Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

2020 – 2022. A Zala Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa újabb 3 évre a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület 1/1/2020

Hírlevél 3

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Információs Centrum 180., „2020 – 2022. A Zala Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa újabb 3 évre a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület – című hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu illetve a facebook oldalon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

Újabb 3 év: 2020 – 2022.

2020 – 2022. A Zala Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa újabb 3 évre a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Rita + Vince

2020 – 2022. A Zala Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa újabb 3 évre a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület.
A tegnapi nap folyamán a Miniszerelnökség részéről Szalay-Bobrovinczky Vince, a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár nyújtotta át címbirtokosi okleveleket a irodákat működtető egyesületek elnökeinek. Zala megyében Czotter Csabáné részére a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnökének.

 

Értékteremtő Közösségekért díj – 2020

A Miniszterelnökség felhívást tesz közzé a 2020. évi Értékteremtő Közösségekért díj adományozására vonatkozóan.

A 2020. évi Értékteremtő Közösségekért díj hirdetménye

A Miniszterelnökség – a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján ­– felhívást tesz közzé a 2020. évi Értékteremtő Közösségekért díj adományozására vonatkozóan.

A díj annak a 2011. évi CLXXV. törvény 2. § (6) bekezdés b) és c) pontja szerinti szervezetnek, valamint határon túli civil szervezetnek adományozható, melynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, továbbá annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.

Évente legfeljebb 2 díj adományozható, egy természetes személy, illetve egy civil szervezet részére. A díj posztumusz is adományozható.

A díj átadására a 2020. február 1-jén, a civilek napja alkalmából kerül sor.

A díjazott emlékérmet, az adományozást igazoló oklevelet, valamint 1.500.000 Ft értékű pénzjutalmat kap.

A díj adományozására a Miniszterelnökség által közzétett felhívás alapján bárki tehet javaslatot. A beérkező javaslatokat a civil és társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár által vezetett bíráló bizottság véleményezi, rangsorolja és tesz javaslatot a miniszternek az adományozásra.

A díj adományozására vonatkozó előterjesztés és nyilatkozat elektronikus úton történő benyújtásának határideje: 2020. január 17. (péntek) 23:59. A javaslatok kizárólag a fent nevezett mellékletek csatolásával, elektronikusan küldhetőek az alábbi címre:civilhat@me.gov.hu. Hiánypótlásra nincs lehetőség.

A Miniszterelnökség felhívása a 2020. évi Értékteremtő Közösségekért díjra való jelölésre

Kapcsolódó dokumentumok:

Megjelentek a Bethlen  Gábor Alapkezelő Zrt. aktuális pályázatai

Megjelentek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. alábbi tartalmú felhívásai

A magyar kultúráért és oktatásért központi pályázati kiírás 2020.

A pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal fennálló sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

Megvalósítási időszak: 2020. január 1. – 2020. december 31.

A pályázat benyújtásának kezdő időpontja: 2019. december 20.

Benyújtási határidő: 2020. január 31. 14.00 óra (közép-európai idő szerint).

Pályázati felhívás elérhetősége

 

Pályázati kiírás a Romániában élő magyar közösség támogatására 2020.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) által — a BGA Pro Transilvania Kft. (S. R. L.) közreműködésével — pályázat alapján nyújtható támogatás az oktatás és a kultúra támogatása által a Romániában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítását, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítését célozza.

Megvalósítási időszak: 2020. január 1. – 2020. december 31.

A pályázat benyújtásának kezdő időpontja: 2019. december 20.

Benyújtási határidő: 2020. január 30. 14 óra 00 perc (közép-európai idő szerint).

Pályázati felhívás elérhetősége

 

Pályázati kiírás a Szlovákiában élő magyar közösség támogatására 2020.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) által — a BGA Felvidék Kft. (s.r.o.) közreműködésével — pályázat alapján nyújtható támogatás az oktatás és a kultúra támogatása által a Szlovákiában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítását, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítését célozza.

Megvalósítási időszak: 2020. január 1. – 2020. december 31.

A pályázat benyújtásának kezdő időpontja: 2019. december 20.

Benyújtási határidő: 2020. január 29. 14 óra 00 perc (közép-európai idő szerint).

Pályázati felhívás elérhetősége

 

Pályázati kiírás az Ukrajnában élő magyar közösség támogatására 2020.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) által — a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közreműködésével — pályázat alapján nyújtható támogatás az oktatás és a kultúra támogatása által az Ukrajnában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítását, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítését célozza.

Megvalósítási időszak: 2020. január 1. – 2020. december 31.

A pályázat benyújtásának kezdő időpontja: 2019. december 20.

Benyújtási határidő: 2020. január 28. 14 óra 00 perc (közép-európai idő szerint).

Pályázati felhívás elérhetősége

 

Pályázati kiírás a Szerbiában élő magyar közösség támogatására 2020.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) által — a Szekeres László Alapítvány közreműködésével — pályázat alapján nyújtható támogatás az oktatás és a kultúra támogatása által a Szerbiában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítását, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítését célozza.

Megvalósítási időszak: 2020. január 1. – 2020. december 31.

A pályázat benyújtásának kezdő időpontja: 2019. december 20.

Benyújtási határidő: 2020. január 27. 14.00 óra (közép-európai idő szerint).

Pályázati felhívás elérhetősége

 

Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj 2020.

A Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj program a külhoni magyar gazdasági jogászképzést kívánja fejleszteni. A jelen pályázati kiírás célja, hogy olyan jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam szerinti szaknyelvet egyaránt ismerő, mindkét országban tapasztalatokat szerzett jogászokkal rendelkezzenek a közösségek, akik segítenek e cél elérésében, továbbá lehetőséget adjon a magyar nemzetiségű jogászok közötti szakmai együttműködésre.

A pályázat benyújtásának kezdő időpontja: 2019. december 20.

Apályázat benyújtásának határideje: 2020. január 31., déli 12.00 óra közép-európai idő szerint.

Pályázati felhívás elérhetősége
Itt találja a felhívásokat:

https://bgazrt.hu/kulhoni-tamogatasok-2020/

Civil kézikönyv segíti a civil szervezetek munkáját

Kezdőlap

 

A Civil kézkönyv átfogó segítséget és információt nyújt kezdő, haladó és gyakorlott civil szervezetek részére, mely az alábbi linken letölthető.

CIVIL KEZIKONYV – online

stop

Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon, az OBH-ra hivatkozva keresik meg azzal, hogy ellenszolgáltatás fejében az éves beszámolókat ellenőrzik, felülvizsgálják, valamint szükség szerint javítják.

Az OBH felhívja a civil szervezetek figyelmét, hogy az OBH sem a Civil Marketing Kft-vel, sem pedig más gazdasági társasággal nem kötött együttműködési megállapodást a beszámolók ellenőrzésére, valamint felülvizsgálatára!

Az OBH feladata kizárólag a beszámolók közzététele és nyilvántartása, tartalmában, érdemében nem vizsgálja azokat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ugyanis ilyen vizsgálatokra nincs hatásköre.

Kérjük, ha ilyen tartalmú megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak.

Amennyiben a beszámoló benyújtásával, illetve közzétételével kapcsolatban bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel, úgy kérjük, hogy keresse az OBH Országos Nyilvántartási Irodáját a civilinfo@obh.birosag.hu e-mail címen.

Maradj velünk kapcsolatban 🙂

Kedves Olvasó,

2018. május 25-ét követően minden adatkezelésnek meg kell felelnie a GDPR-nek, ennek tekintetében a hírlevélre történő feliratkozással kapcsolatos adatkezelésnek is.

Hírleveleinket 2018. május 25-ét megelőzően is az érintettek hozzájárulásával küldtük ki. A hozzájárulásokat az érintettek az adatkezelésre vonatkozó előzetes tájékoztatását követően, szabad akaratukból, kifejezett, egyértelmű, tevőleges cselekvéssel adták meg, ezért hírleveleinket ezen a jogcímen küldjük Önnek.

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

Civil adatbázis

A Zalai Civil Információs Centrum törvényi kötelezettségen alapuló szolgáltatásainak teljesítéshez rendelkezik a Zala megyei civil szervezetek adatbázisával.

2018. augusztus hónaptól kezdődően a civil szervezeteket tartalmazó adatbázisunkat, és azok személyes adatokra vonatkozó részét a GDPR jegyében frissíteni kívánjuk.

Az egyeztetés kétféle módon történhet:

Köszönjük, hogy együttműködő segítségével támogatja munkánkat.

Szolgáltatásaink

TEVÉKENYSÉGEINK, SZOLGÁLTATÁSAINK

  • Partnerségi információs napok szervezése
  • Járásokban való megjelenés, információs napokkal, tanácsadással
  • Képzések szervezése civil szervezeteket érintő témákban
  • Segítségnyújtás a civil szervezetek adminisztratív, elektronikus úton teljesítendő kötelezettségeinek elvégzésében
  • A civil szervezetek, a helyi önkormányzatok és a nemzetiségi önkormányzatok együttműködésének elősegítése
  • A civil szervezetek és az üzleti szféra kapcsolatainak és együttműködési lehetőségeinek fejlesztése
  • Zala megyei civil szervezetek adatbázisa
  • Önkormányzati civil referensek adatbázisa
  • Hírlevél
  • Civil szervezetek és munkatársai számára biztosított jogsegély
  • Információs tartalmak, civil hírek közzététele a CIC honlapján (zalacivil.hu)

Ingyenes tanácsadásaink:

  • Jogi tanácsadás
  • Pályázati tanácsadás
  • Pénzügyi, könyvviteli és adózási tanácsadás
  • Közhasznúsági tanácsadás
  • Társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tanácsadás
  • Számítógép – kezelési és informatikai tanácsadás
  • Magyar- külhoni magyar partnerségi kapcsolatok elősegítése

Irodai szolgáltatások:

  • számítógép használat
  • nyomtatás, fénymásolás
  • szkennelés

Rendszeresen küldünk hírlevelet országos és megyei civil aktualitásokról, eseményekről, a civil szervezeteket érintő aktuális tennivalókról. Továbbítjuk a tanácsadások alkalmával felmerült gyakran ismételt kérdéseket.

Várjuk a híreket az Ön civil szervezetéről, az aktuális programokról, elért eredményekről, bármiről, ami érdekes, színes a zalai civil életben. Hírlevelünket közel 2000 címzetthez juttatjuk el.

Köszönjük az eddigi sok-sok visszajelzést, programötletet! Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu illetve a facebook oldalon is

Várjuk jelentkezésüket!

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

A következő hírlevél küldés várható napja: 2020. január 31.

Zala Megyei Civil Információs Centrum

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.
Tel/Fax: 06 92 707 626, 06-20/474-33-00
info@zalacivil.hu
https://zalacivil.hu/

 

 

 

 

Tartalom megosztása: