Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona Cím adományozása

királykisasszonyok_és_királyfiak_otthonaA Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona Címet a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház adja át Zala megyében. 2016-os KSH adatok alapján az elismerést Dötk község veheti át 2018. február 16-án, a Házasság Hetén.
Program célja:

Felhívni a figyelmet a gyermekekre, mint értékre, erősíteni, hogy egy település megtartó erejének kulcsa a gyermeklétszám növekedésében rejlik.

Program bemutatása:

A gyermeknevelés öröme nem csupán hivatás, hanem a család, a közösség ereje, gazdagsága. A család szerepének megőrzése, megismertetése és annak népszerűsítése mindannyiunk közös érdeke. Minden megszületett gyermek királyfi vagy királykisasszony a saját családjában.

Naptári évente egy megyei település kaphatja meg a címet, ahol az előző év december 31-ig megállapított statisztikai állandó népesség létszámához viszonyítottan legnagyobb százalékos mértékű az ott lakó (állandó bejelentett lakcímmel rendelkező szülők gyermeke) újszülött létszámnövekedés. A program keretében így évente egy település vezetésének és érintett családjainak adjuk át a díjat. Az elismerés részét képezi a településnek adományozott üvegdíj és emléklap, a gyermekek számára egy-egy kis tűzzománc korona, emléklap, ajándékcsomag.

A díjátadás ünnepi keretek közt történik köszönőtökkel és rövid műsorral. 
Helyszín: Dötk, Faluház
Időpont: 2018. február 16. péntek 10:00

Bővebb információ: Facebook-on illetve a 20/213-1504 telefonszámon.