Esély a családokért 2017. szeptember 1-2.

Fő tevékenység: Ládafia

ABILITY PARK Zalaegerszegen! A Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték 2017 idején két napon keresztül szeptember 1-2. vártuk az érdeklődő családokat a Kvártélyház udvarában (8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3-5.) egy rendhagyó és interaktív Esélyudvarral. A rendezvényről bővebben a zaol.hu-n és a ZegTV-n. A fényképek megtekinthetőek a Galériában.

A rendezvény a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület a Védőháló a családokért című EFOP 1.2.1-1-2016-00251 számú projekten belül valósul meg. A kétnapos szabadtéri program a családi összetartozás erősítése céllal, az évente megrendezésre kerülő őszi megyeszékhelyi nagyrendezvény részeként kerül megrendezésre. Rendezvényünket civil szervezetek, családi közösségek összefogásával valósítjuk meg. Meghívtuk azokat a szervezeteket, amelyek fő tevékenysége a családok összetartása, segítése, speciális problémákkal küzdő családok támogatása, illetve, amelyek családjaiban fogyatékossággal élő családtag van. A program felhívja a város lakosságának figyelmét a köztünk élő családokra, hátrányos helyzetűekre, mozgás-, hallás-, és látássérültekre; értelmi fogyatékosokra. Partnereink: Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Családok Átmeneti Otthona, Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete, Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete, Nagycsaládosok Egyesülete, Remény Gyermekei Alapítvány, Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Zalai Kutyabarátok Egyesülete

AbilityPark_meghívó-page-0

 

Látogatóink írták:

“Nagy élmény volt számunkra a kerekes székes felmosás”
“A gyerekeink több helyszínen kipróbálhatták, hogy milyen ha valakinek 1-1 érzékszerve hiányzik”
“Hatodik osztályommal jöttem, nagyon tanulságos volt”
“Olyan ismeretekkel gazdagodtunk, melyeket máshol nem tudtunk volna kipróbálni”
“Kívülről szemlélve ezt a világot, egyszerűnek tűnik így élni. Viszont kipróbálva, benne élve, egy egyszerű feladat is hatalmas nehézséggé tud nőni”