Rendhagyó Tolerancia Óra

Fő tevékenység: Kiemelt hír

 

pixiz-24-01-2018-14-46-10“Miért akarsz beolvadni ha arra születtél, hogy kitűnj?” –

rendhagyó Tolerancia óra önmagunk és egymás elfogadásának elősegítésére, a közösségben vállalt szerepek erősítésére, egyéniség és kiemelkedés lehetőségeinek felismerésére, illetve ezek hasznosítására adott közösség számára, a Zala Megyei CSEÖH-től.

“Miért akarsz beolvadni ha arra születtél, hogy kitűnj?” –

– teszi fel a kérdést Auggie Pullman-nek nővére “Az igazi csoda” című filmben. A tavaly év végén mozikba került filmben Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van…”

Mi történik akkor amikor az Esélyteremtési Ház munkatársai megnézik ezt a filmet? Rendhagyó Tolerancia órát terveznek köré, majd kiajánlják általános iskolák számára.

A Liszt Ferenc Általános Iskola 5. évfolyamának három osztálya nézhette meg zártkörű vetítésen a filmet, majd a Zala Megyei CSEÖH munkatársai által moderált rendhagyó órán a film alapján tolerancia témakörén belül dolgozhatták fel a témát 2018. február 23 és 24-én. A foglalkozás célja elsősorban az ön- és társismeretek, empatikus képességek, szociális kompetenciák fejlesztése, mint, önmagunk és egymás elfogadásának elősegítése, a közösségben vállalt szerepek erősítése, egyéniség és kiemelkedés lehetőségei, illetve ezek hasznosítása adott közösség számára.

A foglalkozások rendkívül hasznosnak és informatívnak bizonyultak mint a diákok, mint pedig a pedagógusok számára.

Az osztályok jelképesen egy-egy díszes üvegbe zárhatták a közösségüket építő tulajdonságokat, így ők is igazi csodává válhattak.