Április közepéig lehet jelentkezni a roma kulturális pályázatra

Fő tevékenység: Hírek

A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására kiírt pályázat benyújtási határideje 2014. április 13-ra módosult.

A nyerteseket hazai forrásból támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma; összesen 50 millió forintra lehet pályázni roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására.

Tavaly a 251 beérkezett pályázatból 142 nyert el támogatást. A pályázat keretében két komponens valamelyikére nyújtható be pályázat. Az ?A” komponens a roma képzőművészet és irodalom támogatására irányul, és a művészek és művek bemutatására teremt alkalmat. A ?B” komponens kulturális események támogatására pályázható meg. A pályázat keretében a roma művészek műveinek és roma vonatkozású művek bemutatására ? időszaki kiállítások, irodalmi estek, felolvasások, filmbemutatók, színházi- és táncelőadások útján ?, illetve a helyi szintű közösségfejlesztésre és a roma kultúra bemutatására, megismertetésére lehet támogatást nyerni.

Forrás: www.civil.info.hu