Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírlevél 90.

Bevezető

90. HÍRLEVÉL

Hírlevél 3

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Információs Centrum 90. hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Rendszeresen küldünk hírlevelet országos és megyei civil aktualitásokról, eseményekről, a civil szervezeteket érintő aktuális tennivalókról. Továbbítjuk a tanácsadások alkalmával felmerült gyakran ismételt kérdéseket.

Várjuk a híreket az Ön civil szervezetéről, az aktuális programokról, elért eredményekről, bármiről, ami érdekes, színes a zalai civil életben. Hírlevelünket közel 2000 címzetthez juttatjuk el.

Köszönjük az eddigi sok-sok visszajelzést, programötletet! Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu  illetve a facebook oldalon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő  “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

 

Helyi hírek, programok

Eszmecsere Rákhely Zsófia divattervezővel és László Edina mintatervezővel

Időpont: 2016. április 25. hétfő 18:00 óra

Helyszín: Pop Up Cafe (Keresztury D. VMK, Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az előadás ingyenes!

Rákhely Zsófi Eszmecsere

MŰVÉSZETI ALKOTÓ TÉR TÁNC – ÉS MŰVÉSZETTERÁPIÁS MŰHELY Zalaegerszegen

MŰVÉSZETI ALKOTÓ TÉR

TÁNC – ÉS MŰVÉSZETTERÁPIÁS MŰHELY
Zalaegerszegen
Dr.Zám Mária
táncterapeuta vezetésével

Szeretettel hívunk a  tánc és művészeti alkotó műhelybe.

A művészetterápia – tánc, zene, képzőművészet, dráma segít önmagad megismerésében.

A művészetterápia segít bennünket, hogy jobban bánjunk a stresszel, javítani tudjuk kapcsolatainkat, növeli a kognitív képességeinket, felébreszti és folyamatosan táplálja kreativitásunkat megtanít élvezni saját testünket, képességeinket,,  életörömöt visz a hétköznapokba.

Bővebben a weboldalon

CIVIL KURÁZSI – Bemutatkozási lehetőség Civileknek a Zalaegerszegi Televízióban

A Zalaegerszegi Televízió újra lehetőséget biztosít a civil szervezeteknek arra, hogy a nyilvánosság előtt bemutatkozhassanak, ismertessék eredményeiket, és népszerűsítsék tevékenységeiket.

Arra is mód nyílik, hogy programjaikról, rendezvényeikről előzetes hangozzék el, illetve egy-egy szöveges, vagy képes beszámoló is megjelenjen a műsorban. Az adások kéthetente, szerdai napokon 18.30-19.00 közötti időpontban kerülnek sugárzásra.

Használják ki a lehetőséget, éljenek a nyilvánossággal!

Várjuk megtisztelő megkeresésüket, javaslataikat! A műsorba jelentkezni lehet a Civil Információs Centrumnál:
info@zalacivil.hu, +36 20 213 1504.

FELHÍVÁS – akadálymentesítésre

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének Ifjúsági csoportja Zalaegerszeg akadálymentesítés szempontjából felmérést szeretne készíteni a városban mindenki számára (idősek, kismamák, mozgáskorlátozottak, fogyatékossággal élők) nehezen vagy egyáltalán nem hozzáférhető közintézmények, utcák, terek, járdák, pályaudvarok, buszöblök, szolgáltató és egészségügyi intézmények megközelíthetőségéről, használhatóságáról és minőségéről.

Észrevételeiteket, fényképekkel illusztrálva is várjuk a következő e-mail címre: bea-zala@zelkanet.hu

Pályázatok

Kerékpárral 7 határon át

2016-ban is egyedi támogatási lehetőséget hirdet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros programok, túrák megvalósításához. A pályázati úton elnyerhető hozzájárulás több mint 30 rendezvény megszervezését segítheti összesen 15 millió forint értékben.

Az egyedi támogatási igény benyújtásának határideje: 2016. április 22.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infrastrukturaert-felelos-allamtitkarsag/hirek/kerekparral-7-hataron-at

Megjelent a szemléletformálási programok tárgyú felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szemléletformálási programok” című (KEHOP-5.4.1 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd forint.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 2-tól 2018. május 2-ig folyamatosan lehetséges. Ezen időszak alatt az első értékelési határnap 2016. május 13.

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-szemlletformlsi-programok-trgy-felhvs

Új felhívások a Nemzeti Tehetség Program keretében

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő új pályázati felhívásokat hirdet a Nemzeti Tehetség Program keretében.

