Civil Információs Nap a Törvényszéken

Fő tevékenység: Hírek

Irodánk, a Zala Megyei Civil Információs Centrum és a Zalaegerszegi Törvényszék sikeres rendezvénye valósult meg 2015.12.04-én, melyet a 2015.09.24-én történő együttműködési megállapodás előzött meg.

IMG_4951  IMG_4962

A nagy érdeklődést kiváltó Civil Információs Nap fő témáját a civil szervezetek számára kötelező alapszabály Ptk.szerinti módosítása képezte, amelynek határideje 2016.03.15. A megyében működő egyesületek és alapítványok képviselőit elsőként Dr. Csanádi Lajos, a Zalaegerszegi Törvényszék elnökhelyettese köszöntötte, kiemelve a határidő fontosságát.

A Zalaegerszegi Törvényszék előadói beszédükben a létesítő okirat fontos részeire tértek ki alapítványok és egyesületek esetében egyaránt.

Szó volt továbbá a közfoglalkoztatás aktuális kérdéseiről, valamint a NAV részéről a Civil egyablak és az adó 1 % felajánlásáról, az ügyfélkapu regisztrációjának lényegéről.

Végül a civil szervezetek működését támogató pályázati lehetőségről, a NEA 2016-ról, irodavezetőnk, Horváth Rita számolt be, részletezve a pályázók körét, a támogatási időszakot, a szükséges regisztrációt, a határidő fontosságát és a kapcsolódó dokumentumok beszerzését és csatolását.

A háromórás szakmai találkozó számos új ismerettel szolgált az alapítványok és egyesületek működésére vonatkozóan, melyet a jelenlévők visszajelzése is igazol.

IMG_4948 IMG_4972