Civil konzultáció Zala megye 3 városában

Civil konzultáció Zalaegerszeg
Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatárasai 2021. július 20-21-én látogatást tettek Zala megyében, melynek célja a civil szervezetekkel történő személyes konzultáció volt.
A találkozó szervezésével a ME Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya irodánkat, a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központot bízta meg.
A 3 helyszínen megrendezésre kerülő programsorozaton a megye több településéről, különböző tevékenységi területeken működő szervezetek vettek részt.
A zalaegerszegi találkozó a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban, 2021. július 21-én 17 órakor került megrendezésre.
A civil szervezetek képviselői a találkozó során
• Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral,
• Cseresnyés Péter – kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, országgyűlési képviselővel,
• Vigh László – országgyűlési képviselő, miniszteri biztossal,
• Pácsoni Imrével – a Zala Megyei Közgyűlés elnökével,
• Balaicz Zoltán – Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármesterével konzultáltak civil kérdéseket érintő témákban.
Köszönjük a civil szervezetek aktív részvételét.

2

1

Szakmai konzultáció Hévíz

Civil konzultáció Zala megyei városokban – Hévíz
Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatárasai a zalaegerszegi civil konzultációt követően 21-én délelőtt Hévízen, délután Keszthelyen folytatták a  szakmai munkát.
A  hévízi találkozónak  a Piroska Villa és az Árpád Borozó adott helyszínt.
A hévízi találkozón Papp Gábor polgármester köszöntötte megjelent vendégeket és a civil szervezetek képviselőit. Az Árpád-Borozóban csatlakozott hozzánk Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselő is.

 

1
218308052_4578522655514646_7904276548127415722_n

Civil konzultáció Zala megyei városokban – Keszthely

Civil konzultáció Zala megyei városokban – Keszthely
A Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatárasai a zalaegerszegi  és hévízi civil konzultációt követően 21-én  délután Keszthelyen folytatták a  szakmai munkát.
A  keszthelyi találkozó a Festetics Kastély parkjában  kezdődött, majd a szakmai program a város dísztermében folytatódott, ahol egyben zárult is a 2 napos programsorozat.
A keszthelyi találkozón Vozár Péterné alpolgármester köszöntötte megjelent vendégeket és a civil szervezetek képviselőit.
4

1

MÁS-KÉP(P) Pályázati eredmények

MÁS-KÉP(P)  Pályázati eredmények
Irodánk  2021. márciusában felhívást tett közzé a Zala megyei civil szervezetek részére, melynek célja összegyűjteni azokat a kezdeményezéseket, amelyekkel a koronavírus-járvány idején a civil szervezetek veszélyeztetett célcsoportokat támogattak, vagy saját közösségük céljainak megvalósulását biztosították. A felhívásra 12 pályázat érkezett a megye különböző településeiről.
A díjátadó rendezvényt és a pályázókat, Pácsonyi Imre zsűritag, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte.
A három legjobbnak ítélt ötletgazda munkáját oklevéllel és ajándékutalvánnyal köszöntük meg.
– Az Út -Újra Talpon Alapítvány, amely speciális nevelési igényű gyermekek támogatását vállalta a digitális oktatási rendszerben, informatikai eszközök beszerzését és eljuttatását rászoruló, fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokhoz.
– A Kanizsai Fiatalok Közössége létrehozta a “Mit tehetnék érted?” – karitatív ifjúsági közösséget, a kamaszokból álló segítőcsoport rászorulóknak, főként a hajléktalanoknak, szegény családoknak, sérült gyermekeknek nyújtott segítséget.
– Az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezete több online felhívást tett közzé: a CORONA 20 irodalmi pályázatot, a „Poézis 21” pályázatot, „Hímes tojás kiállítást”.
Minden pályázó munkáját elismerő oklevéllel köszöntük meg, melyet Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Horváth Rita, a Zalai Civil Életért KHE elnöke, a Zalai Megyei Civil Központ irodavezetője adott át.
1-3. helyzett közös kép
Teljes közös

Változott a civil szervezetekre vonatkozó beszámolók tartalma

Változott a civil szervezetekre vonatkozó beszámolók tartalma

Azoknak a szervezeteknek, akik a fenti szabályozás alá tartoznak és a beszámolót már korábban benyújtották, nem szükséges az új típusú nyomtatványon ismételten előterjeszteni azt.

