Idén is Esély Sportnap!

Fő tevékenység: Kiemelt hír

plakát_esély sportnap2019. május 11-én, immár hagyományos módon szervezzük meg Esély Sportnap keretében az Amatőr Csörgőlabda Bajnokságot.

A programra várjuk 4-6 fős csapatok jelentkezését a NEVEZÉSI LAP Csörgőlabda 2019 kitöltésével, valamint önkéntesek jelentkezését a cseohzala@zalacivil.hu címen, vagy telefonon a 20/213-1504 számon.

Idén ötödik alkalommal szervezi meg a Zala Megyei CSEÖH az Esély Sportnap keretében az V. Amatőr Csörgőlabda Bajnokságot.

A program célja, hogy az esélyteremtéssel kapcsolatos üzeneteket, információkat megismertesse az érdeklődőkkel, ezen kívül hogy elősegítse a helyi lakosság előítéleteinek csökkentését, a résztvevők toleranciájának erősödését a hátrányos helyzetű csoportok problémáival szemben.

Várjuk 4-6 fős csapatok valamint önkéntesek jelentkezését is!
Nevezés: https://bit.ly/2I5Uo5M

Bővebb információ:
Tolnai Tímea szakmai koordinátor
20/213-1504 vagy cseohzala@zalacivil.hu

Részletes programterv:

1. V. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság – előzetesen regisztrált csapatok részvételével.
A csörgőlabda Bajnokság fővédnöke: Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete
Az Esély Sportnapot 2019 évben 5. alkalommal – immár hagyományt teremtve – kerül megrendezésre az egész napos Amatőr Csörgőlabda Bajnokság. A program nagy sikert hozott, hiszen egyre többen vesznek részt és állítanak ki csapatot. A versenykiírással egyre nagyobb arányban tudjuk megszólítani az önkormányzati-, közigazgatási-, közoktatási intézményeket, a for-profit és a civil szféra tagjait, illetve a lakosságot. (Szinte presztízst jelent részt venni a versenyen.)

Idén rekord számú 20 csapat mérkőzik meg a bajnokságon.

A versenyre 4-6 fős ép és/vagy fogyatékossággal élő játékosokból álló csapatok jelentkezését vártuk. A sportrendezvény megszervezését és lebonyolítását e téren szakmailag tapasztalt sportszervezettel valósítjuk meg.
Az első három helyezetten kívül, átadásra kerül az Esély díj is, de minden résztvevő elismerésben részesül majd.
A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete a program „fővédnöke”, akik korábban egy vándorserleget ajánlottak fel és indítottak el, egy évig birtokolhatja a győztes csapat a kupát.

2. Tekerd ránk az időd! – jótékonysági tekerés és Spinning Maraton
10:00-13:00 között a művelődési központ aulájában elhelyezett spinning kerékpárokon a résztvevőknek lehetőségük nyílik egy-egy helyi szervezet, egyesület támogatására oly’ módon, hogy a szervezet emblémájával, logójával ellátott kerékpáron adott időegységet teker. A legtöbb „időt” gyűjtő szervezet 50.000 Ft értékű támogatásban részesül vásárlási utalvány formájában a Zala Megyei CSEÖH jóvoltából.
A tekerés célja a figyelemfelkeltés, adott szervezetek népszerűsítése valamint a közös, minőségi idő eltöltése.
13:00-17:00 között a Moveland Mozgásműhely jóvoltából három órán keresztül spinning edzéseken vehetnek részt a résztvevők.
Várjuk 3 fős csapatok jelentkezését! –> 20/213-1504

A támogatható szervezetek listája:
A támogatható szervezetek listája:
– Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Boncodfölde, Hungary​
– @Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza
– Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete​
– Down Mosolyambulancia​
– @SINOSZ-Zala Megyei Szervezet
– SZGYF-Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény- Napraforgó Otthona (Pózva)
– SZGYF- Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Hóvirág Otthona (Muraszemenye)
– SZGYF – Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény búcsúszentlászlói székhely intézmény
– SZGYF – Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény magyarszerdahelyi székhely intézmény
– @Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város
– Családok Átmeneti Otthona – Zalaegerszeg

4. Játékos csapatépítés
A nap folyamán 10:00-16:00 között játékos csapatépítéssel várjuk a résztvevőket a Decathlon – Zalaegerszeg jóvoltából, melynek keretén belül a csapatoknak bekötött szemmel kell adott idő alatt felállítania egy kétszemélyes sátrat. A nap végén, a leggyorsabb csapat nyereménye egy – a felállítotthoz hasonló – sátor lesz.

+ Esély Gála
Színes műsorokkal, tehetséges fellépőkkel, tombolával a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületével közös szervezésben 18:00-tól az Apáczai Csere János Művelődési Központ aulájában.

A programokat önkéntesek bevonásával valósítjuk meg, mely révén az önkéntesség kultúráját is népszerűsítjük. Továbbra is várjuk önkéntesek jelentkezését is! –> 20/213-1504

Tekerd ránk az időd

ESÉLY SPORTNAP plakát