Láthatatlan vacsora

IMG_20181024_173330Kapcsold ki! – Érezd át! Közel húsz fő vett részt a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház által szervezett Láthatatlan vacsora programon. A vendégek bekötött szemmel fogyaszthattak el egy háromfogásos vacsorát miközben lehetőségük nyílt tapasztalatot gyűjteni és megismerkedni a látássérültek élethelyzeteivel.

A vacsora során látássérült személyek segítették a látókat, és egy  kötetlen jó hangulatú vacsora keretei között nyílt lehetőségük megismerkedni egymással. A vendégeket a segítők elvezették az étterem pincehelyiségébe, ahol a egy magyaros stílusú háromfogásos vacsora várta az asztaltársaságot. A menüben szereplő ételek mindegyike kihívást jelentett a résztvevők számára, hiszen a csontleves forró volt, a rántott szeletet késsel, villával kellett elfogyasztani, a palacsinta hajszálvékonyra sütött tésztája pedig könnyen lecsusszant a villáról.

Az élménydús vacsora során a résztvevők megismerkedhettek és megtapasztalhatták a látássérültek speciális élethelyzeteit a közlekedéstől, az étkezésen át.

Köszönjük segítőinknek Peszleg Katalinnak (Vakok Állami Intézete – Budapest), Sutkáné Simon Nórának és Takács Gábornak (Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete), akik hozzájárultak a program sikeréhez.

A programról bővebben: a Zalai Hírlap 2018.10.25-i számában, a ZegTV 2018.10.25-i Híradójában,  a Galériában valamint a YouTube csatornánkon.