Centrum munkatársai szakmai tanácsadással, ingyenes képzési ajánlatokkal szolgálnak az érdeklődők felé, a civileket érintő információs nappal egybekötött családi rendezvényen.

Helyszín: Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út. 9.- Városi Művelődési Központ

Önkéntes munka a zalaegerszegi strandon

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. 07. 30-án, önkéntes munkára hívta a város polgárait az évekkel ezelőtt bezárt Városi Strand felújítása céljából. Az esős napon közel száz lelkes ember, köztük a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület munkatársai- azon belül a Zala Megyei Civil Információs Centrum és a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház – munkatársai gyomláltak, kapáltak, gereblyéztek, virágot ültettek és festettek, építési törmelékeket takarítottak el. Az önkéntes munkát motiválta a közösségi szellem, valamint  sokak számára egyéni emlékek visszatérése is, amelyek a Városi Strand több évtizedes múltjához köthetők. A megszépülő medence és udvar, az e napra megszervezett szorgalmas munkával nyerte el azt a rendezett képet, amely az átadást követően várja a város gyermek és felnőtt látogatóit.

 

Városi strand szépítés1     Városi strand szépítés2

DSC00330     DSC00332

Civil Információs Nap az értékek jegyében Zalaszentgyörgyön 2015. 07.11.

A településen megvalósult nagyszabású nyári esemény, magába foglalta a község hagyományos rendezvényeit és a Járási Értéktár Program egyik állomását, valamint a Zala Megyei Civil Információs Centrum által tartott Civil Információs Nap megvalósítását is. A Járási Értéktár Program találkozóján, az önkormányzatok képviselői kiemelték a téma sokszínűségét, amelyben a civil szervezetek nagy jelentőséggel bírnak, mint feltérképezésben, mint pedig azok bemutatásában és megőrzésében.

Az értékteremtő, értékápoló összejövetelen, helyi és a társközségekben működő civil szervezetek is jelen voltak. A kulturális programokon résztvevő fellépők, a portékáikat áruló kézművesek, vendégek és Zalaszentgyörgy lakosai képviselte egyesületek és alapítványok látogatták meg standunkat, és kértek szakmai eligazítást szervezetük működésével kapcsolatosan. A tanácsadáson kívül a civil szervezeteket érintő változásokról, a közeljövőben induló képzési lehetőségekről is kaptak tájékoztatást a rendezvény látogatói.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA         IMG_2868

Tótszerdahely-Civil Információs Nap 2015.07.31.

Információs napra várjuk a helyi egyesületek és alapítványok képviselőit. A rendezvényen lehetőség lesz a civil szervezetek tevékenységével kapcsolatos információk cseréjére, tanácsadásokra.

Helyszín: Tótszerdahely, Kossuth Lajos utca 83.- Fedák–kúria