Civil Információs Nap és családi délután Lovásziban

A Zala Megyei Civil Információs Centrum Civil Információs Napot, a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház pedig Családi délutánt rendez Lovásziban.

Időpont: 2015.10.09. péntek 14:00-17:00 óra

Helyszín: 8878 Lovászi, Lakótelep 83.

 

Lovászi

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Alkotni vágyó fiatalok figyelem!

A  Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Zegzug Műhelyek keretében középiskolás diákok részére Tollforgató Klubot és Design Klubot indít!

TOLLFORGATÓ KLUB szórólapszórólap design

(tovább…)

Jogod van hozzá!

Megtekinthető Zalaegerszegen a – „Jogod van hozzá!” – Egyenlő Bánásmód Hatóság Interaktív kiállítása a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében !

jogod van hozzá

Várjuk az érdeklődő középiskolás osztályokat, csoportokat! A program kerete korlátozott, ezért a regisztrációkat érkezés szerint tudjuk vállalni, külön egyeztetéssel!  (tovább…)

Új szolgáltatás a Civil Információs Centrumban!

A Zalaegerszegi Törvényszék, valamint a Zala Megyei Civil Információs Centrum között együttműködési megállapodás jött létre, amelynek lényege a civil szerveztek informáltságának elősegítése, a nyilvántartási eljárások gyorsítása, az elektronikus eljárások előtérbe helyezése.

Felhívjuk a szervezetek figyelmét, hogy a Törvényszék által irodánkban elhelyezett számítógépen keresztül, munkatársaink segítségével lehetőség nyílik az elektronikus beadványok kitöltésére és beküldésére.

Az ügyfélfogadás előzetes időpont egyeztetéssel történik.

Bejelentkezés:

e-mail: info@zalacivil.hu

telefon: 90/310 384

Együttműködés a civil szervezetekért

2015.09.24-én aláírásra került a Zalaegerszegi Törvényszék és irodánk, a Zala Megyei Civil Információs Centrum között létrejött megállapodás. A szerződés célja az egyesületek, alapítványok számára elérhető gyors információ áramlás elérése, és az elektronikus beadványok kitöltésének valamint továbbításának segítése.

Dr. Beznicza Árpád a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője, köszöntőjében előtérbe állította a bíróság és a civil szervezetek közötti viszony sajátosságát, amelyben jelentőséggel bír a törvényszék által az egyesületek és alapítványok irányában tanúsított megkülönböztetett figyelem.

A Zalaegerszegi Törvényszék elnöke Dr. Sorok Norbert, beszédében kiemelte, hogy a megállapodás szól a civil szervezetekkel kapcsolatos beadványok célba éréséről, valamint a tevékenységüket érintő jogi változásokról való tájékoztatásról egyaránt.

aláírás törvényszék  törvényszék aláírás

(tovább…)

Szülő Suli előadássorozat 1. előadása

A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház hamarosan megkezdi a Szülő Suli előadássorozatot.

A négy előadásból álló sorozatban neves szakembereket hallgathatunk például a hagyományos magyar családi modellről, az apák szerepéről, a családon belüli kommunikációról, konfliktus helyzetekről és a média gyermekekre gyakorolt hatásairól.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az előadásokon való részvétel ingyenes!

Első előadásunk:

Időpont: 2015. október 1. 18.00 óra

Helyszín: Megyeháza Deák terem, 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. u. 10.

Előadó: Molnár V. József néplélekrajz-kutató

Előadás címe: A nagy család – Hagyományos magyar családi modell

Szülősuli1-Molnár V József

.
Meghívott előadónkról néhány szóban:

Idén 85 éves Molnár V. József  Magyar Örökség díjas néplélek- és néprajz-kutató, grafikusművész.
1956-os szabadságharcos, a Történelmi Vitézi Rend tagja.

Molnár V. József

Molnár V. József művészettörténész, néplélekrajz-kutató 1930. március 17-én született Cserhátpusztán. Régi, magyar falusi család sarja, s így mind ősei jogán, mind tanult tudás révén lett a magyar lélek képének beavatott ismerője. Molnár V. Józsefet, Jóska bácsit ismerni nagy ajándék. Olyan ő, mint egy mesebeli nagypapa, aki ízes, szép beszédével nemcsak ámulatba ejti unokáivá váló hallgatóit, de mérhetetlen bölcsességével és tudásával felébreszt bennünk egy különleges vágyat is. Vágyat arra, ahogyan – az ő szavaival – a régiségben szerették és tisztelték egymást az emberek, ahogyan a világ akkor működött, és működhetne még ma is. Megmutatja, hogy minden mindennel összefügg. Ezeket az összefüggéseket nem könyvből tanulta, megélte, magában hordozza, és magától értetődően adja át, páratlanul szép nyelvezettel, csodaszépen láttatva a gondolatokat. Bámulatos, mennyi tudást, mennyi szépséget képes átadni magával ragadó előadásiban és könyveiben.

