Láthatatlan vacsora Nagykanizsán

Fő tevékenység: Kiemelt hír

78915126_1409234859238793_5112252216119394304_nKapcsold ki! – Érezd át! Több mint húsz fő vett részt a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház által szervezett Láthatatlan vacsora programon. A vendégek bekötött szemmel fogyaszthattak el egy kétfogásos vacsorát miközben lehetőségük nyílt tapasztalatot gyűjteni és megismerkedni a látássérültek élethelyzeteivel.

A vacsora során látássérült személy segítette a látókat, és egy kötetlen jó hangulatú vacsora keretei között nyílt lehetőségük megismerkedni egymással. A vendégeket a segítők elvezették az étterem emeleti különtermébe, ahol egy olaszos stílusú kétfogásos vacsora várta az asztaltársaságot. A menüben szereplő ételek mindegyike kihívást jelentett a résztvevők számára, hiszen a spagettit fel kellett tekerni a villára, a süteményt pedig a desszertes tányéron kellett tartani.

Az élménydús vacsora során a résztvevők megismerkedhettek és megtapasztalhatták a látássérültek speciális élethelyzeteit a közlekedéstől, az étkezésen át.

A program pozitív externáliájaként említhető, hogy a program számára helyet biztosító vendéglátóegység dolgozóit (pincérek) is érzékenyítésre kerültek, hiszen tapasztalatot szerezhettek a látássérült vendégek kiszolgálásával kapcsolatban.

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

Robinson Étterem és Pizzéria – Nagykanizsa

Vakok Állami Intézete – Budapest

Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete

Bővebben a rendezvényről: Zalai Hírlap 2019.12.12., KanizsaTV.