Lezárult az adventi adománygyűjtő akció

Útra készen az adomány! Szívünk tele örömmel, hálával és meghatottsággal. November 30-án 18 óra 50 perckor lezártuk az utolsó csomagot is. 685 kg élelmiszer, 133 kg édesség, 81 kg tisztálkodási és tisztítószer, 87 kg irodaszer és papír, 74 kg játék, 14 kg ajándékcsomag és 110 000 Ft pénzbeli támogatás gyűlt össze! Köszönet mindenkinek, aki támogatta a kárpátaljai Mustármag Óvodát az elmúlt hetekben!

(tovább…)

Sajtótájékoztató

2022.11.12-én a Zala Megyei Civil Központ sajtótájékoztatót tartott a viski Mustármag Óvoda részére indított adománygyűjtéssel kapcsolatban. A tájékoztatón az együttműködő partnereink is jelen voltak, a kertvárosi Karitász csoport vezetője dr. Sárközi Violetta, a Védelmi Titkárság titkárságvezetője Horváth Péter, valamint önkéntesek a Mária Magdolna Plébánia Karitász csoportja részéről. Köszönjük a média képviselőinek, hogy segítenek e nemes kezdeményezésre irányítani a figyelmet!

Civil szervezetek elismerése a Szociális Munka Napja alkalmából

Zala megyében 151 egyesület és alapítvány tevékenykedik a szociális ellátás területén. Ez a zalai szervezetek 7%-a. A Zala Megyei Civil Központ a Szociális Munka Napja alkalmából elismerő oklevél és ajándék átadásával köszönte meg a szociális területen működő zalai civil szervezetek munkáját.

A 2022. november 11-én négy szervezet vette át az elismerést:

(tovább…)

Civil szervezeteket ismertek el Boncodföldén – nélkülözhetetlen munkát végeznek

A szociális munka napja alkalmából négy civil szervezetnek nyújtott át elismerést a Zala Megyei Civil Központ pénteken délelőtt Boncodföldén, a faluházban. A vendéglátó az egyik díjazott, az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány volt. A meghívottak a szakmai beszélgetés után a védőotthont is megtekintették.

Forrás: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/11/civil-szervezeteket-ismertek-el-boncodfolden-nelkulozhetetlen-munkat-vegeznek

Adomány a Miasszonyunk Időskorúak Otthonának

Közeledik a Szociális Munka Napja. A Miasszonyunk Időskorúak Otthona meghívására a Zala Megyei Civil Központ is részt vett az intézmény lakóinak szervezett bensőséges programon. Civil Központunk 500 db könyv adományozásával bővítette az otthon könyvtárát.

“Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért!”

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Miniszterelnökség, a Katolikus Karitász és a Zala Megyei Védelmi Bizottság együttműködésével adománygyűjtést szervez a kárpátaljai Visk településen lévő Mustármag Óvoda részére.

Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozik az adománygyűjtéshez!

(tovább…)

Adománygyűjtés a viski Mustármag Óvoda számára

Értékteremtő díj

Kiírásra került a 2023. évi Értékteremtő Közösségekért díj hirdetménye az alábbi felületeken:

Szalay-Bobrovniczky Vince Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkár Úr levele civil szervezetekhez

(tovább…)

ONLINE TÁJÉKOZTATÓ CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

A Zala Megyei Civil Központ online tájékoztatót tart a NEA 2023 pályázati kiírásaival kapcsolatban.

Időpontok:

2022. 10.12. (szerda) 15 óra

2022. 10.18. (kedd) 15 óra

Helyszín: Zala Megyei Civil Központ online terme

Infokommunikációs eszköz: ZOOM platform

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A részvételi szándékot kérjük az info@zalacivil.hu e-mail címre megküldeni az alábbi adatok megadásával:

(tovább…)