77 millió forint támogatás fogyasztóvédelmi egyesületeknek

Fő tevékenység: Hírek

Összesen 77 millió forint támogatást kapnak a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek, civil szervezetek, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2014-ben meghirdetett pályázatán 12 egyesület összesen 26 pályázata nyert – közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.
A pályázat olyan feladatok megvalósítását támogatja, amelyek szakmailag megalapozottak, közvetlenül és célzottan elérik a különböző fogyasztói rétegeket, ezzel hozzájárulnak a tudatos fogyasztói magatartás kialakításához és a fogyasztói közérzet javításához.

Az elnyert támogatással az egyesületek megvalósíthatják érdekfeltáró tevékenységüket, valamint megfelelő szakmai indokokkal alátámasztott közérdekű kereseteket indíthatnak. A program támogat olyan, elsősorban fogyasztóvédelmi ismeretek bővítését célzó oktatási programokat és online magazinokat is, amelyek széles körben elérik a különböző fogyasztói rétegeket.

Az NGM közleménye szerint a forrásból olyan információs kampányok valósulhatnak meg, amelyek megfelelő szakmaisággal, azonban a fogyasztók számára közérthető nyelvezettel kidolgozott témákat tartalmaznak, így hozzájárulnak a magyar fogyasztók tudatosságának növeléséhez, többek között a jótállás, szavatosság, internetes vásárlás, termékbiztonság területén.

A programok megvalósítása 2014. június 1. és 2015. május 31. között várható – olvasható a közleményben.

Forrás: www.figyelo.hu