Forrás: http://www.emet.gov.hu/hirek/hirek465/

Könyvforgató – olvasást segítő program általános iskolák és civil szervezetek számára

A pályázat célja: Iskolai, tábori keretekben működő programok, aktivitások, alkalmak tervezése és szervezése, amelyek a szünidei olvasást teszik lehetővé, érdekessé és izgalmas szabadidős tevékenységgé, ezáltal népszerűsítve a szünidei olvasást.

A pályázat beküldési határideje 2016. május 6.

UWH-Palyazati adatlap-konyvforgato_2016_tavasz

UWH-Palyazati-felhivas-2016 tavasz

Forrás: http://www.unitedway.hu/

ZÖLD FORRÁS 2016 – program környezet- és természetvédő civil szervezetek számára

A Földművelésügyi Minisztérium, mint támogató (továbbiakban: FM) a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében az alábbiakban nyilvános pályázati felhívást tesz közzé a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, a nemzeti környezet- és természetvédelmi célok elérésében közvetlenül feladatot vállaló civil szervezetek számára.

A pályázatokat 2016. március 31-től 2016. május 6-ig, kizárólag postai úton lehet beadni.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/dok?source=3&type=206#!DocumentBrowse

Agrárágazati szervezetek támogatása

A Földművelésügyi Minisztériumhoz kötődő civil szervezetek fontos szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek az agrárágazati célkitűzések. A tárca, mint minden évben, 2016-ben is segítséget kíván nyújtani ezen szervezetek támogatásához az agrárágazati szakmai szervezetek számára a Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya által kiírt pályázatával.

Benyújtási határidő: 2016. március 31. – 2016. május 1. között

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/hirek/2016-evi-agraragazati-szervezetek-szamara-kiirt-palyazat

A tudás a tudásért! Szakmai együttműködés – Ez HAT! Program

Az Ez HAT! A tudás a tudásért! Szakmai együttműködési program célja, hogy a Magyarországon társadalmi célok megoldásán dolgozó civil és nonprofit szervezetek munkáját támogassa, szolgáltatásainak diverzifikálásával elősegítse forrásteremtési és támogatókkal való együttműködési tevékenységének sikerességét.

Pályázni 2016. december 31- ig lehet. A pályázat kiírója fenntartja a jogot e határidő megváltoztatására vagy meghosszabbítására, erről folyamatosan tájékoztatjuk partnereinket Hírlevelünkön keresztül, melyre szintén honlapunkon lehet feliratkozni.

Forrás: http://hatalapitvany.wix.com/ezhat#!blank-3/aeiw9

Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program

Pályázatot hirdetnek az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében idegenforgalmi és kulturális örökségi együttműködések, valamint KKV-k versenyképessége erősítésének támogatására.

Pályázati határidő: 2016. augusztus 26.

Forrás: http://www.interreg-ipa-husrb.com/

 

KÖZösség-SZERvezés-VEZetés Program

Az Ökotárs Alapítvány pályázatot hirdet közösségi kezdeményezések támogatására. Célunk a magyarországi civil társadalom jog- és érdekérvényesítő, illetve mozgósító képességének növelése és a közhivatalok, intézmények és piaci szereplők hatékony állampolgári ellenőrző képességének erősítése.

Beadási határidő: 2016. április 20., 18 óra

Forrás: http://www.okotars.hu/kozossegszervezes

„13600-Adhat Vonal” pályázati felhívás telefonhívással támogatható adománygyűjtő rendszer használatára közhasznú szervezetek részére

A 13600 – Adhat Vonal azért jött létre, hogy az adománygyűjtő szervezeteknek egy gyors, biztonságos és átlátható adománygyűjtési lehetőséget biztosítson. Mivel az Adhat Vonal az Invitel, a Magyar Telekom vezetékes és mobil, a Telenor, a Vodafone valamint a Blue mobile és MOL mobile ügyfelei számára elérhető, kiemelkedő lehetőséget biztosít az adománygyűjtő szervezetek számára azzal, hogy rendkívül széles körből kaphatnak adományokat.

Forrás: http://www.adhatvonal.hu/

Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020

A Miniszterelnökség és a Horvát Köztársaság Területfejlesztési és EU Támogatások Minisztériuma meghirdette az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 első pályázati felhívását.

