Átadtuk a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona Címet

dav

2018. február 16-án Dötk település vehette át a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona Címet.

“A Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak országos hálózata hagyományteremtő céllal kívánja átadni a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona Címet Magyarország minden megyéjében, ahol az előző zárt évi, azaz december 31-ig megállapított statisztikai állandó népesség létszámához viszonyítottan legnagyobb százalékos mértékű a gyermekáldás.

A Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona Címet kapja az adott település és önkormányzata, illetve tűzzománc koronát és emléklapot, sok ajándékot kapnak azok a családok és gyermekeik, akik hozzájárultak a cím elnyeréséhez.

Zala megyében ezt a megtisztelő és rangos címet Dötk település kapja, ugyanis 2016. évi statisztikai adatok alapján, a településen két gyermek született, egy kisfiú és egy kislány, ezzel az akkori állandó 36 fő lakos 1000 főhöz viszonyított aránya alapján több mint 55%-os növekedést jelentett.

A gyermek a kulcs, kulcs a jövőhöz, a következő generációk tudásának, hagyományinak megőrzéséhez, egy település fennmaradásának záloga. Nagyszerű érzés látni, hogy a települések felismerik a családban rejlő értéket, és igyekszik a település mindennapjaiban olyan programokat, lehetőségeket kínálni a családok és a fiatal párok számára, mely révén úgy érzik, hogy jó az adott településen élni, a közösséghez tartozni. Egy olyan közösséghez, mely ápolja a hagyományokat, támogatja a gyermekvállalást, a fiatalok, családok boldogulását. Egy közösség, mely biztonságot és védelmet nyújt tagjainak, akár a család, a gyermekei számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy Zala megyében ma ráirányíthatjuk a figyelmet Dötkre, egy olyan kistelepülésre, mely vallja és hirdeti, hogy a gyermek érték, a település megtartó erejének kulcsa.” Bognárné Bengő Hajnalka Zala Megyei CSEÖH irodavezető

dav

A rendezvényen készült további képek elérhetőek itt. A rendezvényről bővebben a Zalai Hírlap 2018.február 19-i számában, vagy a Zaol.hu-n olvashat.