Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

Eredményesen zárult az V. Civil Véradás

2021. szeptember 13. | Szerző: hajni
241675577_1032243560649471_5093053927200778234_nZala megyében a múlt hét folyamán 3 helyszínen adtak a vért a az V. Civil Véradáshoz csatlakozó segítő szándékú emberek.
Keszthelyen,  Nagykanizsán , valamint Zalaegerszegen  volt erre lehetőség.
A három helyszínen közel 80 fő jelent meg.
Köszönjük az együttműködést.
.
.

Bővebben

„CIVIL INFO – NEA 2022”

2021. szeptember 10. | Szerző: hajni
„Civil Info – NEA 2022” címmel irodánk szervezésében országos tájékoztató rendezvényt tartottak a Miniszterelnökség, Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság munkatársai. A rendezvényen a civil szervezeteket érintő legfontosabb információk hangzottak el, kiemelt hangsúlyt kaptak a pályázati források ismertetése, az előző pályázati időszak gyakorlati tapasztalatainak megosztása.
01

Bővebben

Pályázati felhívás

2021. szeptember 10. | Szerző: hajni

EGYÜTT. ÚJRA.” – A CIVIL KÖZÖSSÉGI ÉLET ÚJRAINDULÁSÁNAK BEMUTATÁSA FIATAL SZEMMEL

facebook-image

.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) fotópályázatot hirdet, amelynek célja a civil szervezetek programjainak és a közösségi élet újraindulásának bemutatása. A 2020 márciusa óta mindannyiunk életét befolyásoló koronavírus járvány a civil szektor működését, illetve a szervezetek által megvalósított programok és rendezvények lebonyolítását is nagymértékben megnehezítette. Az utóbbi hetekben azonban az online térből végre mindenki visszaköltözhetett az offline világba, újra személyes keretek között megtartva az elmaradt vagy a nyári időszakra tervezett eseményeket. A formális és az informális közösségek újraindulása ismét megmutatta, hogy mekkora összetartó és értékteremtő ereje van a hazai civil szektornak. 

Bővebben

Civil Véradás Zala Megye 3 városában

2021. augusztus 18. | Szerző: hajni

Bővebben

Meghívó „CIVIL INFO – NEA 2022” című országos tájékoztató rendezvényre

2021. augusztus 18. | Szerző: hajni

CKSZK Zala logó

            Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!      

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, mint a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa, tisztelettel meghívja Önt és a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait, érdeklődőket a „CIVIL INFO – NEA 2022” című országos tájékoztató rendezvény zalaegerszegi előadására, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartanak.

A rendezvényen kerül sor „AZ ÉV ZALA MEGYEI ADOMÁNYOZÓJA” díj átadására.

A rendezvény időpontja: 2021. szeptember 7., kedd, 17:00–19:00 (regisztráció 16:00-tól)

A rendezvény helyszíne: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Díszterme 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3.

Bővebben

Megvalósult Esély órák

2021. augusztus 05. | Szerző: hajni

Közoktatási, köznevelési intézményekben tartott szemléletformáló programként iskolarendszerben és a nyári időszakban egyaránt 25 Esély Órát szerveztünk, összesen 593 fő elérésével. A tanév során összesen 3 Esély Óra került megtartásra, 1 helyszínen, összesen 52 fő részvételével. A nyári időszakban 19 órában, 9 helyszínen, ahol összesen 541 főt értünk el. Összesen 11 helyszínen 25 órát tartottunk tapasztalati szakértők bevonásával: tolerancia témában, 593 fő bevonásával köznevelési- és közoktatási intézményekben, illetve iskolai nyári szünet időtartama alatt szervezett nyári táborokban.

Bővebben

Civil konzultáció Zala megye 3 városában

2021. július 22. | Szerző: hajni
Civil konzultáció Zalaegerszeg
Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatárasai 2021. július 20-21-én látogatást tettek Zala megyében, melynek célja a civil szervezetekkel történő személyes konzultáció volt.
A találkozó szervezésével a ME Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya irodánkat, a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központot bízta meg.
A 3 helyszínen megrendezésre kerülő programsorozaton a megye több településéről, különböző tevékenységi területeken működő szervezetek vettek részt.
A zalaegerszegi találkozó a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban, 2021. július 21-én 17 órakor került megrendezésre.
A civil szervezetek képviselői a találkozó során
• Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral,
• Cseresnyés Péter – kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, országgyűlési képviselővel,
• Vigh László – országgyűlési képviselő, miniszteri biztossal,
• Pácsoni Imrével – a Zala Megyei Közgyűlés elnökével,
• Balaicz Zoltán – Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármesterével konzultáltak civil kérdéseket érintő témákban.
Köszönjük a civil szervezetek aktív részvételét.

Bővebben

Szakmai konzultáció Hévíz

2021. július 22. | Szerző: hajni

Bővebben

MÁS-KÉP(P) Pályázati eredmények

2021. június 22. | Szerző: hajni
MÁS-KÉP(P)  Pályázati eredmények
Irodánk  2021. márciusában felhívást tett közzé a Zala megyei civil szervezetek részére, melynek célja összegyűjteni azokat a kezdeményezéseket, amelyekkel a koronavírus-járvány idején a civil szervezetek veszélyeztetett célcsoportokat támogattak, vagy saját közösségük céljainak megvalósulását biztosították. A felhívásra 12 pályázat érkezett a megye különböző településeiről.
A díjátadó rendezvényt és a pályázókat, Pácsonyi Imre zsűritag, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte.
A három legjobbnak ítélt ötletgazda munkáját oklevéllel és ajándékutalvánnyal köszöntük meg.
– Az Út -Újra Talpon Alapítvány, amely speciális nevelési igényű gyermekek támogatását vállalta a digitális oktatási rendszerben, informatikai eszközök beszerzését és eljuttatását rászoruló, fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokhoz.
– A Kanizsai Fiatalok Közössége létrehozta a “Mit tehetnék érted?” – karitatív ifjúsági közösséget, a kamaszokból álló segítőcsoport rászorulóknak, főként a hajléktalanoknak, szegény családoknak, sérült gyermekeknek nyújtott segítséget.
– Az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezete több online felhívást tett közzé: a CORONA 20 irodalmi pályázatot, a „Poézis 21” pályázatot, „Hímes tojás kiállítást”.
Minden pályázó munkáját elismerő oklevéllel köszöntük meg, melyet Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Horváth Rita, a Zalai Civil Életért KHE elnöke, a Zalai Megyei Civil Központ irodavezetője adott át.
1-3. helyzett közös kép
Teljes közös

Bővebben

2021. május 10. | Szerző: hajni

Bővebben

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23 24