Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

Műhelybeszélgetés a Skanzenben

2024. május 07. | Szerző: ZalaCivil

A Szentendrén megrendezett Civil Kavalkádon a szakmai programok között szervezeti műhelybeszélgetések zajlottak a Skanzen tájházainak portáin. Hálás vagyok, hogy a „Non-profit és for-profit szféra együttműködési lehetőségei” témában a Zala Vármegyei Civil Központ képviseletében vezethettem a beszélgetést. Köszönöm a győri kollégáink együttműködését, tapasztalataik megosztását a témában. Sok-sok jó példa, ötlet, tanács hangzott el a résztvevőktől is, így mindannyian hazahozhattunk valami hasznosat a tarsolyunkban.

Bővebben

II. Országos Civil Konferencia – Civil Kavalkád a Skanzenben

2024. május 07. | Szerző: ZalaCivil
2024. május 6-án Szentendrén töltöttük a napot a Skanzenben, vármegyénkből 20 civil szervezet képviseltette magát a közel 7️00 fős rendezvényen.?
A Zala vármegyei standon való bemutatkozást 3 civil szervezet reprezentálta, köszönjük szépen a magas színvonalú megjelenést:

Bővebben

Elindult az szja civil 1%-ának felajánlását népszerűsítő országos kampány

2024. május 07. | Szerző: ZalaCivil

Jó helyre megy! címmel elindult az szja civil 1%-ának felajánlását népszerűsítő országos kampány. Célja, hogy felhívja a figyelmet a személyi jövedelemadóról való tudatos rendelkezés lehetőségére és fontosságára, illetve a támogatásra méltó fontos ügyekre, helyi közösségekre. Kérjük, kísérjék figyelemmel a vármegyei civil központok helyi felajánlást népszerűsítő filmjeit, tájékoztatóját honlapjaikon és a közösségi média felületein.

Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár: https://www.youtube.com/watch?v=z_SuJb9K2rg

Bővebben

Helikoni Ünnepségek 2024

2024. április 29. | Szerző: ZalaCivil

A Helikoni Ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, kétévente megrendezésre kerülő keszthelyi, kulturális seregszemléje, ahol a diákok iskolai keretek között, 20 művészeti kategóriában, szakértő zsűri előtt mérik össze tudásukat. Idén a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ is meghívást kapott a rendezvényre. 2024.04.25-26-án szerencsekerékkel, civil és önkéntes kvízzel, memóriajátékkal és ajándékokkal vártuk a diákokat!

Bővebben

1+1%-os rendelkezés 2024-ben

2024. április 24. | Szerző: ZalaCivil

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-éig, az szja-bevallástól függetlenül is.

Bárki dönthet úgy idén is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 százalékát pedig egy technikai számos vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a Nemzeti Tehetség Program.

A felajánlására jogosult, kedvezményezett civil szervezetek listája itt érhető el.

A felajánlására jogosult vallási közösségek listája és a kiemelt előirányzat itt érhető el.

Az szja 1+1%-áról – függetlenül az szja-bevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.

A nyilatkozat legegyszerűbb elektronikusan nyújtható be:

  • az eSZJA webes felületen, online kitöltve vagy
  • az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve vagy
  • külön, a 23EGYSZA-nyomtatvány kitöltésével.

Bővebben: https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/11-os-rendelkezes-2024-ben

Bővebben

Autizmus Világnapja

2024. április 15. | Szerző: ZalaCivil

2024. április 13-án a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársai is részt vettek az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Boncodfölde, Hungary által szervezett adománygyűjtő rendezvényen, mely az Autizmus Világnapja alkalmából került megrendezésre. Szerencsekerékkel, apró ajándékokkal, játékokkal vártuk a kicsiket és nagyokat.

Bővebben

Munkacsoport megbeszélés Sümegen

2024. április 03. | Szerző: ZalaCivil

A Táj-Kapocs Alapítvány a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal karöltve 2024. januárjában egy területfejlesztési kísérleti programot indított, amely célja egy érték- és közösség-vezérelt térségfejlesztési modell megvalósítása. Március 22-én Zala, a Veszprém és a Vas Vármegyei Civil Központok kollégáinak a bevonásával munkacsoport megbeszélést szervezett az Alapítvány. A Zala Vármegyei Civil Központ örömmel tett eleget a meghívásnak. A műhelymunka nagyon jó, baráti hangulatban telt, találtunk közös pontokat, együttműködési lehetőségeket.

