Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Bemutatkozás

 Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak országos hálózat, mely 19 megyei és egy fővárosi esélyteremtési irodából épül fel.

Anyaszervezetünk a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület 2003-ban alakult és 2012-től működteti a Zala Megyei Civil Információs Centrumot és a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házat.

A Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címet 2018. április 1-től három évre nyerte el a fenntartó egyesület.

43597877_687397588295445_1008645001854320640_o

A címet ünnepélyes keretek között 2018. október 11-én Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériumában vehette át Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár asszonytól.

Tevékenységeink között prioritást élvez –ahogy a nevünk is mutatja – az esélyteremtés, az önkéntesség és a család.

Az esélyteremtés területén feladataink közé tartozik a társadalmi attitűdformálás, a meglévő előítéletek leküzdése, az előítéletesség kialakulásának megakadályozása, a tolerancia megerősítése.

Az önkéntesség terén felvállalt feladatunk az önkéntesség kultúrájának elterjesztése, a közérdekű önkéntes tevékenység népszerűsítése, akcióprogramok szervezése.

Az Irodánk tevékenységei között kiemelt hangsúlyt kap a család; a család, mint érték közvetítése. A család szerepének megőrzése, megismertetése és annak népszerűsítése, jólműködésének elősegítése.

Mind ezekért rengeteg programot – családi és szakmai rendezvényt – szervezünk megyei és városi szinten.