Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

A NEA VÁLASZTÁS MENETE

2024. február 20. | Szerző: ZalaCivil

A választás

A választás során a választó három NEA Tanácstag-jelöltre adhatja le a szavazatát. Szintén három jelöltre szavazhat a szavazó lapján felsorolt kollégiumi jelöltek közül. A választó nem ruházhatja át másra a szavazati jogát.

Levélszavazás:

Azok a választók, akik levélben szavaznak az EPER-ben megadott címen postai úton kapják majd kézhez a jelöltek nevét tartalmazó szavazólapjukat. A szavazólapot postai úton a Zala Vármegyei Civil Központ küldi meg részükre 2024. március 26-án. A szavazólapot a választónak legkésőbb március 6-án éjfélig kell postára adni. A választó a szavazólapot az előre megcímzett válaszborítékban térítés nélkül küldheti vissza.

Személyes szavazás:

Azok a választók, akik személyesen választanak az alábbi időpontokban és helyszíneken tehetik meg Zala Vármegyében.

Zalaegerszeg: 2024. március 6. (szerda) 08:00-18:00 óra

Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, 8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 47-51.

Keszthely: 2024. március 7. (csütörtök) 08:00-18:00 óra

KultUdvar Civil Közösségi Tér, 8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.

Bővebben

NIR VARÁZSLÓ ONLINE WORKSHOP

2024. február 20. | Szerző: ZalaCivil

Bővebben

Meghívó az Állami Számvevőszék tudásmegosztó konzultációjára

2024. február 15. | Szerző: ZalaCivil

Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, mint a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa tisztelettel meghívja Önt és a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait, érdeklődőket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) civil szervezeteket érintő tudásmegosztó konzultációjára, amelyet az ÁSZ Államháztartáson Kívüli Szervezeteket Ellenőrző Igazgatóságának munkatársai tartanak.

A rendezvény időpontja: 2024. március 26., kedd, 14:00–16:00 (regisztráció 13:00 órától)
A rendezvény helyszíne: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Díszterme (8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3.)

A rendezvény célja, hogy a civil szervezet gazdálkodási tevékenységével (számviteli-, pénzügyi- és gazdálkodási) összefüggésben az ÁSZ az ellenőrzési tapasztalatok megosztásával és jó gyakorlatok bemutatásával segítséget nyújtson a civil szervezetek számára.

Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi címen március 25-ig:  info@zalacivil.hu

A meghívó teljes terjedelmében olvasható: Zalaegerszeg_ÁSZ tudásmegosztó rendezvény_meghívó

Bővebben

VÁROSI CIVIL ALAP – EGYSZERŰSÍTETT ELSZÁMOLÁS

2024. február 14. | Szerző: ZalaCivil
Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes államháztartási szabályoknak a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság által kezelt költségvetési támogatásokra vonatkozó, veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 359/2023. (VII. 31.) Korm. rendelet az egyszerűsített elszámolási lehetőséget a Városi Civil Alap terhére nyújtott támogatások meghatározott kedvezményezettjei részére is biztosítja!
Az egyszerűsített elszámolásban érintettek az alábbi linken olvashatnak bővebben:

Bővebben

Felhívás véradásra

2024. február 09. | Szerző: ZalaCivil

A Magyar Cserkészszövetség és a Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózata, a Pest Vármegyei Központ koordinálásában a Zala Vármegyei Civil Központ is szeretettel hívja és nagyon várja a cserkész-véradókat a X. Civil Véradásra 2024. február 19-23. között az ország 100 helyszínén.

Zala Vármegyei időpontok és helyszínek:

 • 2024.02.19. (hétfő) – 13:00-16:00
  Keszthelyi Kórház-Vérellátó (8360 Keszthely, Ady utca 2.)
 • 2024.02.20. (kedd) – 09:00-12:00
  Hevesi Sándor Művelődési Központ, (8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5.)
 • 2024.02.22. (csütörtök) – 08:00-17:00
  Zalaegerszegi Területi Vérellátó, (8900 Zalaegerszeg, Zárda utca 4.)

Az alábbi linken elérhető az online regisztrációs felület. Kérjük, hogy részvételi szándékotokat jelezzétek!

Továbbá a véradások helyszínein jelezzétek, hogy részvételetek mögött cserkész-toborzás áll, így lehetőségetek nyílik a cserkészeknek járó ajándékot megkapni.

„Egy csepp vér csepp: cserkész jót tesz!”

cserkeszplakát

Bővebben

Felhívás a „CIVIL PARTNER 2024” rendezvényen való részvételre

2024. február 07. | Szerző: ZalaCivil

Felhívás a Civil Partner rendezvényen való részvételre

A Tiszta Forrás Egyesület és a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ bemutatkozási lehetőséget kínál civil szervezetek számára a 2024-es Civil Partner rendezvényen. Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, amelyek bemutató keretében ismertetik egy-egy értékteremtő programjukat, és támogatás ellenében kínálnak szolgáltatást a vállalkozások számára.


