ISMÉT „CIVIL SZERVEZETI VEZETŐ WORKSHOP”!

2023. szeptember 11-én ismét kezdetét veszi a „CIVIL SZERVEZETI VEZETŐ WORKSHOP”!

Az országos képzés fő szervezője a Hajdu-Bihar Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Kérjük, hogy a Zala vármegyei civil szervezetek a regisztrációt a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ e-mail címére küldjék, info@zalacivil.hu.

A regisztrációhoz kérjük adják meg az alábbi adatokat:

Szervezet neve:

Jelentkező neve:

E-mail címe:

Telefonszáma:

A workshop program 10 online alkalomból (2023. szeptember 11. és november 29. között) és 1 személyes részvételen alapuló (Vármegyei Civil Központ által megjelölt helyszínen) programsorozatból áll, amely tanúsítvány átadással zárul.

Az előadások alkalmanként 2 x 45 perc időintervallumban kerülnek megrendezésre, különböző civil szervezeteket érintő témaköröket körbejárva. Minden előadás a témában jártas tapasztalt előadókkal, moderátorokkal a gyakorlatiasság elvét követve valósul meg.

Részletek:

Miniszterelnökség vármegye látogatáson

Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úr a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársaival látogatást tett Zala vármegyében. A két napos vármegye járás alkalmával négy helyszínen szervezett civil konzultációt a Zala Vármegyei Civil Központ. Zalaegerszegen, Lentiben, Pusztaszentlászlón és Reziben közel 60 civil szervezet képviselőivel folytattunk beszélgetést, a szervezeteket érintő aktualitásokkal témákkal kapcsolatban. Mindenkinek köszönjük az aktív részvételt, vendéglátóinknak a szeretetteljes fogadtatást.

Aktuális határidők, NEA kiírásának várható időpontja

Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

Tájékoztatásul felhívjuk a szíves figyelmét a civil szervezeteket érintő közeljövőben aktuális határidőkre, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati kiírásainak várható megjelenésére:

• Az adófizetők számára az SZJA 1+1%-ról való rendelkezés határideje: 2023. május 22.

• A civil szervezetek 2023. május 31-ig kötelesek elfogadni és megküldeni az Országos Bírósági Hivatal részére a 2022. évről szóló jogszabály szerinti beszámolójukat és a közhasznúsági mellékletet. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy csak olyan civil szervezet kaphat költségvetési támogatást, amely eleget tett a jogszabályi beszámolási és letétbe helyezési kötelezettségének.

• Minden civil szervezetnek kötelező társasági adóbevallást vagy az azt helyettesítő egyszerűsített adónyilatkozatot (TAONY) benyújtani 2023. május 31-ig.

• A civil szervezetek a magánszemélyek által felajánlott adó 1% felhasználásáról és/vagy az esetleges tartalékolásáról el kell számolni a NAV felé. Ez azt jelenti, hogy 2023. május 31-ig kell elszámolni a 2021-ben átutalt összegről.

• 2023. június 12-i határidővel kell teljesítenie a civil és egyéb nonprofit szervezeteknek a KSH irányában a kötelező adatszolgáltatási kötelezettségüket.

• A NEA 2023. évi normatív pályázati kiírásának megjelenése várhatóan: 2023. június 26.

• A NEA 2024. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásai várhatóan 2023. október 2-án jelennek meg.

A pályázatok benyújtásával és a civil szervezetek kötelezettségeinek teljesítésével kapcsolatos kérdésekkel kérjük, forduljanak a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központhoz (iroda címe: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth út 47-51.; telefonszáma: 0620/474-3300; e-mail címe: info@zalacivil.hu).

A civil szervezeteket érintő további információk megtalálhatóak a Civil Információs Portálon: https://civil.info.hu/

Üdvözlettel:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

„Közvetlen brüsszeli források” online workshop

Tisztelt Partnerünk!

Szeretettel meghívjuk a Magyar Önkéntes Liga Egyesület „Közvetlen brüsszeli források” online workshopjára.

Dátum: 2023. május 22. 16:00-18:30.

Jelentkezés: https://forms.gle/hjTtM8Dbg56GPxU5A

A jelentkezés határideje: 2023. május 16. kedd 24:00.

Részletes meghívó:

„AlaCOOLj!” az Asbóth Iskolában

2023. május 10-én a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ két munkatársa ellátogatott a keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, ahol a diákoknak egy rövid bevezető után, csapatokban, egy új civil szervezetet kellett alapítani az „AlaCOOLj!” társasjáték keretében.

(tovább…)

1+1%-os rendelkezés 2023-ban

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2023. május 22-ig, az szja-bevallástól függetlenül is.

Bárki dönthet úgy idén is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 %-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 %-át pedig egy technikai számos vallási közösségnek.

A felajánlásokra jogosult, Zala vármegyei kedvezményezett civil szervezetek listája elérhető honlapunkon:

http://zalacivil.hu/…/1-ra-jogosult-zala-megyei-civil…/

(tovább…)

Falugondnokok képzése

Civil Központunk idén is bekapcsolódott a falugondnokok képzésébe. Irodánkban láttuk vendégül a falugondnokokat, ahol tájékoztatót tartottunk a civil szervezetek számára biztosított szolgáltatásainkról, a településeket, önkormányzatokat érintő programjainkról. Az AlaCOOLj! társasjáték segítségével megismerkedtek a civil közösségek alapításának folyamatával. A „Civil szabadulószobában” pedig további érdekes információkkal gazdagodtak a nonprofit szférával kapcsolatban.

(tovább…)

Előadás és ALACOOLJ! a Pannon Egyetemen

2023. május 2-án a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője, Horváth Rita tartott előadást forprofit-nonprofit kapcsolatépítés témában a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központban. A hallgatók az előadás után megismerkedhettek az ALACOOLJ! társasjátékkal, amelyben a csapatoknak egy új civil szervezetet kellett alapítani.

(tovább…)

10. Városi Diáknapok

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ is részt vett a 10. Városi Diáknapokon. Izgalmas szabadulószobával vártuk a 4 fős diákokból álló csapatokat. A 6 csapatból 2-nek nem sikerült kijutnia időben a „szobából”, de voltak akik 15 perc alatt teljesítették a feladatokat, élmény volt látni, hogy minden csapat különböző gondolatmenet alapján oldotta meg a feladványokat.

(tovább…)

„FUSS, biciklizz velünk Boncodföldére KÉKBEN!”

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Down Mosolyambulancia Egyesülettel közös standon, játékokkal várta a résztvevőket a „FUSS, biciklizz velünk Boncodföldére KÉKBEN!” elnevezésű rendezvényen melyet az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Boncodfölde, Hungary szervezett.

(tovább…)