Államtitkári látogatás a Civil Információs Centrumban

Fő tevékenység: Kiemelt hír

Az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Fülöp Attila, országos körútjának egyik állomásaként érkezett Zalaegerszegre május 24-én.

IMG_5467 IMG_5468 IMG_5473

A Zala Megyei Civil Információs Centrum vezetője Czotter Csabáné, beszámolt az itt folyó munka lényegéről, a felmerülő nehézségekről, tervekről és eredményekről. Az államtitkár javaslatokat kért és adott a jövőre vonatkozóan, támogatva ezzel a civil szervezetek és az iroda tevékenységét, elismerve az eddigi működés hatékonyságát.

Az eredményes megbeszélést, Civilek a közösség építéséért címmel sajtótájékoztató követte a város Dísztermében, ahol Fülöp Attila és Czotter Csabáné mellett, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke Pácsonyi Imre, Zalaegerszeg Megye Jogú Város polgármestere Balaicz Zoltán, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke Dr. Sorok Norbert, az Új Nemzedék közösségi Tér vezetője Bognár Ákos, valamint a sajtó munkatársai voltak jelen. A rendezvényre meghívást kapott két sikeresen működő szervezet is, így a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület, melyet elnöke Bognárné Bengő Hajnalka képviselt, valamint Jakab Károlyné az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A felszólalók beszédükben kiemelték a Zalában, közel 2000 civil szervezet működésével kapcsolatosan a mind szélesebb körű kapcsolatok kiépítésének fontosságát, valamint az önkéntességet, mint erőforrást. Elhangzott továbbá, hogy ez évben a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásából a megyében 96 nyertes pályázat útján, 70 millió forint jutott az egyesületekhez és az alapítványokhoz.