Bővebben

ELEKTORI VÁLASZTÁS EREDMÉNYEI

2024. április 03. | Szerző: ZalaCivil
Tájékoztatjuk a civil szervezeteket, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek által választott testületi tagjainak, azaz a Tanács és az öt kollégium három-három tagjának választása lezajlott. Az elektori választás eredményeit tartalmazó jegyzőkönyvek, elektori gyűlésekre bontva, valamint a vármegyei összesítő jegyzőkönyvek a dokumentumtárból letölthetőek (Dokumentumtár/Elektori választás/2024):

Bővebben

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

2024. március 27. | Szerző: ZalaCivil

Bővebben

FUSS, biciklizz velünk Boncodföldére KÉKBEN!

2024. március 27. | Szerző: ZalaCivil

Bővebben

ÁSZ tudásmegosztó konzultáció Zalaegerszegen

2024. március 27. | Szerző: ZalaCivil

Az Állami Számvevőszék Államháztartáson Kívüli Szervezeteket Ellenőrző Igazgatóságának munkatársai tartottak tudásmegosztó konzultációt március 26-án Zalaegerszegen. A teltházas rendezvényen több, mint 80 civil szervezeti tag vett részt. Az ÁSZ munkatársai az ellenőrzési tapasztalatok megosztásával és jó gyakorlatok bemutatásával nyújtottak segítséget a civil szervezetek számára, hogy a közpénzekkel való átlátható, elszámoltatható gazdálkodás követelményeinek is meg tudjanak felelni. Köszönjük a hasznos és tartalmas előadásokat Dr. Szele Tamás igazgatóhelyettes úrnak és Baloghné Zsida Brigitta számvevő asszonynak.

Bővebben

Falugondnokok a Zala Vármegyei Civil Központban

2024. március 26. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Központ 2024-ben is bekapcsolódott a falugondnokok képzésébe. Központunkban láttuk vendégül a falugondnokokat, ahol irodavezetőnk Horváth Rita tájékoztatót tartott a civil szervezetek számára biztosított szolgáltatásainkról, a településeket, önkormányzatokat érintő programjainkról. Az AlaCOOLj! társasjáték segítségével pedig megismerkedtek a civil közösségek alapításának folyamatával.

Bővebben

Elektori választás – személyes szavazás Zala vármegyében

2024. március 05. | Szerző: ZalaCivil
Személyes szavazásra Zala vármegyében két helyszínen van lehetőség. Az időpontot és helyszínt az elektori jelentkezés elfogadásáról szóló hivatalos értesítés tartalmazza.
 – 2024. március 6. (szerda) 08.00 – 18.00 óra
Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ – klub terem
(8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 47-51.)
 – 2024. március 7. (csütörtök) 08.00 – 18.00 óra
KultUdvar Civil Közösségi Tér
(8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.)
– Egy elektor egyszer szavazhat, a szavazás alkalmával 3 kollégiumi és 3 tanácstag jelöltre adhatja le voksát (ugyanazon a szavazólapon).
A szavazat csak abban az esetben érvényes, ha két egymást metsző vonal található a választható személy neve előtt a jelölőben.
A mandátumvizsgálathoz kérjük, hogy valamennyi elektor hozza magával a személyi igazolványát (vagy annak hiányában a személyi igazolványt helyettesítő hivatalos okmányát).

Bővebben

Postára kerültek a NEA elektori szavazólapok

2024. február 26. | Szerző: ZalaCivil
A Zala Vármegyei Civil Központ munkatársai a mai napon feladták a NEA elektori választás szavazólapjait, azok számára akik levélben szavaznak.
A levél tartalma:
– 1 db Szavazólap
– 1 db Tájékoztató levélszavazatot leadó elektor részére
– 1 db ajánlott szelvény
– 1 db térítésmentes válaszboríték
A válaszboríték ajánlott küldeményként térítésmentesen feladható bármely postán. A szavazólapok postára adásának határideje: 2024. március 6. 23 óra 59 perc.
Bővebb információ:
E-mail: info@zalacivil.hu
Tel.: +3620/474-3300

Bővebben