Az NKA Közművelődés és Népművészet Kollégiuma nyílt pályázati felhívása

Fő tevékenység: Hírek

A  Nemzeti Kulturális Alap  Közművelődés és Népművészet Kollégiuma kiírta pályázatát a közművelődés és népművészet 2014. évi szakmai tevékenységének támogatására.

1. Pályázati cél: Megyei, országos, és nemzetközi hatókörű közművelődési és népművészeti: nagyrendezvények (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), kiállítások (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), fesztiválok (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), valamint szakmai konferenciák megrendezésére.

A kollégium csak olyan közművelődési és népművészeti rendezvényeket támogat, melyek az amatőr művészeti csoportok, a művelődési házakban működő közművelődési és népművészeti csoportok, alkotók, előadók bemutatkozási lehetőségeit biztosítja, profi előadók, zenekarok, szólisták, színművészek tiszteletdíjának kifizetéséhez nem ad támogatást.

A kollégium falunapok, népünnepélyek, búcsúk megszervezését nem támogatja.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 60 millió Ft.

Pályázók köre: Közművelődési és népművészeti tevékenységgel foglalkozó intézmények, önkormányzatok (települési önkormányzat abban az esetben, ha nincs alapított közművelődési intézménye), egyesületek, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok és szakmai szervezetek. Magánszemély nem pályázhat!

 

2. Pályázati cél: Országos szakmai továbbképzések lebonyolítására.

Pályázók köre: Országos Szakmai Szervezetek

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg10 millió Ft.

3. Pályázati cél: Rendszeresen működőolyan táncházi programokra, amelyek a megvalósítási időszakon belül legkevesebb 4 alkalommal, illetve heti-havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre.

Előnyt élveznek azok a táncházak, amelyeknek működtetésében részt vesznek olyan szakemberek, akik rendelkeznek a Népművészet Mestere, Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús/Örökös Aranygyöngyös címmel, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékén, vagy a Táncművészeti Főiskola néptáncos képzést magába foglaló szakirányán szereztek diplomát, illetve amelyekhez játszóház és/vagy kézműves foglalkozás kapcsolódik.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 13 millió Ft

Pályázók köre: Közművelődési és népművészeti tevékenységgel foglalkozó intézmények, önkormányzatok (települési önkormányzat abban az esetben, ha nincs alapított közművelődési intézménye), egyesületek, alapítványok és nonprofit gazdasági társaságok. Magánszemély nem pályázhat!

 

Forrás: www.nka.hu