 

Forrás: http://www.gyongyharmatoscsudafa.info/molnar-v-jozsef/

 

Vigasságok retro hangulatban!

Esős időben, színes kavalkáddá alakult az Apáczai tér, ahol a Városrészek Művelődési Központja és civil szervezetek szervezésében, idén is megrendezésre került a Kertvárosi Vigasságok.

A sokszínű program részeként számos szervezet és baráti társaság készített szabadon választott ételt, a jótékonysági főzőverseny keretében, melyeknek bevételét a Remény Gyermekei Alapítvány támogatására ajánlották fel.  Egyesületünk, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület időutazást téve, igazi retro hangulatban kínálta a hot dogot. A hatvanas-hetvenes éveket idéző pöttyös ruhában, korabeli eszközök felvonultatásával nagysikerű büfénket, délután két órakor nyitottuk meg a nosztalgiázó érdeklődők előtt.

retro büfé IMG_3398 IMG_3392 IMG_3379

(tovább…)

A Családfesztiválon részt vett a Zala Megyei CSEÖH is.

Családfesztivál 22. alkalommal kerül megrendezésre.  Az idei év témája a „Család és /vagy karrier”.

A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház- szeptember 20-ai Gyermekek Világnapja alkalmából – csatlakozott a rendezvényhez.
A Polgármester megnyitója után a zenéé volt a főszerep, a Doromboló zenekar interaktív előadással szórakoztatta a kicsiket.
Kinti és benti helyszíneken egyaránt élvezetes, játékos foglalkozás várta a gyermekeket.

IMG_4156  IMG_4162  IMG_4178 IMG_4379  IMG_4175  IMG_4412  IMG_4424  IMG_4377

A család felnőtt tagjai ezzel egyidőben előadásokon, információs tájékoztató programokon vehettek részt.

Rendezvényünk vendége volt dr. Kecskés Péter, az EMMI család, és népesedéspolitikai főosztályának vezetője, aki az aktuális családpolitikai kérdésekről tartott előadást.

 

Családfesztivál
dr. Kecskés Péter, EMMI család. és népesedéspolitikai főosztályvezető Úr és a Zala Megyei CSEÖH csapata

.

Az elmúlt évekhez hasonlóan nagyszámú érdeklődőt köszönthettünk a programon.

A Zala Megyei CSEÖH standjánál érzékenyítő játékokkal ismerkedhettek a család gyermek és felnőtt tagjai egyaránt.

Rendkívül sikeres, élményekben gazdag napot tudhatunk magunk mögött.

Séta a Gyermekek Világnapja alkalmából

A Gyermekek Világnapját az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának kezdeményezésére 1954. óta szeptember 20-án ünnepeljük. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.

Ehhez kapcsolódott a Zala Megyei CSEÖH, egy figyelemfelhívó sétával, ahová gyerekeket – kicsiket babakocsival vagy hordozva, a nagyobbacskákat kismotorral- szülőket és nagyszülőket vártunk.

Séta a Családfesztivál keretében  IMG_4131  IMG_4134 IMG_4137  IMG_4139  IMG_4141

(tovább…)

Láthatatlan Kiállítás – Érzékenyítésben vettek részt a Zala Megyei CSEÖH munkatársai

Nagykanizsán a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete szervezésében két napon keresztül látogathatták az érdeklődők a Láthatatlan Kiállítást.

Nagy izgalommal és érdeklődéssel indult a CSEÖH csapata is a programra. Elsők közt érkeztünk. Először az előtérben érzékenyítő, életszerű feladatokat, a vakok és gyengén látók által használt eszközöket próbálhattuk ki. Majd következett a „valódi” élmény. A Medgyaszay Ház nagytermében, a Láthatatlan Kiállítás ideje alatt teljes sötétség honolt. Csapatunk tagjait látássérült tárlatvezetők kísérték állomásról állomásra. 3 életszerű helyszín volt berendezve, ahol a látáson kívül csak a többi érzékszervünket lehetett próbára tenni: a hallást, a szaglást és a tapintást.

Az interaktív program, mely a budapesti tárlat egy szeletét mutatta be, azzal a céllal született, hogy a nem látók és a látók között teremtsen hidat, és megmutassa: látás nélkül is lehet teljes értékű életet élni.

Láthatatlan kiállítás IMG_4256 IMG_4262 IMG_4266 IMG_4269 IMG_4271IMG_4246 IMG_4274

Élményeink:

(tovább…)