Az első pályázati felhívás 2016. május 31-ig, közép-európai idő szerint 17.00 óráig áll nyitva

Forrás: http://www.huhr-cbc.com/hu/

Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a XX. Század Intézet új pályázati kiírásai

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a XX. Század Intézet idén is új pályázatokat ír ki. A pályázatok keretében mód nyílik tudományos művek megjelentetésére, első világháborús emlékművek helyreállítására, tudományos és kulturális rendezvények, művészeti tevékenységek megvalósítására, valamint játék- és dokumentumfilmek forgatókönyveinek megalkotására.

Forrás: http://www.elsovilaghaboru.com/centenariumiemlekbizottsag/hu/palyazatok

 

Pályázatok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére az 1956-os Emlékbizottság pályázatokat ír ki, az alább megtalálható kategóriákban és útmutatások szerint.

Forrás: http://www.magyarforradalom1956.hu/

Bővebben a weboldalon

Védőháló a családokért / EFOP-1.2.1-15

Magyarország Kormányának felhívása, alapítványok, egyesületek, nonprofit korlátolt felelősségű társaságok és nonprofit részvénytársaságok részére olyan programok megvalósítására, amelyek az általuk elérhető környezetben a családokat és a családok közösségeit erősítik.

Jelen felhívás keretében 2016. 06. 27. naptól  van lehetőség a támogatási kérelem benyújtására.

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/node/57605

Módosítások:
https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-vdhl-a-csaldokrt-felhvs
https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-vdhl-a-csaldokrt-felhvs-

Megjelent a turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztését támogató felhívás (GINOP-1.3.4-15 kódszám)

Jelen felhívás keretében az NGM Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának nyilvántartásában szereplő TDM szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet: non-profit szervezetek (GFO kód: Egyéb egyesület 529; Nonprofit korlátolt felelősségű társaság 572).

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. január 4-től 2018. január 4-ig folyamatosan lehetséges.

Forrás: http://www.palyazat.gov.hu/node/56701

Országos civil hírek

EPER belépési pontok – változás

Értesítjük tisztelt pályázóinkat és partnereinket, hogy az EPER és az EPER-BURSA rendszerek elérhetősége 2016. március 15-től megváltozik, a továbbiakban a jelenlegi elérési címek megszűnnek.

Forrás: http://www.emet.gov.hu/hirek/hirek264/

Egyesületek, alapítványok és hárommillió forint alatti törzstőkével rendelkező korlátolt felelősségű társaságok figyelem – határidő hosszabbítás!

2016. március 10. napján kihirdetésre került az új Ptk. hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvényt (Ptké.) módosító 2016. évi I. törvény.

Bővebben a weboldalon

FIGYELEM!!! ÚJ ÖNKÉNTES HONLAP!

FIGYELEM!

Örömmel tájékoztatjuk szervezetüket, hogy új lehetőség nyílt az önkénteseket fogadó és önkéntes munkát vállalni kívánók regisztrálására.

Bővebben a weboldalon

EGYESÜLETEK, ALAPÍTVÁNYOK FIGYELEM!

MINDEN CIVIL SZERVEZET SZÁMÁRA KÖTELEZŐ AZ ALAPSZABÁLY PTK. SZERINTI MÓDOSÍTÁSA

A Polgári Törvénykönyv hatályba léptetéséről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény (Ptké.) 11.§ (3) bekezdése alapján a civil szervezetek 2017. március 15. napját követően, csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek.

Bővebben a weboldalon

Szolgáltatásaink

SZOLGÁLTATÁSAINK

  • Partnerségi Információs Napok szervezése egy-egy kistérségben illetve CIC Központban.
  • Zala megyei civil adatbázis létrehozása
  • Önkormányzati civil referensek adatbázis létrehozása
  • SZJA 1 %-os támogatásra jogosult Zala megyei civil szervezetek adatbázisa
  • Önkéntesek és közérdekű önkénteseket fogadó civil szervezetek adatbázisa
  • Hírlevél
  • Civil szakmai könyvtár
  • Civil Jogtár
  • Civil Rendezvény-, Programnaptár

Irodai szolgáltatások:

  • számítógép használat
  • nyomtatás, fénymásolás
  • szkennelés
  • eszközbérlés (notebook, netbook, projektor, videokamera, fényképezőgép, vetítővászon, flipchart tábla)

Várjuk jelentkezésüket!

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

A következő hírlevél küldés várható napja: 2016.04.28.

.
Zala Megyei Civil Információs Centrum

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.
Tel/Fax: 06 92 310 384
info@zalacivil.hu
https://zalacivil.hu/

Tartalom megosztása: