Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírlevél 111.

Bevezető

111. HÍRLEVÉL

Hírlevél 3

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Információs Centrum 111. hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Rendszeresen küldünk hírlevelet országos és megyei civil aktualitásokról, eseményekről, a civil szervezeteket érintő aktuális tennivalókról. Továbbítjuk a tanácsadások alkalmával felmerült gyakran ismételt kérdéseket.

Várjuk a híreket az Ön civil szervezetéről, az aktuális programokról, elért eredményekről, bármiről, ami érdekes, színes a zalai civil életben. Hírlevelünket közel 2000 címzetthez juttatjuk el.

Köszönjük az eddigi sok-sok visszajelzést, programötletet! Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu  illetve a facebook oldalon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő  “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

Helyi hírek, programok

MEGHÍVÓ

Projektindító napra

Tisztelt Támogatást Igénylő!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett alábbi felhíváshoz kapcsolódóan, projektindító napot szervez:
EFOP-1.2.1-15  Védőháló a családokért

A rendezvény időpontja és helyszíne:  2017.04.04. Budapest

A projektindító nap célja, hogy segítséget nyújtson az EFOP-1.2.1-15  konstrukció kedvezményezettjeinek a projektek megvalósításához kapcsolódó szakmai, pénzügyi, és adminisztratív feltételek értelmezésében.

Bővebben a weboldalon

JÓ HÍR ALAPÍTVÁNYOKNAK, EGYESÜLETEKNEK!

Az egyesület és az alapítvány a létesítő okiratát a Ptk-val összefüggésben csak akkor köteles módosítani, ha egyéb okból is módosítaná azt.

Tehát a 2017. január 1-jét követő első létesítő okirat módosítással együtt kell a rendelkezéseket felülvizsgálni az új Ptk-nak megfelelően, és szükség szerint módosítani, amelyek nem felelnek meg a Ptk. szabályainak. Egyesület esetében nem kell módosítani az alapszabályt abból az okból, hogy az tartalmazza az egyesület alapító tagjainak nevét és azok lakóhelyét vagy székhelyét.

Ez a rendelkezés 2017. január 1. napján lépett hatályba, és lényegében a civil szervezetek esetében a 2017. március 15-re tett korábbi kötelező módosítási határidőt eltörölte.

Jogi segítséget a Zala Megyei Civil Információs Centrumon keresztül tudnak igénybe venni!

Módosításra kerültek a PK-141 és PK-142-es nyomtatványok!!!

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a PK-141 – egyszeres könyvvitel – és a PK-142 – kettős könyvvitel – nyomtatvány módosításra kerül.

A nyomtatványok legfrissebb, 6.4-es verziója 2017. február 15. napjától a http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-nyomtatvanyok oldalon válnak elérhetővé.

Forrás: birosag.hu

Pályázatok

EFOP-1.2.12-17 Esélyteremtő programok megvalósítása

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Esélyteremtő programok megvalósítása” című (EFOP-1.2.12-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 17.39 milliárd forint.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 500 millió Ft, maximum 13,5 milliárd Ft.

Forrás: www.palyazat.gov.hu

EFOP-1.3.7-17 A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 8 milliárd forint.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 25 millió Ft, maximum 50 millió Ft. Jelen Felhívás forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Határidő: Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. év március hó 30. naptól 2018. év január hó 2. napig van lehetőség.

Forrás: palyazat.gov.hu

EFOP-3.1.6-16 A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése

Magyarország Kormányának felhívása a fejlesztő nevelés-oktatást és a pedagógiai szakszolgálati feladatokat ellátó, valamint az utazó gyógypedagógusi, utazó konduktori hálózatot működtető köznevelési intézmények számára, a korai iskolaelhagyást csökkentő és a minőségi oktatáshoz való hozzáférést előmozdító projektek megvalósítása érdekében.

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. március 6-tól 2019. március 6. napjáig van lehetőség.

Forrás: www.palyazat.gov.hu

EFOP-1.5.3-16 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben–kedvezményezett térségek

Magyarország Kormányának felhívása a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet szerint kedvezményezett járásokban érintett települési önkormányzatok (a megyei jogú városi önkormányzatok kivételével), ezen települési önkormányzatok többségi tulajdonában álló nonprofit szervezetek, valamint többségi települési önkormányzati befolyással bíró nonprofit szervezetek részére a humán közszolgáltatások fejlesztésének megvalósítása érdekében.

Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. év március hó 1. naptól 2019. év március hó 1. napig van lehetőség.

Forrás: www.palyazat.gov.hu

NKA PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy pályázatot benyújtani csak előzetes regisztráció után lehet!

Amennyiben még nem rendelkezik regisztrációval, javasoljuk, hogy a regisztrációt a beadandó pályázat benyújtási határidejét megelőzően – a megfelelő feldolgozás érdekében – minimum 5 munkanappal korábban kezdje meg.

Forrás: www.nka.hu

Tanoda programok támogatása

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Tanoda programok támogatása” című (EFOP-3.3.1-16 kódszámú) felhívás.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 milliárd Ft.

Jelen felhívás keretében a felhívás 4.1. pontban meghatározott feltételek szerinti szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet.

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. év január hó 09. naptól 2019. év január hó 09. napig van lehetőség.

Forrás: www.palyazat.gov.hu

Országos civil hírek

Módosultak a Ptk. egyesületekre vonatkozó szabályai! Az eddigi szabályozással ellentétben véghatáridőt nem fogalmaz meg!

A civil szervezetek és cégek nyilvántartásával összefüggő eljárások módosításáról és gyorsításáról szóló 2016. évi CLXXIX. törvény 2017. január 1. napjával módosította a Ptk. (Polgári Törvénykönyvról szóló 2013. évi V. törvény) egyesületekre vonatkozó szabályait.

Bővebben a weboldalon

Szolgáltatásaink

SZOLGÁLTATÁSAINK

  • Partnerségi Információs Napok szervezése egy-egy kistérségben illetve CIC Központban.
  • Zala megyei civil adatbázis létrehozása
  • Önkormányzati civil referensek adatbázis létrehozása
  • SZJA 1 %-os támogatásra jogosult Zala megyei civil szervezetek adatbázisa
  • Önkéntesek és közérdekű önkénteseket fogadó civil szervezetek adatbázisa
  • Hírlevél
  • Civil Jogtár
  • Civil Rendezvény-, Programnaptár

Irodai szolgáltatások:

  • számítógép használat
  • nyomtatás, fénymásolás
  • szkennelés
  • eszközbérlés (projektor, videokamera, fényképezőgép, vetítővászon, flipchart tábla)

Várjuk jelentkezésüket!

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

A következő hírlevél küldés várható napja: 2017.04.06.

Zala Megyei Civil Információs Centrum

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.
Tel/Fax: 06 92 310 384
info@zalacivil.hu
https://zalacivil.hu/

Tartalom megosztása: