Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázati eredmények 1/7/2021

Fő tevékenység: Küldendő hírlevelek

HÍRLEVÉL - fejléc-page- szerkesztett

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ., “Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázati eredmények – című hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu illetve a facebook oldalon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

Megjelentek a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében meghirdetett kiírások eredményei

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján BGA Zrt. olvasható a döntési lista, amely a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében kiírt pályázatok eredményeit tartalmazza.

FCA-KP-1-2021 Magyar Falu Program döntési lista 2021 (pdf)

Új felhívások a NEA keretében

2021. június 28-án 10.00 órakor megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai, az „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2021.” című, NEAN-KP-1-2021 jelű pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

A kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolójában feltüntetett adomány után járó tíz százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 100.000,- Ft). Az adományok után járó normatív kiegészítésként nyújtott működési támogatás legfeljebb 750.000,- Ft értékig biztosítható.

A pályázat beadási időszaka: 2021. június 28. 10:00 – 2021. július 28. 12:00

A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.

A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR) lehet benyújtani.

Pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok:

Törvényi változások a civil életre vonatkozóan

I. Megszűnik a  névtelen adományozás a civil szervezeteknél

Megszűnik Magyarországon a civil szervezetek részére történő névtelen adományozás lehetősége. Az egyesületeknek és alapítványoknak mostantól (2021.07.01.) fel kell tűntentniük, hogy kitől és mennyi pénzbeni és természetbeni adományt kaptak. Az adatokról minden évben kötelezően adatot kell szolgáltatni a kormánynak.

Vonatkozó jogszabály az alábbiakban olvasható:

350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről

II. A veszélyhelyzet ideje alatt 2021. június 1-ig hozott döntések esetén  az alábbi eljárást kell alkalmazni: 

Ha a veszélyhelyzet ideje alatt 2021. június 1-ig a jogi személy ügyvezetése a veszélyhelyzetben alkalmazandó jogszabályi rendezések alkalmazásával a döntéshozó szerv hatáskörébe tartozó ügyben határozott (pl. beszámoló elfogadása), e döntést legkésőbb 2021. október 15. napjára összehívandó rendkívüli döntéshozó szervi ülés napirendjére kell tűzni. Ha az utólagos döntéshozó szervi határozat a korábbi döntést megváltoztatja, vagy hatályon kívül helyezi, az nem érinti az azt megelőzően keletkezett jogokat és kötelezettségeket.

legkésőbb 2021. október 15. napjára összehívandó rendkívüli döntéshozó ülés napirendjére kell tűzni továbbá a jogi személy vezető tisztségviselőjének vagy testületi tagjának, valamint az állandó könyvvizsgálójának a veszélyhelyzet ideje alatt 2021. június 1-ig megszűnt megbízatása miatti intézkedést, ha a veszélyhelyzet ideje alatt 2021. június 1-ig a megbízatás meghosszabbításáról vagy új személy megbízásáról a jogi személy nem határozott.

A jogi személy vezető tisztségviselőkből álló ügyvezető testülete, felügyelőbizottsága, audit bizottsága, valamint jogszabály vagy a létesítő okirat rendelkezése alapján létrehozott más testületi szerve üléseit elektronikus hírközlő eszköz útján vagy más személyazonosítást lehetővé tevő elektronikus eszköz igénybevételével is megtarthatja, vagy írásbeli egyeztetést folytathat, és a jogi személy irányításával kapcsolatos döntéseket írásban is meghozhatja. Az ülésezésre és a döntéshozatal szabályaira a veszélyhelyzetben alkalmazandó jogszabályi rendelkezések alkalmazásával meghatározott eljárásrend e törvény hatálya alatt is alkalmazható.

Vonatkozó jogszabály az alábbiakban olvasható:

289/2021. (V. 31.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet módosításáról *

Felhívás “AZ ÉV ZALA MEGYEI ADOMÁZÓJA” díjra

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa,

a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

felhívást tesz közzé

„AZ ÉV ZALA MEGYEI ADOMÁNYOZÓJA 2021”

díjra.

A díjat jelölés útján azok a gazdálkodó szervezetek, vállalkozások nyerhetik el, amelyek társadalmi felelősségvállalás keretében folytatott tevékenységükkel civil szervezeteket:

egyesületeket, alapítványokat támogattak a

  1. szeptember 1-től 2021. augusztus 16-ig terjedő időszakban.

 

Jelöléseket civil szervezetek tehetnek az alábbi linken található adatlap kitöltésével:

Ajánló lap – Az év adományozója díjra – 2021.pdf

 

Beküldési határidő: 2021. augusztus 16.

Az adatlapot személyesen, postán vagy e-mail-ben a következő címre kérjük benyújtani:

Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 47-51.

info@zalacivil.hu

 

Ünnepélyes díjátadó időpontja:

  1. szeptember 7.

MÁS-KÉP(P) Jógyakorlatok a járványhelyzet idején felhívás eredményei

Irodánk  2021. márciusában felhívást tett közzé a Zala megyei civil szervezetek részére, melynek célja összegyűjteni azokat a kezdeményezéseket, amelyekkel a koronavírus-járvány idején a civil szervezetek veszélyeztetett célcsoportokat támogattak, vagy saját közösségük céljainak megvalósulását biztosították. A felhívásra 12 pályázat érkezett a megye különböző településeiről.
A díjátadó rendezvényt és a pályázókat, Pácsonyi Imre zsűritag, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte.
A három legjobbnak ítélt ötletgazda munkáját oklevéllel és ajándékutalvánnyal köszöntük meg.
– Az Út -Újra Talpon Alapítvány, amely speciális nevelési igényű gyermekek támogatását vállalta a digitális oktatási rendszerben, informatikai eszközök beszerzését és eljuttatását rászoruló, fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokhoz.
– A Kanizsai Fiatalok Közössége létrehozta a “Mit tehetnék érted?” – karitatív ifjúsági közösséget, a kamaszokból álló segítőcsoport rászorulóknak, főként a hajléktalanoknak, szegény családoknak, sérült gyermekeknek nyújtott segítséget.
– Az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezete több online felhívást tett közzé: a CORONA 20 irodalmi pályázatot, a „Poézis 21” pályázatot, „Hímes tojás kiállítást”.
1-3. helyzett közös kép
A három legjobbnak ítélt ötletgazda munkáját oklevéllel és ajándékutalvánnyal köszöntük meg.

Teljes közös

Minden pályázó munkáját elismerő oklevéllel köszöntük meg, melyet Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Horváth Rita, a Zalai Civil Életért KHE elnöke, a Zalai Megyei Civil Központ irodavezetője adott át.

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ – SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS

Tisztelt Ügyfeleink!

A járványügyi helyzet jelenlegi állapotára való tekintettel a Civil Közösségi Szolgáltató Központ

2021. április 7-tól előre egyeztetett időpontban ismét személyesen is fogadja ügyfeleit.

Telefonon: +36-20/474-3300

e-mail:  info@zalacivil.hu,

mely kapcsolati eszközökön  továbbra is ügyfeleink rendelkezésére állunk .

CKSZK Zala logó

További információk érdekében, kérjük szíveskedjen honlapunkat: http://zalacivil.hu/?subsite=zalai-cicvagy facebook: https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum/ látogatni.

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

A következő hírlevél küldés várható napja: 2021. június 15.

Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.
Tel/Fax: 06-20/474-33-00
info@zalacivil.hu
http://zalacivil.hu/