Esély Órák

ESÉLY ÓRÁK – Érzékenyítő rendhagyó interaktív osztályfőnöki órák

esély óra-page-0

Esély Órák célja az érzékenyítő foglalkozás megvalósításával a társadalmi szemléletformálás, az empátia és a tolerancia kialakítása, a megértés és a “jól segítés” megalapozása.

Témánként több hátrányos helyzetű csoporttal ismerkedhetnek meg a fiatalok interaktív foglalkozások keretében.

Ajánljuk nagycsoportos óvodásoknak, általános iskolásoknak és középiskolásoknak.

 

Témák:

1. Siketek és nagyothallók – jelnyelv tolmáccsal

  • óvodás és kisiskolás korcsoport
  • iskolás korcsoport

2. Látássérült – segítő kutyával vagy pedagógiai koordinátorral

3. Mozgáskorlátozottság –  segítő kutyával vagy pedagógiai koordinátorral

4. Autizmussal élés (- csak 7. osztálytól ajánljuk!)

5. Tolerancia kérdése (szubkultúrák, előítéletek, diszkrimináció)

6. Generációk közötti szolidaritás

 

Várjuk az óvodák és iskolák jelentkezését!

Bővebb információ:

ehzala@zalacivil.hu

20/213-1504.

ESÉLY ÓRÁK SÁRMELLÉKEN

Munkatársaink 2017. november 29-én a Sármelléki Általános Iskolában tartottak Esély Órákat.

Hallássérült témában Takács Róbert tapasztalati szakértő és Takács Róbertné jelnyelvi tolmács a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének képviselői tartottak fantasztikus hangulatú órát.

Látássérült témában Varga Lívia tapasztalati szakértő és Zserbó a Zalai Kutyasuli Terápiás tanuló kutyája és felvezetője tartottak izgalmas, játékos, állatasszisztált foglalkozást.

Mozgássérült témában Tóth Ágnes a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének elnöke és Dr. Nagy Erzsébet a Zalai Kutyabarátok Egyesülettől Andi nevű terápiás kutyájával tartottak izgalmas, játékos, állatasszisztált foglalkozást.

Képekben a Galériában.

ESÉLY ÓRÁK CSESZTREGEN – KERKAI JENŐ ÁLTALÁNOS ISKOLA

Mozgássérült témában Tóth Ágnes a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének elnöke és Dr. Nagy Erzsébet a Zalai Kutyabarátok Egyesülettől Andi nevű terápiás kutyájával tartottak izgalmas, játékos, állatasszisztált foglalkozást.

Hallássérült témában Köpör István tapasztalati szakértő és Jónás Zsófia jelnyelvi tolmács a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének képviselői tartottak fantasztikus hangulatú órát.

Képekben YouTube csatornánkon itt és itt, valamint a Galériában.

ESÉLY ÓRÁK ZALAVÁRON – CIRILL-METÓD ÁLTALÁNOS ISKOLA

Munkatársaink 2017. november 21-én a zalavári Cirill-Metód Általános Iskolában tartottak Esély Órákat.

Hallássérült témában Takács Róbert tapasztalati szakértő és Takács Róbertné jelnyelvi tolmács a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének képviselői tartottak fantasztikus hangulatú órát.

Látássérült témában Varga Lívia tapasztalati szakértő és Németh Judit a Göcsej Kutya Klub Terápiás Csapatból, Mazsola nevű terápiás kutyájával tartottak izgalmas, játékos, állatasszisztált foglalkozást.

Képekben YouTube csatornánkon itt és itt, valamint a Galériában.

ESÉLY ÓRA A MINDSZENTY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUMBAN

Hallássérült témában Takács Róbert tapasztalati szakértő és Takács Róbertné jelnyelvi tolmács a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének képviselői tartottak fantasztikus hangulatú délutáni foglalkozást.

Képekben YouTube csatornánkon és a Galériában.

ESÉLY ÓRÁK EGERVÁRON – EGERVÁRI LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA

Munkatársaink 2017. október 3-án az Egervári László Általános Iskolában tartottak Esély Órákat.

Mozgássérült témában Tóth Ágnes a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének elnöke és Dr. Nagy Erzsébet a Zalai Kutyabarátok Egyesülettől Andi nevű terápiás kutyájával tartottak izgalmas, játékos, állatasszisztált foglalkozást.

Hallássérült témában Takács Róbert tapasztalati szakértő és Takács Róbertné jelnyelvi tolmács a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének képviselői tartottak fantasztikus hangulatú órát.

Látássérült témában Varga Lívia tapasztalati szakértő és Németh Judit a Göcsej Kutya Klub Terápiás Csapatból, Mazsola nevű terápiás kutyájával tartottak izgalmas, játékos, állatasszisztált foglalkozást.

