Határon átnyúló együttműködés

Fő tevékenység:

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2016.04.18-án, „A horvát-magyar határtérség turisztikai együttműködése a turisztikai szereplők szempontjából” című workshopot rendezett, a Magyarország-Horváthország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, melyen irodánk, a Zala Megyei Civil Információs Centrum is képviseltette magát.

workshop

A találkozón a zalai szakemberek mellett a horvát turisztikai piac szereplői is jelen voltak.

Elsőként Bogár Beáta Zalaegerszeg idegenforgalmi és nemzetközi szakreferense, a város turisztikai stratégiáját mutatta be, érintve az előzményeket, a javuló statisztikákat, a város épített és természeti értékeit. Kiemelte Zalaegerszeg fesztiválváros mivoltát, valamint fejlesztési programját, amely „A város, ami újra indít” címet viseli. Molnárné Gazdag Tünde, a Zala Megyei egészségturisztikai fejlesztéseket vázolta fel. Irodánk, mint a megyében működő egyesületek és alapítványok szakmai tevékenységét koordináló szervezet, az elhangzottakhoz a már kiépített és tervezett civil kapcsolatok jelentőségét fűzte hozzá.

Szabó Károly a Z. M. Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektmenedzsere a klaszterek bemutatásával, mintegy keretbe foglalta az elhangzottakat.

A horvát vendégek lelkesen reagáltak az együttműködést célzó tervekre, majd interaktív véleménycserére került sor.