Civil Információs Nap Zalalövőn

Fő tevékenység:

A civil szervezetek számára előírt létesítő okirat módosításával összefüggő változás-bejegyzési kérelem beadásának közelgő határideje (2016.03.15.) adta az új év, soron következő Civil Információs Napjának aktualitását.

lövő lövő02

A téma fontosságát jelzi, hogy a „Salla”Művelődési Központ konferencia termében szép számmal képviseltették magukat a helyi és környező települések egyesületei és alapítványai.

A Zala Megyei Civil Információs Centrum szerteágazó tevékenységéről Horváth Rita irodavezető informálta a jelenlévőket, bíztatva Őket a már kialakult együttműködés megerősítésére és a jövőbeni lehetőségére.

Dr. Kovács Orsolya irodánk jogi szakértője, egyesületekre és alapítványokra lebontva ismertette a beadandó dokumentumok sorát, a szükséges változtatásokat és a beküldési folyamatot. Az ügyvédnő hangsúlyozta mindehhez az ügyfélkapu meglétének fontosságát.

A sikeres találkozó zárásaként, a szervezetek képviselői számtalan kérdéssel fordultak a jogi szakértőhöz, érintve a közhasznúság és a jogutódlás témakörét.