Díjaztunk

Fő tevékenység: Hírek

IMG_20171205_153952

Az Önkéntesség világnapján 2017. december 5-én a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház két díjat adott át több kategóriában a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában megrendezett ünnepélyes díjátadón.

Az önkéntesség terén felvállalt feladatunk az önkéntesség kultúrájának elterjesztése, a közérdekű önkéntes tevékenység népszerűsítése, akcióprogramok szervezése. Ennek szellemében hirdettük meg idén ősszel először AZ ÉV ZALA MEGYEI ÖNKÉNTESE” valamint „MIÉRT SZERETEM AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATOT?” című pályázatokat.

A díjátadót Tolvaj Márta Zalaegerszeg MJV Alpolgármestere nyitott meg, majd Bognárné Bengő Hajnalka a Zala Megyei CSEÖH irodavezetője értékelte a benyújtott pályaműveket és a jelöléseket.

A “Miért szeretem a közösségi szolgálatot?” című pályázatra benyújtott munkákat  három tagból álló szakmai zsűri bírálta el melyben helyett kapott magyartanár, szociálpedagógus és egy fő kortárs fiatal.

A legjobbnak vélt munkát, egy gravírozott üvegdíjjal, emléklappal és egy 30.000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvánnyal jutalmaztuk, felkészítő tanára pedig 5000 Ft értékű Líra könyvvásárlási utalványban részesült.

A fődíjat Kocfán Ákos nyerte el (felkészítő tanára: Tóth Csilla)

A győztes pályamunka mint formai mint tartalmi elemeit tekintve kiemelkedő. A pályázó különös gondossága, tervezése érződik a sorokat olvasva. Összeszedett, átgondolt, élményeit, benyomásait árnyaltan fogalmazva mutatta be.

Munkájában kiemelte, hogy a közösségi szolgálat során új tevékenységeket ismerhetett meg, miközben olyan tapasztalatokat szerezhetett, mely során formálódott értékszemlélete, világnézete.

Ákos a következőket fogalmazta meg:

A közösségi szolgálat alatt hasznos tapasztalatokat szereztem emberségből, szolidaritásból. Újfajta élményekkel lettem gazdagabb, más szemszögből láthattam a beteg emberek életét. A legkilátástalanabb helyzetekből is van kiút, csak meg kell találni a megfelelő kapaszkodókat.” (A győztes pályamunka itt olvasható: Kocfán Ákos )

A pályamunkák a Zala Megyei CSEÖH Facebook oldalán két héten keresztül szimpátia szavazáson vettek részt. A legtöbb szavazatot gyűjtő tanuló Közönség-díjban részesült. Díja egy gravírozott üvegdíj, emléklap valamint egy 10.000 Ft értékű Líra könyvvásárlási utalvány. A Közönség-díjat Varga Bianka nyerte el. (A közönség díjas pályamunka itt olvasható: Varga Bianka).

Pályamunkájában összefoglalta, hogy milyen készségei fejlődtek a közösségi szolgálat során, és kiemelte:

„Minden tanuló máshonnan indul, ezért sokak számára a közösségi szolgálat olyan tapasztalatokat rejthet, amelyek képesek megváltoztatni az életüket.”

A díjátadón megköszöntük és díjaztuk az együttműködő közösségi szolgálatot koordináló pedagógusok, felkészítő tanárok  és valamennyi pályázó munkáját.

 

Az Év Zala Megyei Önkéntese 2017 Közösségért végzett önkéntes tevékenységért járó címet a Szent Mihály-hegy Védő és Vendégváró Egyesület önkéntesei nyerték el, akik több mint 20 éve foglalkoznak Vonyarcvashegy természeti és épített környezetének védelmével, a Szent Mihály kápolna múltjához kötődő legendák, hagyományok ápolásával és megismertetésével.
Kiemelten kezelik a domb növény és állatvilágának védelmét. Az egyesület tagjai a önkéntesen módon díjazás nélkül végzik tevékenységüket szabadidejükben.

Esélyegyenlőség területén végzett önkéntes tevékenységért járó díjat Szemző Gáborné nyerte el, aki 2012 óta lát el önkéntes tevékenységet a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületénél. Adminisztrációs munkájval, pályázatok gondozásával, rendezvények előkészítésével valamint egyéni segítségnyújtással segíti az Egyesületet önkéntesként. Jelölését a hosszú évek óta folytatott sokrétű és áldozatos munkájával érdemelte ki.

Szeretnénk megköszönni Tolvaj Márta alpolgármester Asszonynak, minden közérdekű önkéntességet végzőnek, a fogadó szervezeteknek, az iskoláknak, a koordinátoroknak a diákoknak, hogy jelenlétükkel emelték az ünnepélyes díjátadó fényét. Kívánjuk, hogy a jövőben is töretlen lelkesedéssel végezzék munkájukat, hiszen, ahogy Teréz anya mondta: „Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretettel adjuk.

Az eseményről bővebben a Zaol.hu-n és a ZegTV Híradójában.