Esély Sport Nap

Fő tevékenység: Kiemelt hír

csörgőlabda emberke logó2018. május 12-én 4. alkalommal – immár hagyományt teremtve – került megrendezésre az egész napos Amatőr Csörgőlabda Bajnokság Esély Sportnak keretén belül. A program nagy sikert hozott, idén rekord számú, 17 csapat vett részt.

A versenykiírással egyre nagyobb arányban tudtuk megszólítani az önkormányzati-, közigazgatási-, közoktatási intézményeket, a for-profit és a civil szféra tagjait, illetve a lakosságot.

A versenyre 4-6 fős ép és/vagy fogyatékossággal élő játékosokból álló csapatok jelentkezését vártuk. A sportrendezvény megszervezését és lebonyolítását e téren szakmailag tapasztalt sportszervezettel valósítottuk meg.

Az első három helyezetten kívül, átadásra került az Esély díj is – idén a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének integrált csapata nyerte el ezt az elismerést. Ezen kívül minden résztvevő elismerésben részesült (egyedi érmet kaptak).

A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete a program „fővédnöke”, akik korábban egy vándorserleget ajánlottak fel és indítottak el, egy évig birtokolhatja a győztes csapat a kupát. Az előző években győztes Zala Megyei CSEÖH és a Látássérültek Zala Megyei Kistérségi Egyesületének közös csapata a Szemtelenül, idén második helyen végzett, így a vándorserleget tovább kellett adnia a győztes Zalaegerszegi Női Szalon Pörcök csapatának.

A rendezvényt a fővédnök, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere nevében Balaicz Zoltánné, valamint szakmai védnöke Györe Edina a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója nyitotta meg.

A rendezvényről bővebben olvashat a Zaol.hu-n, tájékozódhat a ZegTV Híradójában vagy megtekintheti a képeket: itt, az Esély Sportnapról készített videó megtekinthető itt.

Találkozzunk jövőre is!