A Civil Partner célja:

 • Lehetőséget teremteni a forprofit és a nonprofit szektor találkozására;
 • Megmutatni a civil szférában rejlő üzleti lehetőségeket;
 • Segíteni, hogy jó ügyek támogatókra találjanak;
 • Forprofit – nonprofit partneri együttműködések generálása.

Bővebben

„Értékteremtő Közösségekért Díj 2024”

2024. február 05. | Szerző: ZalaCivil

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Civilek Napja alkalmából az „Értékteremtő Közösségekért Díjat” 2024-ben civil szervezet kategóriában Zala Vármegyében működő Zalai Táncegyüttes Egyesület részére adományozta Gulyás Gergely miniszter úr 2024. február 1-jén. A díjat ünnepélyes keretek között adta át Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese és Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a Zalai Táncegyüttes részére. A magas rangú állami kitüntetést Kósa Ruben művészeti vezető vette át. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és szívből gratulálunk az elismeréshez!!!

Bővebben

Levél a Civilek Napja alkalmából

2024. január 31. | Szerző: ZalaCivil
Kedves Civil Szervezetek, kedves Partnereink❗️
A Civilek Napja alkalmából fogadják sok szeretettel dr. Kondra Laura a NEA Tanács elnöke és Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úr közös levelét, melyben köszöntik a civil szervezeteket, közösségeket.??

Bővebben

NEA VÁLASZTÁS 2024

2024. január 23. | Szerző: ZalaCivil
Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!
Kérjük, az Ön szervezete is vegyen részt a 2024-es NEA választásokon! A választás lehetőséget nyújt arra, hogy olyan NEA tanácstagot és kollégiumi tagot válasszunk, aki képviseli a zalai szervezetek érdekeit.

Bővebben

Áldozatsegítő Központ ünnepélyes megnyitója

2024. január 19. | Szerző: ZalaCivil

Az Igazságügyi Minisztérium felkérésére, a kormányhivatal és a rendőrség mellett a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület is partnerként támogatja az újonnan nyílt Zalaegerszegi Áldozatsegítő Központot. Egyesületünk részéről Czotter Csabáné elnök írta alá az együttműködési megállapodást dr. Répássy Róbert parlamenti államtitkárral. Köszönjük a megtisztelő feladatot, és a Zala vármegyei civil szervezetekbe vetett bizalmat.

Bővebben

Interjú Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úrral

2024. január 19. | Szerző: ZalaCivil
Látogatói rekord született a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemlén, 60 ezer diák vett részt múlt csütörtöktől szombatig a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon – közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kedden az MTI-vel.
A szervezet tájékoztatása szerint a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK rendezvényén csaknem 150 kiállító kínálatával, programjaival, aktivitásaival ismerkedhettek meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokába látogató fiatalok.
„Soha ennyi fiatal nem érezte még ennyire fontosnak, hogy személyesen tájékozódjon a jövőjét illető kérdésekben” – írta a közleményben Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője.
A három napos eseménysorozaton a Civil Központok Országos Hálózata is részt vett interaktív információs standjával, erről láthattok most videós összefoglalókat:
Interjú Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úrral – https://www.youtube.com/watch?v=edO-Emz8u0M
Interjú Horváth Ritával, a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetőjével, illetve Serfőzőné Bencsik Margittal, a Hajdú-Bihar Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetőjével – https://www.youtube.com/watch?v=-0F3jNYt9pM&t=2s

Bővebben

Lezárult a 24. EDUCATIO

2024. január 19. | Szerző: ZalaCivil

2024. január 13-án lezárult a 24. Educatio Kiállítás. Idén az eddiginél jóval több érdeklődő látogatta meg standunkat, rengeteg élménnyel gazdagodtunk ismét. Köszönjük még egyszer a Civil Központok kollégáinak és a civil szervezetek munkáját❗️?

Bővebben

Miért fontos a civil szervezetek számára a NEA választás?

2024. január 08. | Szerző: ZalaCivil

A magyar állam a Nemzeti Együttműködési Alapon (NEA) keresztül évente több, mint tízmilliárd forinttal támogatja a civil szervezeteket. A NEA keretéből meghirdetett pályázatok tartalmáról és a források elosztásáról a NEA testületei döntenek. A NEA Tanács a felhívásokkal kapcsolatos elvi határozatokat hozza meg. A pályázatokat a NEA öt kollégiuma hirdeti meg és bírálja el. NEA Tanács és a kollégiumok tagjainak megbízatása idén lejár. Az év elején új tagokat kell választani!

A NEA Tanácsnak és minden kollégiumnak kilenc-kilenc tagja van. A tagok harmadát a civil szervezetek választják meg. A következő négy év nyertes pályázatainak számát, a támogatások összegét is befolyásolja, hogy a Zala vármegyében működő szervezeteknek lesz-e képviselete a 2024-2028 közötti időszakban. Ezért minden itt működő egyesületet, alapítványt arra kérünk vegyenek részt a választásban!

Bővebben