Esélyóra a Kiskanizsai Általános Iskolában

Társadalmi érzékenyítés keretén belül Esélyórát tartottak munkatársaink a Kiskanizsai Általános Iskolában, mozgásfogyatékosság témában. Ezúton köszönjük a közreműködést Tóth Ágnesnek a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesület elnökének, valamint a Zalai Kutyabarátok Egyesületnek és terápiás kutyáinak. Az Esélyórák továbbra is ingyenesen elérhetőek minden Zala megyei óvoda és iskola számára. Bővebb információ: ehzala@zalacivil.hu vagy +3620/213-1504 vagy http://zalacivil.hu/?page_id=66.

Civil szervezeti beszámolók benyújtásának határnapja

A civil szervezet az elkészített beszámolóját, valamint közhasznúsági mellékletét köteles minden év május 31. napjáig letétbe helyezni.

A beszámolót, illetve a közhasznúsági mellékletet, az elektronikus eljárásra kötelezett szervezet elektronikusan (az ún. Ügyfélkapun keresztül), egyéb esetben papír alapon – eredetben vagy hitelesített másolatban – megküldi az Országos Bírósági Hivatal (OBH)- 1363 Budapest, Pf.24. – részére, vagy személyesen is leadhatja az OBH Országos Nyilvántartási Iroda Ügyfélszolgálati Irodájában (1055 Bp., Szalay u. 16.). (tovább…)

Bölcsődei Tájékoztató Nap

bölcsinap

A Család és Népesedéspolitikai Főosztály felkérésére 2017. április 25-én került megszervezésre a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház által a bölcsődei ellátások rendszerének átalakulásáról szóló Bölcsődei Tájékoztató Nap. A tájékoztató napot Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg, a meghívottakat és az előadókat Tolvaj Márta Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről Fűrész Tünde miniszteri biztos volt jelen, aki a bölcsődei rendszer átalakulásának alapjait mutatta be, illetve készséggel válaszolt a témával kapcsolatos kérdésekre is. Huszárné Takács Noémi, a Zalaegerszegi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztály osztályvezetője A működési engedélyezési eljárás folyamata címmel tartott előadást, a módszertani feladatellátásról pedig Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesület elnöke, valamint Dr. Mátay Katalin, a MACSKE Napközbeni Gyermekellátást Nyújtó Szolgáltatók Országos Egyesület elnöke tartottak előadást.

A színvonalas szakmai tájékoztató végén a nagy számban megjelent érdeklődők a témával kapcsolatos kérdésiket is feltehették az előadóknak, akik készséggel álltak a hallgatóság rendelkezésére.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni a szakmai nap sikeressége érdekében támogató segítséget nyújtó Zala Megyei Kormányhivatalnak, Zalaegerszeg város vezetésének, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának és a megyei egyesített bölcsődéknek, valamint előadóinknak, akik szaktudásukkal hozzájárultak a tájékoztató nap sikeréhez.

Az eseményről bővebb információ: itt és itt.

Megjelent A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén című felhívás

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd forint.

Jelen Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be (önállóan vagy konzorciumvezetőként):

(tovább…)

A civil szervezetek éves beszámolóinak benyújtásához szükséges nyomtatványok frissítése

Elkészültek a civil szervezetek beszámolóinak benyújtásához szükséges nyomtatványok legfrissebb verziói. A 2017. január 1-jétől hatályos 479/2016. (XII.28) Korm.rendelet alapján elkészített 6.5 verziószámú nyomtatvány a korábbiakhoz képest nemcsak formai, hanem kisebb tartalmi változtatást is tartalmaz. (tovább…)

Figyelem! Karrier-jósda Keszthelyen a Georgikon karon 2017.04.29-én

 

karier.josda.2107.georgikon-page-0

Bővebb információ: Száva Piroska, tel.: 20/347-9511 vagy honlapunkon vagy Facebook oldalunkon.

FIGYELEM!!!

Folyamatosan érkeznek a
NEA-17-M és a NEA-17-SZ
pályázatok eredményei!!!

Családi nap a tehetség jegyében

Helyszín: Keresztury Dezső VMK
Időpont: 2017. április 22. szombat 9.00-18.00
A rendezvény szervezői – hagyományteremtő céllal – megálmodtak egy napot, amely a minden gyermekben ott szunnyadó tehetség felismeréséről és felkarolásáról szól. A témát többféle nézőpontból szakemberek mutatják be. A nap folyamán megnyílik egy tehetség-tér, ahol lehetőség lesz a gyermekekkel egyénileg is foglalkozni.

A belépés díjtalan. 

A délelőtt folyamán biztosítunk gyermek felügyeletet a  PIHE-Oviban

 

TEHETSÉGTÉR: (tovább…)

Családi nap a tehetség jegyében

Helyszín: Keresztury Dezső VMK
Időpont: 2017. április 22. szombat 9.00-18.00
A rendezvény szervezői – hagyományteremtő céllal – megálmodtak egy napot, amely a minden gyermekben ott szunnyadó tehetség felismeréséről és felkarolásáról szól. A témát többféle nézőpontból szakemberek mutatják be. A nap folyamán megnyílik egy tehetség-tér, ahol lehetőség lesz a gyermekekkel egyénileg is foglalkozni.

A belépés díjtalan. 

Bővebb információ: itt.

unnamed1

“kéSZÜLŐdés a családdá válásra”

Babát tervező és babátváró pároknak szeretettel ajánljuk!

A 6+1 alkalmas műhelybeszélgetésen a várandósság, szülés-születés és gyermekágy időszakának lelki vonatkozásaival, történéseivel és hasznos praktikákkal ismerkedhetnek a résztvevők szakemberek segítségével.

Jelentkezési határidő: 2017. április 18.
Infó és jelentkezés:
Száva Piroska
20/347-9511 vagy 92/310-384
ehzala@zalacivil.hu

KÉSZÜLŐDÉS a családdá válásra.-page-0