Civil Információs Nap az értékek jegyében Zalaszentgyörgyön 2015. 07.11.

A településen megvalósult nagyszabású nyári esemény, magába foglalta a község hagyományos rendezvényeit és a Járási Értéktár Program egyik állomását, valamint a Zala Megyei Civil Információs Centrum által tartott Civil Információs Nap megvalósítását is. A Járási Értéktár Program találkozóján, az önkormányzatok képviselői kiemelték a téma sokszínűségét, amelyben a civil szervezetek nagy jelentőséggel bírnak, mint feltérképezésben, mint pedig azok bemutatásában és megőrzésében.

Az értékteremtő, értékápoló összejövetelen, helyi és a társközségekben működő civil szervezetek is jelen voltak. A kulturális programokon résztvevő fellépők, a portékáikat áruló kézművesek, vendégek és Zalaszentgyörgy lakosai képviselte egyesületek és alapítványok látogatták meg standunkat, és kértek szakmai eligazítást szervezetük működésével kapcsolatosan. A tanácsadáson kívül a civil szervezeteket érintő változásokról, a közeljövőben induló képzési lehetőségekről is kaptak tájékoztatást a rendezvény látogatói.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA         IMG_2868

SZOPTATÁS VILÁGHETE

Idén 11. alkalommal kerül  megrendezésre a Zalaegerszeg város és környéke védőnői szervezésében az Anyatejes táplálás világnapja. Rengeteg programmal készülnek a szervezők. A rendezvényen a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház standja is megtalálható lesz.

 

Szoptatás Világhete

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Keressék a CSEÖH standját!

Forduljanak hozzánk bizalommal!

 

INGYENES KÉPZÉSEK civil szervezeteknek!  

 

A Zala Megyei Civil Információs Centrum a következő ingyenes képzéseket ajánlja a civil szervezetek figyelmébe:

 

 

Aki részt kíván venni valamelyik képzésen, kérem a képzés megnevezésével és saját adataival regisztráljon az info@zalacivil.hu e-mail címen. A képzések szeptembertől indulnak a BGF oktatóival!

Civil Információs Nap- Újudvar 2015.08.01.

Információs nap keretében, tájékoztatást tart a Zala Megyei Civil Információs Centrum 2015.08.01-én, a községben működő egyesületek és alapítványok számára.

Várunk minden érdeklődőt, aki Civil Információs Nap keretében kapott információkkal, tanácsadásokkal szeretné hatékonyabbá tenni szervezete működését!

Helyszín: Újudvar- Sportpálya

Becsehely-Információs napra hívjuk a civileket! 2015.07.25.

A Zala Megyei Civil Információs Centrum, 2015.07.25-én várja a községben tevékenykedő civil szervezetek képviselőit. Civil Információs Nap keretében tájékoztatást kapnak az iroda működéséről, annak szolgáltatásairól, szakmai támogatással szolgálva a civil szervezetek munkáját.

Helyszín: Becsehely-Faluház

Civil Információs Nap-Semjénháza 2015.07.18.

Várjuk a községben lévő civil szervezetek képviselőit és az érdeklődőket, 2015.07.18-án történő Civil Információs Nap elnevezésű rendezvényünkre. Az egyesületek és alapítványok működéséhez kapcsolódó kérdések, felmerülő problémák megbeszélésére és tanácsadásra ad alkalmat a találkozó.

Helyszín: Semjénháza, Kossuth Lajos út 3. – Polgármesteri Hivatal

Civil Információs Nap 2015.07.11.

2015.07.11-én, Civil Információs Nap megrendezésére kerül sor Zalaszentgyörgyön, a település nagyszabású nyári programja keretében. Hívjuk és várjuk a községben és a környéken tevékenykedő egyesületeket és alapítványokat szakmai tanácsadásunkra, amely során aktuális képzési és tanácsadási lehetőségekkel is szolgálunk.

Helyszín: Zalaszentgyörgy, Kossuth út 2. – Zalaszentgyörgy-Kávás Polgármesteri Hivatal

Civil Információs Nap- Nagyrécse 2015.07.08.

A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Iroda által tartott Járási Értéktár Program keretében, a Zala Megyei Civil Információs Centrum, Civil Információs Napra várja a helyi civil szervezeteket 2015.07.08. A rendezvény során lehetőség lesz az iroda és az egyesületek, valamint alapítványok működésével kapcsolatos szakmai kérdések megbeszélésére.

Helyszín: Nagyrécse- Inkey Kastély

Civil Információs Nap-Barlahida 2015.07.04.

Várjuk a településen működő civil szervezetek képviselőit, Civil Információs Nap rendezvényünkre 2015.07.04-én. A találkozón a Zala Megyei Civil Információs Centrum munkatársai informális tanácsadással, képzési lehetőségekkel, szolgáltatási ajánlatokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Helyszín: Barlahida- Idősek Gondozóháza

Tájékoztatás NEA pályázatok nyerteseinek szerződés visszaküldéséről!

Biztosan sokaknak gondot okoz az új szerződések 8 napon belüli visszaküldése a nyári szabadságolások miatt, hogy mi a teendő, ha valaki nem tudja visszapostázni, az alábbi információkat kaptuk az EMET-től:

 

Tájékoztatom a Pályázati Útmutató a „civil szervezetek működési célú támogatása 2015” c. pályázati kiíráshoz dokumentum 13. pontja értelmében, amennyiben a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok visszaküldése 8 napon belül nem lehetséges, úgy kérjük a törvényes képviselő nyilatkozatát/tájékoztatását papír alapon, írásban, amelyben az akadályoztatása okát bejelenti és egyúttal a megküldés vállalható időpontjáról tájékoztatja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőt.

 

Ha a Kedvezményezettnek – a döntés eredményéről szóló értesítésben megjelölt tervezett szerződéskötési időponttól számított 30 napon belül benyújtott – a szerződéskötési határidő meghosszabbítására irányuló kérelme alapján, a támogató úgy ítéli meg, hogy a Kedvezményezett mulasztása méltányolható okból származik, a szerződéskötésre az eredeti határidőnél nem hosszabb időtartamú új határidő állapítható meg.

 

Ha a dokumentumokat megbízott aláíró írja alá, úgy a szerződés aláírására feljogosító meghatalmazás eredeti példányát is csatolni kell. Az aláírás mellé oda kell írni az aláíró(k) nevét nyomtatott betűkkel is, illetve a dátumot is fel kell tüntetni. A meghatalmazáson mindenképp szerepelnie kell két tanúnak, azok adatainak (név, személyi ig. szám, lakcím), és aláírásukkal hitelesíteni kell azt. A meghatalmazáshoz mellékelni kell mind a meghatalmazó, mind a meghatalmazott közjegyző által hitelesített aláírási címpéldányát, vagy ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintáját, vagy a számlavezető pénzintézet által vezetett aláírási karton másolatának a számlavezető pénzforgalmi intézmény által hitelesített eredeti példányát.

 

Amennyiben a szerződéskötési határidő meghosszabbítására a Kedvezményezett nem nyújt be kérelmet, vagy a kérelem alapján a támogató a határidőt nem hosszabbítja meg, a támogatási döntés hatályát veszti.”

 

Üdvözlettel:

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 

Hazai Programok Igazgatósága
Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Osztály
1381 Budapest, Pf.: 1407.
Telefon: +36 1 795-4100
E-mail: nea@emet.gov.hu
www.emet.gov.hu