ESÉLY ÓRÁK – KISKANIZSAI ÁLTALÁNOS ISKOLA

Esély Órák célja az érzékenyítő foglalkozás megvalósításával a társadalmi szemléletformálás, az empátia és a tolerancia kialakítása, a megértés és a “jól segítés” megalapozása.

2017. április 26-án társadalmi érzékenyítés keretén belül Esély Órát tartottak munkatársaink a Kiskanizsai Általános Iskolában, mozgásfogyatékosság témában. Tóth Ágnes a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesület elnöke mozgásfogyatékosságokról beszélgetett a tanulókkal, akik a Zalai Kutyabarátok Egyesület terápiás- és bemutatócsoportos kutyáinak segítségével ki is próbálhatták az egyes tevékenységeket pl.: kerekes széket, zokni-felhúzót, karrögzítőt.

Bővebb információ: ehzala@zalacivil.hu vagy +3620/213-1504.

 

ESÉLY ÓRÁK – PÖLÖSKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA

2017. május 3-án a pölöskei Suli Harmónia Általános Iskolában tartottak munkatársaink Esély Órát, látássérülés témában. A tanulók a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületének tagjával, Varga Lívia tapasztalati szakértővel beszélgethettek, valamint a Zalai Kutyabarátok Egyesület terápiás- és bemutatócsoportos kutyáinak segítségével ki is próbálhatták az egyes tevékenységeket pl.: séta szemtakaróval, hétköznapi tevékenységek szemtakaróval.

pixiz-03-05-2017-11-55-45

ESÉLY ÓRÁK – FELSŐRAJKI ÁLTALÁNOS ISKOLA

2017. május 15-én társadalmi érzékenyítés keretén belül Esély Órát tartottak munkatársaink a felsőrajki Suli Harmónia Általános Iskolában, mozgásfogyatékosság és tolerancia témában. Tóth Ágnes a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesület elnöke mozgásfogyatékosságokról beszélgetett a tanulókkal, akik a Zalai Kutyabarátok Egyesület terápiás- és bemutatócsoportos kutyáinak segítségével ki is próbálhatták az egyes tevékenységeket pl.: kerekes széket, karrögzítőt.

pixiz-15-05-2017-12-04-25

ESÉLY ÓRÁK – ZALASZENTMIHÁLYI ÁLTALÁNOS ISKOLA

2017. május 19-én a zalaszentmihályi Suli Harmónia Általános Iskolában tartottak munkatársaink Esély Órát, látássérülés és tolerancia témákban. A tanulók a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületének tagjával, Varga Lívia tapasztalati szakértővel beszélgethettek, valamint a Göcsej Kutya Klub Terápiás Csapatából Németh Judit felvezető terápiás kutyája, Mazsola  segítségével ki is próbálhatták az egyes tevékenységeket pl.: hétköznapi tevékenységek szemtakaróval.

pixiz-19-05-2017-13-05-52

Tolerancia órákon egy állatmese segítségével dolgozhatták fel a gyerekek az empátia és a tolerancia témáját, dramatikus, játékos feladatokkal.

pixiz-19-05-2017-13-03-27

ESÉLY ÓRÁK – ZALASZENTGRÓTON A DEÁK FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

Milyen fajta mozgássérülések vannak? Hogyan tudunk “jól segíteni”? Milyen érzés kerekes székben ülni? Milyen fél kézzel dolgozni? – Ezekre a kérdésekre kaphattak választ tegnap a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 1-2. osztályos tanulói, akik a tanév utolsó Esély Óráján vehettek részt a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház jóvoltából. A tanulók Tóth Ágnes a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesület elnökének, valamint a Zalai Kutyabarátok Egyesülete terápiás- és bemutató csoportos kutyáinak segítségével szerezhettek tapasztalatokat a témában.

IMG_1384-COLLAGE

NYÁRI ESÉLY ÓRÁK AZ ÚJ NEMZEDÉKKEL EGYÜTTMŰKÖDVE

plakát_egész nyár-page-0

19388321_815773345251617_5018816029399840638_o 19468029_821187881376830_1393786221188379043_o

pixiz-03-07-2017-13-14-58

Fantasztikus hangulatú Nyári Esély Óra volt tegnap a József Attila Tagkönyvtárban. Az idősek hétköznapi problémáit érzékeltető sorversenyben a gyermekek önfeledten játszottak.

Ismét az Apáczai ÁMK-ban jártak kollégáink, ahol Idősügyről, idősekről, a “jól segítésről” beszélgethettek a tanulók, valamint izgalmas játékokat is kipróbálhattak a témával kapcsolatban