Önkéntes akció

Önkéntes AkciónapDecember 5-én az Önkéntesség Világnapja alkalmából szervezett országos akcióhoz csatlakozva a Zala Megyei CSEÖH a megyében 5 helyszínen 6 partnerszervezettel együttműködve, 30 önkéntes bevonásával, 146 résztvevővel valósított meg önkéntes akciót.

A Zala Megyei CSEÖH együttműködő partnerei hozzájárulásával öt bentlakásos intézményben integrált, interaktív, élményalapú foglalkozás megtartását tűzte ki célul.

A programban résztvevő intézmények:

Búcsúszentlászló – Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény (8925 Búcsúszentlászló Arany János utca 17.)

A Zalai Kutyabarátok Egyesület Terápiás csoportjából Tolnai Tímea Zserbó nevű terápiás kutyájával tartott 60 perces interaktív, állatasszisztált foglalkozást .

Muraszemenye – Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Hóvirág Otthona (8872 Muraszemenye, Béke utca 14.)

A Zalai Kutyabarátok Egyesület Terápiás csoportjából Szécsi Lászlóné Pedro nevű terápiás kutyájával tartott 60 perces interaktív, állatasszisztált foglalkozást.

Hévíz – Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény (8380 Hévíz, Honvéd u. 2.)

A Zalai Kutyabarátok Egyesület Terápiás csoportjából Dr. Nagy Erzsébet Andi nevű terápiás kutyájával tartott 60 perces interaktív, állatasszisztált foglalkozást.

Boncodfölde – Autista Védőotthon (8992 Boncodfölde, Dózsa Gy. utca 18.)

Az Ifjúsági Kerekasztal és a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete képviselői tartottak 60 perces interaktív foglalkozást.

Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény – Napraforgó Otthon (8900 Zalaegerszeg, Külső-Kórház utca 2.) A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat idén is megrendezte „Titkos Mikulás” adománygyűjtő akcióját.  A program részeként az összegyűjtött felajánlások kerültek átadásra egy rövid ünnepi műsor kíséretében

A programról az intézmények az alábbi visszajelzések érkeztek:

„A Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény 20 ellátottja vett részt az önkéntes akciónap keretében terápiáskutyás foglalkozáson. Lakóink már napokkal korábban izgatottan várták Zserbó érkezését.

A közel egy órás foglalkozáson, olyan lakóinkat is sikerült megmozgatni, akiket egyébként nem vagy csak nehezen lehet bevonni foglalkozásokba. Ezalatt az egy óra alatt az öröm és a jókedv uralkodott a teremben.”

„A muraszemenyei Hóvirág Otthonban 2018. 12. 05-én önkéntes nap keretei között 10 és 11 óra között Szécsi Lászlóné, és kutyája Pedró, állataszisztált terápiát tartott.

A színes, érdekes feladatok nem csak szórakoztatnak, hanem képességeket is fejlesztenek. Az állat jelenléte olyan képességeket, és érzelmeket is előhoz, melyet más módszerekkel nem lehet.”

 

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége

Zalaegerszeg MJV Önkormányzat

Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete

Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal

Zalaegerszeg Városi Diákönkormányzat – ZVDÖK

Zalai Kutyabarátok Egyesülete – Terápiás csoport

Bővebben a Zaol.hu-n, a ZegTV Híradójában és a Zalaegerszegi7Nap-ban és a Hévíz TV-ben.

Az akcióról képekben: