Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánunk!

kari2019

Összefoglaló a “CIVIL-INFO NEA-2019” elnevezésű rendezvénysorozat zárását követően

Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntő szavai a “CIVIL-INFO NEA-2019” elnevezésű rendezvénysorozat zárását követően

Helyettes Államtitkár Úr köszöntője - 2018. 10.17 - csak szöveg-page-0

CIVIL INFO – NEA 2019 -es előadás anyaga ( 2018. október 17.  Zalaegerszeg )

Dr. Kecskés Péter – Főosztályvezető – Miniszterelnökség, Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya

I. előadás – II. előadás

Civil terület sajátosságai célok jogszabályi változások_2018. december

II. előadás

Furka Ágnes  –  Döntéstámogatási referens – Miniszterelnökség, Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya

EPER_palyazoi_felulet_ROADSHOW_2018. december

(tovább…)

AJÁNDÉKOZZ ÉLMÉNYT!

Családok éve országos programsorozat keretén belül a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kampányt hirdet „Ajándékozz élményt!” címmel a Zala megyei Családok Átmeneti Otthonaiban élő hátrányos helyzetű családok számára.

(tovább…)

Önkéntes akció

Önkéntes AkciónapDecember 5-én az Önkéntesség Világnapja alkalmából szervezett országos akcióhoz csatlakozva a Zala Megyei CSEÖH a megyében 5 helyszínen 6 partnerszervezettel együttműködve, 30 önkéntes bevonásával, 146 résztvevővel valósított meg önkéntes akciót.

A Zala Megyei CSEÖH együttműködő partnerei hozzájárulásával öt bentlakásos intézményben integrált, interaktív, élményalapú foglalkozás megtartását tűzte ki célul. (tovább…)

Ünnepélyes díjátadó az Önkéntesség Világnapja alkalmából

safe_imageÖnkéntesség világnapja alkalmából 2018. december 4-én ünnepi díjátadóval tisztelegtünk a közérdekű önkéntességet végzők, és az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő személyek, a fogadó szervezetek és intézmények előtt. Több díjat adtunk ma át dr. Vadvári Tibor Zalaegerszeg MJV alpolgármestere, Czotter Csabáné a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnöke és Bognárné Bengő Hajnalka a Zala Megyei CSEÖH irodavezetője segítségével. (tovább…)

ÉN IS sz’ÉP VAGYOK! – Közösségi Nap a Fogyatékos Személyek Világnapja alkalmából

KépkivágásAz ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. A világnap alkalmából idén már harmadik alkalommal került megszervezésre a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületével közösen az ÉN IS sz’ÉP VAGYOK! elnevezésű közösségi nap, melyre fogyatékos személyeket vártunk egy kötetlen vidám hangulatú közösségi napra. (tovább…)

Elkezdődött a szimpátiaszavazás – Miért jó az IKSZ?

Idén is meghirdettük Miért szeretem a közösségi szolgálatot című pályázatunkat, melyre rekordszámú pályamunka érkezett. A diákok pályaműveire a szimpátiaszavazást a mai nappal elindítjuk. Szavazás itt lehetséges.

A nyertes diák 10.000 Ft értékű ajándékutalványban részesül majd a december 4-i Ünnepélyes díjátadón. A nyilvánosságra hozható pályaművek elérhetőek honlapunkon: (tovább…)

Önkéntes Akcióra várjuk a sajtó jeles képviselőit

Önkéntes AkciónapOrszágos önkéntes akció, melyet a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak országos hálózata minden megyében egy adott időpontban (2018. december 5-én) valósít meg.

Zala megyében a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében – az Önkéntesség Világnapja alkalmából az önkéntes tevékenység, az önkéntesség kultúrájának népszerűsítése céljából egy megyei jogú városban (Zalaegerszegen) és további négy településen (Búcsúszentlászló, Muraszemenye, Hévíz, Boncodfölde) valósít meg önkéntes akciót egy adott időpontban (2018. december 5.). A Zala Megyei CSEÖH együttműködő partnerei hozzájárulásával öt bentlakásos intézményben integrált, interaktív, élményalapú foglalkozás megtartását tűzte ki célul. (tovább…)

p1

Újra indul a LÓCI-MENZA főzőtanfolyam az Űrhajós bölcsiben.

A főzőtanfolyamon való részvétel INGYENES.

A program a “LÁDAFIA”-Komplex szolgáltatás a jelen és a jövő családjaiért Zala megyében

EFOP-1.2.1-15-2016-00251 számú pályázat keretében valósul meg.

Elindult az Önkéntes tréning

IMG_20181114_155651Idén is elkezdődött az a négy héten át tartó tréning, mely során középiskolás diákokkal azon dolgozunk, hogy az önkéntességet népszerűsítsük, az önkéntesség kultúráját terjesszük. A tréning során a fiatalok képességeinek és készségeinek kibontakoztatása és fejlesztése mellett hasznos és hiteles információkat is szerezhetnek az őket foglalkoztató témákban.