Továbbra sem lehet személyes jelenléttel ülést tartani

paragrafus-jel1-500x554

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet szerint:

Továbbra sem lehet személyes jelenléttel járó testületi ülést tartani és tilos továbbra is rendezvények tartása.

(A veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről szóló 102/2020.(IV.10.) Kormányrendelet )

Az egyesületeknek a személyes megjelenéssel járó ülésezés alapvetően tilos, helyette a rendeletben foglalt szabályok szerint lehet határozatokat hozni.

– e-ülés (ülés elektronikus hírközlő eszköz igénybevételével, pl. Skype, Zoom) tartható, VAGY

– (ha törvény ezt a lehetőséget nem zárja ki), akár ülés nélkül is hozható határozat.

A civil szervezetek életét érintő feladatok ellátása, valamint a beszámoló elfogadásakor a fenti szabályokat szíveskedjenek hangsúlyosan szem előtt tartani.

A  vonatkozó rendelkezések összefoglalóját az alábbi linken olvashatják.

A civil szervezetek működése a veszélyhelyzet idején

Adó 1 % kampány

Adó 1 % kampány

A civil szervezetek részére, kiemelten a Zala megyei civil szervezetek részére

felajánlható SZJA 1% rendelkezés fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

180033714_3819256601484723_6045422098304501577_n

Megyénk ismert személyeit: Ecsedi Erzsébet színművésznőt, Iván Nándort és Scheibelhoffer Vandát az Iván Dental Fogászat tulajdonosait, Mányoki Attila hosszútávúszót, Horváth Györgyöt a KANIZSATEX Kft. ügyvezető tulajdonosát és Heinrich Róbertet a ZTE KK vezetőedzőjét kértük fel a kampány népszerűsítésére, akik jó szívvel álltak e nemes ügy mellé.

Kampányfilmünk az alábbi linken található:
https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum/videos/268946904782270

Az adó 1% felajánlásának fontosságára Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár,

Miklósa Erika énekesnő és Ördög Nóra műsorvezető is felhívja a figyelmet.

Az 1%-ra josogosult Zala megyei civil szervezetek listája az alábbi linken található.
http://zalacivil.hu/…/1-ra-jogosult-zala-megyei-civil…/A

 

 

IV. Civil Véradó Hét – Zala Megye

IV. Civil Véradó hét – Zala Megye
A múlt hét folyamán a IV. Civil Véradó keretében 3 helyszínen szerveztünk véradást. Március 22-én Keszthelyen, ahol a munkánkat az  Önkéntes Központ Keszthely dolgozói segítették.
Március 24-én Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, március 25-én Zalaegerszegen a OVSZ Zalaegerszegi Területi Szolgáltató Zárdai utcai épületében.
3 Helyszín
75 fő Megjelent véradó
67 fő Sikeres véradás
6 fő ELSŐ VÉRADÓ
KÖSZÖNJÜK!
❤
01

06

Megjelent a Városi Civil Alap

VCA - kép FB-ra-page0001

 

Megjelent a Városi Civil Alap

A Városi Civil Alap célja, hogy az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek részére is elérhetővé tegye azon célok támogatását, amelyek a Falusi Civil Alap terhére támogatásban részesülhettek.

 

A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.

A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR-ben) lehet benyújtani.

A pályázatok benyújtására az alábbi időszakban van lehetőség:

2021. április 21. 8 óra 00 perc – 2021. május 21. 12 óra 00 perc

 

Egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be a jelen pályázati kiírás keretében. A pályázó kizárólag egy pályázati kategóriára igényelhet támogatást. Több pályázó nem nyújthat be együttesen pályázatot.

 

További részletek:

Városi Civil Alap

Személyes ügyfélszolgálat

Tisztelt Ügyfeleink!

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2021. március 8-tól 2021. március 21-ig szünetelteti a személyes ügyfélszolgálatát.

Telefonon: +36-20/474-3300 és az info@zalacivil.hu e-mail címen továbbra is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

CKSZK Zala logó