Esély udvar és Családi nap

Fő tevékenység: Kiemelt hír

Sikerrel zárult szervezetünk, a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Esély Udvar elnevezésű rendezvénye,

Esély udvar- Családi nap IMG_3359

a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál-Zalai Teríték keretében. A két napot felölő program során az esős időjárás ellenére, a Kvártélyudvar benépesült az esélyegyenlőség terén érintett célcsoportok érdekében tevékenykedő szervezetek, intézmények képviselőivel és érdeklődők sokaságával.

A hétvégi esemény első napján jelenlévő egyesületek és alapítványok standjaikon, – melyek egyben

É-pontok is voltak, – érzékenyítő feladatokkal, tájékoztatást segítő kiadványokkal, maguk készítette kézműves tárgyakkal ismertették meg a látogatókat.

A 12 Érzékenyítő-pontok feladatit teljesítő lelkes gyerekek ajándékban részesültek.

A játékok mellett testsúly-, vércukor-és vérnyomásméréssel az egészségüket is ellenőrizhették a résztvevők.

IMG_4026  IMG_4075

Vasárnapi programunk a Családi Nap jegyében telt, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt, tartalmas perceket töltöttek együtt kreatív, érzékenyítő próbatételek segítségével. Családi szerencsekerék nyújtotta ügyességi és kvíz játékok, tájékozódási futás, állatsimogató, mini közlekedési park és Borka Bohóc kötötte le a figyelmet. A családbarát intézkedések ismertetése mellett, a családok életében felmerülő problémák, nehézségek kezelésére szakirányú segítségnyújtással szolgáltunk, e területen tevékenykedő szakemberek részvételével.

Korosztályokon átívelő őszi rendezvényünk jó hangulatban, az esély és a család témakörét érintő ismeretek, élmények megszerzésével zajlott.

Esély udvar- Családi nap IMG_3293 IMG_3295 IMG_3322 IMG_3341 IMG_3355 IMG_4023 IMG_4028 IMG_4031 IMG_4062