Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat ünnepi ülése

Fő tevékenység: Kiemelt hír

A 2016-os Zalaegerszegi Városi Diáknapok alkalmával április 13-án, Kövesi Csaba diákpolgármester ünnepi ülést hívott össze, melyre irodánk is meghívást kapott.  A tíz éves múlttal rendelkező testület programját, zene és köszöntő szavak nyitották meg, majd visszatekintést kaphattunk az eddig felvállalt feladatokról és eredményekről.

A város polgármestere Balaicz Zoltán, beszédében hangsúlyozta a diákokkal való együttműködés jelentőségét, hiszen mint mondta, „Zalaegerszeg nem csak a múlt, a jelen, hanem a jövő városa is.”

IMG_5096 IMG_5088

Ezt követően „Ifjúságért” díjak átadásával folytatódott a diáknapi rendezvény.

Az ünnepi ülésen nyolc napirendi javaslat hangzott el, amelyek érintették egy városi ifjúsági park létrehozását, a diákok tanulmányainak ösztönzését és iskolabusz beiktatását a város közlekedésébe, valamint terítékre került a diákcsere program és a nők elleni erőszak egyaránt. Ez utóbbi kapcsán említést kapott az irodánkban működő Zala Megyei Család és Esélyteremtési Ház ez irányú tevékenysége is. A javaslatok mindegyike  elfogadásra került.

Az ülés zárásaként Balaicz Zoltán pozitívan reagált az előterjesztésekkel kapcsolatosan, megköszönve az értékes ötleteket és terveket.