Élményt ajándékoztunk

48428724_287264598802027_9034134841490145280_n“Az ünnep közeledtével minden ember igyekszik egy kicsit befelé figyelni, elcsöndesedni, számot vetni és hálát adni mindazért a jóért ami az év során történt vele és igyekszik segítő kezet nyújtani azok számára akiknek kevesebb öröm jutott. Az országban számos adománygyűjtő- és önkéntes akció kerül meghirdetésre karácsony táján. A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak országos hálózata Családok éve programsorozat keretén belül idén úgy döntött, hogy azokat a hátrányos helyzetű családokat szeretné támogatni, akik a családok átmeneti otthonaiban élnek. Hiszen egyik fő tevékenységünk a család, a családban rejlő erő, mint érték közvetítése. A család szerepének megőrzése, megismertetése és annak népszerűsítése, jólműködésének elősegítése.


Rendhagyó módon élmény felajánlásokat gyűjtöttünk, mellyel célunk, hogy mindenkinek része legyen az összetartozás érzését jelentő közös élményekben. Hiszen a közösen eltöltött minőségi idő erősíti az összetartozás érzését, közelebb hoz, a család minden tagjának ad.” 


Az Ajándékozz élményt! felhívásunk ünnepi átadója tegnap igazán különleges élményt jelentett a CSAO-ban élők számára, akiket már délután színes programokkal vártuk, a felajánlások átvétele után pedig egy fantasztikus interaktív koncert szórakoztatta a legkisebbeket! Köszönjük a felajánlásokat mindazoknak, akik csatlakoztak programunkhoz! Köszönjük Balaicz Zoltán Zalaegerszeg MJV polgármesterének, Balaicz Zoltánné a Zalaegerszegi Női Szalon elnökének, Bencze Tamás a Zalakerámia-ZTE KK vezetőedzőjének, Gombkötő Ildikó és Szabó Peti – DELTA Zenekar tagjainak,H.Horváth Gyula – Zalaegerszeg Televízió műsorvezetőjének, Jónás Zsófia – SINOSZ Zala Megyei Szervezet jelnyelvi tolmácsnak, Köpör István – SINOSZ Zala Megyei Szervezet elnökének, Kozma Tibor – Kozma Kft. ügyvezetőjének, Mányoki Attila – hosszútávúszónak, Mihály Péter – színművésznek, a Zalaegerszegi Kutyasuli Terápiás csoportjának Zserbónak, hogy szerepeltek a kampányt népszerűsítő kisfilmben. 

Az elmúlt időszakban nagyon sok felajánlás és jószándékú megkeresés érkezett irodánkhoz intézményektől, szervezetektől, magánszemélyektől.

Így a zalaegerszegi és nagykanizsai családok átmeneti otthonában élő családok eljuthatnak, például kosárlabda és kézilabda mérkőzésekre, bábszínházba, színházba, moziba, állatsimogatóba. Különböző tematikájú foglalkozásokon vehetnek részt, mint sport, kézműves, állatasszisztált, jóga és masszázs terápiákon. És közös élményeket gyűjthetnek a Hős képzésen, szórakoztató előadásokon. Találkozhatnak és beszélgethetnek hírességekkel, a felajánlások eszmei értéke meghaladja az 1 millió forintot.

A beérkezett felajánlások között az alábbiak találhatóak:

– Családi belépőjegy Lenti Termálfürdő és Szent György Energiaparkba a Vadvirág Vendégház felajánlásával

– Családi Sportnap a Decathlon Zalaegerszeg dolgozóinak felajánlásával

– Családi kézműves foglalkozás a Kisfaludy Stróbl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület felajánlásával

– Egy kötetlen hangvételű beszélgetés Mányoki Attila hosszútávúszóval, Mányoki Attila felajánlásával

–  A 2019-es esztendőben a női NB II-es csapat hazai találkozójára egy családot (4 fő) vendégül látnak. A családért a klub saját mikrobuszával el is megy és a mérkőzés után vissza is viszik a szállásukra. Emellett találkozhatnak és beszélhetnek, kérdezhetnek a klub emblematikus alakjaitól, úgymint Utasi Ágotától, 85 szeres válogatottól és a klub jelenlegi vezetőedzőjétől az olimpiai ezüstérmes Balogh Beatrixtől. Az Egerszegi Kézilabda Klub felajánlásával.

– A négyszeres Magyar Bajnok és Kupagyőztes Zalakerámia ZTE KK férfi NB I-es kosárlabda csapata szeretettel meghív egy családot (4 fő) a 2019-év elején egy előre megbeszélt mérkőzésre. A találkozó előtt közös fotó készítése a csapattal. Zalakerámia ZTE KK férfi NB I-es kosárlabda csapat felajánlása

– 20 darab 2500 Ft értékű ajándékutalvány melyeket 2019 januárjától lehet beváltani  sporteseményekre szóló belépőjegyekre.

– Minden család számára ingyenes belépére jogosító utalvány a Zalai Kutyasuli – KutyaJó Kalandok terápiás kutyás játszóház születésnapi rendezvényére 2019 március 16-án a Zalai Kutyabarátok Egyesület felajánlásával.

– Három alkalomra szóló családi jógafoglalkozás Lukács Réka felajánlásával.

– KoroKan masszázs két óra időtartamban Hadászi Ágnes felajánlásával.

– HŐS képzés, Gyermek SOS tréning, és egy alkalommal családi rendezvényen mentőautóval való megjelenés az Országos Mentőszolgálat Zalaegerszegi Állomásának felajánlásával.

– Öt darab családi belépőjegy a Zalaegerszegi Termálfürdőbe Kozma Tibor felajánlásával.

– 4 fő részére mozijegy a Cinema City felajánlásával, illetve 3 fő részére a CinemaKanizsa moziba magánszemély felajánlásával

– 10 fő részére színházjegy az Isten pénze című előadásra a Hevesi Sándor Színház felajánlásával

– Családi belépőjegy a zalaegerszegi Aquacitybe Tornyos Ágnes felajánlásával.

– 20 főre szóló belépőjegy a Csácsi Állatsimogató és Állatotthonba Eszteróné Király Melinda és barátai felajánlásával.

– Csoportos mandalafestés és 8 fő számára kiscsoportos foglalkozás Zalaboldogfán Csiszárné Kalmár Annamária felajánlásával

– Egy névtelenséget kérő magánszemély 150.000 Ft értékben ajánlott fel belépőjegyeket az Aquacity-be és a Zobori Kalandozoo-ba

– Egy interaktív balett előadást, és a májusi gyermektábor egy programján való részvételt ajánlott fel a SWANS Balett és Tánciskola

– Az OTP Zalaegerszegi Bankfiókjántól a Zalaegerszegi Információs Contact Center felajánlása találkozás Borka bohóccal: Egy vidám, varázslatos utazásra várja a gyerekeket. Az utazás után lufi figurákkal, és csillámtetkóval ajándékozzák meg a megfáradt utazókat.

Mindenkinek köszönjük, áldott karácsony kívánunk!

Az ünnepélyes átadóról olvashat a Zalai Hírlap 2018.12.21-i számában, a Zalaegerszegi7Nap januári számában és megnézheti a ZegTV Híradójában.