Egy délután a gyimesbükki gyerekekkel

Fő tevékenység:

Az Erdeifaluért Alapítvány Miko-Barát György vezetésével, immár negyedik alkalommal látta vendégül az Erdélyből érkező gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola tanulóit. E távoli településről ideutazó gyerekek számára sok színes programmal kedveskedtek a szervezők, melyekhez a Zala Megyei Civil Információs Centrum is csatlakozott.

gyerekek

A kis vendégek egy része hátrányos helyzetű családokban, valamint a Böjte Csaba által létrehozott alapítvány működtette otthonokban élnek, akik számára egy-egy magyarországi, így zalai találkozás izgalmas és felemelő kikapcsolódást hoz nyaranta.

-Györggyel egész évben tartjuk a kapcsolatot, aki itt, Magyarországon összegyűjtött adományokat szállít hozzánk Gyimesbükkre. E személyes találkozások adnak lehetőséget arra, hogy a nyári programokat is egyeztessük, közösen tervezzük. Ekkor, mi pedagógusok a gyerekek igényeit ismerve próbálunk ötleteket adni az itt eltöltött tíz naphoz. Van a csapatban olyan gyerek, aki már járt itt a salomvári táborban, de nagyrészük idén jött először. Megfigyelhető, hogy a programban részt vevők számára tanulságos és élményekben gazdag ez a nyaralás, hiszen önállóságra neveli őket, valamint jobban elfogadják egymást a kalandos út során – hallottuk a csoporttal tartó pedagógustól, Sárosi Máriától.

Az esős délutáni órákban irodánk munkatársai a távolból érkezett diákok számára érzékenyítő játékok sokaságát vonultatták fel, valamint lehetőséget kínáltak kézműveskedésre, közös tervek szövögetésére egyaránt. Ők viszonzásul gyimesi népdalok előadásával köszönték meg az együtt töltött tartalmas perceket.

IMG_6207 IMG_6199 IMG_6218 IMG_6219