Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

Lezárult az idei adventi adománygyűjtő akció

2023. december 11. | Szerző: ZalaCivil

Útra készen az adomány! Szívünk tele örömmel, hálával és meghatottsággal. November 11-én lezártuk az utolsó csomagot is. 352 kg élelmiszer, 140 kg tisztálkodási és tisztítószer, 34 kg játék és 250 000 Ft pénzbeli támogatás gyűlt össze! Köszönet mindenkinek, aki támogatta a kárpátaljai Mustármag Óvodát az elmúlt hetekben!Köszönet a Karitász önkénteseinek és a Civil Központ kollégáinak és családtagjaiknak.

Bővebben

Sajtótájékoztató

2023. november 30. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Karitász csoportja 2023. november 28-án Zalaegerszegen a Szent József közösségi házban tartott sajtótájékoztatót az idei közös Adventi Adománygyűjtő akciójáról.

Zalai Hírlap: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2023/11/a-karpataljai-visk-ovodajanak-es-raszorulo-csaladoknak-gyujtenek?fbclid=IwAR2toRv0C1g_Ux5ILQt4SX6QVEWbwNtbJDVb1gbjhhS1UExQo2v45lz0zZI

ZEG TV: https://zegtv.hu/hirado-27501/?video=bShu55-Xtfk%2F&fbclid=IwAR1FTb4C_XPzvMcMesJTLZhvdw3xOGVVxZQDPv0_NqMUBStEq-YuTo1WNWY

Bővebben

Adventi Civil Börze 2023 – Karácsonyi Adománygyűjtés Zala vármegyében

2023. november 27. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Központ a tavalyi évhez hasonlóan, idén is a viski Mustármag Óvoda számára indít adománygyűjtő akciót. A tavalyi adománygyűjtő akciónak köszönhetően több, mint 1 tonna csomagot állítottak össze önkénteseink. A gyűjtésben részt vett csaknem 40 civil szervezet, intézmények, önkormányzatok, magánszemélyek.

Visk a Huszti járás (Kárpátalja, Ukrajna) egyetlen olyan települése, amely magyar tannyelvű általános és középiskolával rendelkezik. Egy jól felszerelt és jól működő magyar tannyelvű óvoda nélkül elképzelhetetlen a magyar anyanyelvi oktatás jövője ezen a településen. Bízunk abban, hogy idén is sokan segítik majd adományukkal ezt a példa értékű, kitartó, háborútól szenvedő kárpátaljai magyar közösséget.

Milyen felajánlásokkal tudunk segíteni?

  • tartós élelmiszer (elsősorban főzéshez alapanyagok): száraz tészta, rizs, búzadara, kukoricadara, levestészta, lekvár, nutella, kakaópor, tea, konzervek (bab, kukorica, paradicsom, gyümölcs, gomba), lencse, sárgaborsó, szörp, müzli, stb.
  • tisztítószerek
  • tisztálkodási szerek
  • fertőtlenítőszerek
  • kizárólag nagyon jó minőségű kisebb játék, mesekönyv

A gyűjtés időpontja, helyszíne:

  1. november 27 – 2023. december 8.

Bővebben

SZÜLŐ MOSOLY ELŐADÁSSOROZAT

2023. november 24. | Szerző: ZalaCivil
A DOWN-Mosolyambulancia Egyesület SZÜLŐ MOSOLY előadássorozata november 14-én vette kezdetét a Deák Ferenc Megyei Könyvtárral közös együttműködésben és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával.
5 hónapon keresztül a nevelés és fejlesztés különböző területén dolgozó szakemberek mutatják be módszereiket, osztják meg tapasztalataikat.
Szeretettel várnak minden érdeklődő szülőt, nagyszülőt következő előadásukra 2023. december 14-én 17 órai kezdettel.

Helyszín: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, 8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6.

Az előadások alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Részvételi szándék a lenti elérhetőségeken jelezhető:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSewtvynJMh…/viewform…
email: downmosolyambulancia@gmail.com
tel.: +3630/ 304 5084

Bővebben

Szalay-Bobrovniczky Vince Helyettes Államtitkár Úrral készült interjú

2023. november 24. | Szerző: ZalaCivil

Kedves Civil Szervezetek!

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úrral készült interjút a civil szervezeteket érintő aktualitásokról, melyet a csatolmányban olvashatnak.

Szalay-Bobrovniczky Vince_interjú

Bővebben

Én is szÉP vagyok! élményfotózás

2023. november 24. | Szerző: ZalaCivil

Mindenkit sok szeretettel várnak a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete az Én is szÉP vagyok! című rendezvényükre.

Időpont: 2023. december 1. (péntek) 13:00-19:00

Helyszín: Pannon Egyetem, Zalaegerszegi Egyetemi Központ (8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/A)

Bővebben

Díjátadó a Szociális Munka Napja alkalmából

2023. november 14. | Szerző: ZalaCivil
Világszerte november 12-én ünneplik a Szociális Munka Napját. A Zala Vármegyei Civil Központ a világnaphoz kapcsolódva minden évben programot szervez, és elismerésben részesít szociális területen működő Zala vármegyei szervezeteket. Az elismerések 2023. november 13-ai rendezvény keretén belül kerültek átadásra. A díjátadó után hasznos információkat kaptunk az áldozatsegítő szolgáltatásokról, majd kerekasztal beszélgetés következett, ahol a jelen lévők beszámoltak aktuális programjaikról.
Az idén négy közösséget emeltünk ki:
• Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség Zalai Szervezetét
• Jótékonysági Licit Nagykanizsa közösséget
• Magyar Prader-Willi Szindróma Egyesületet
• Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nagykanizsai Csoportját

Bővebben

Látogatás a Vas Vármegyei CKSZK-ban

2023. november 08. | Szerző: ZalaCivil

2023. november 7-én a Zala Vármegyei Civik Közösségi Szolgáltató Központ látogatást tett a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ egyik rendezvényén, egy sajtóreggelin vehettünk részt, köszönjük a sok hasznos ismeretet, pozitív élményekkel gazdagodtunk.

Bővebben

Szociális Munka díja

2023. október 26. | Szerző: ZalaCivil
Idén is várjuk az ajánlásokat szociális területen kiemelkedő munkát végző civil szervezetekre!

Bővebben

Erasmus + tréning nap

2023. október 26. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Központban szervezett egész napos program keretében a MeOut Group trénerétől, az Erasmus+ pályázatokkal kapcsolatban kaptunk részletes tájékoztatást. A résztvevők megismerték a KA1 kategória „Ifjúsági cserék” és” Ifjúságsegítők mobilitása” témakörökben rejlő pályázati lehetőségeket, a pályázati folyamatot, a technikai információkat.

Bővebben

2024. évi Értékteremtő Közösségekért díj

2023. október 26. | Szerző: ZalaCivil

Kedves Civil Szervezeti Vezetők!

A Miniszterelnökség – a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján – felhívást tesz közzé a 2024. évi Értékteremtő Közösségekért díj adományozására vonatkozóan.

Nyilvános kiírásra került a 2024. évi Értékteremtő Közösségekért díj hirdetménye az alábbi felületeken:

Bővebben

„Az Év Zala Vármegyei Adományozója 2023” díjátadó ünnepség

2023. október 13. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Központ 5. alakalommal rendezte meg „Az Év Zala Vármegyei Adományozója” díjátadót. Az idei évben a vármegye 4 településéről 15 vállalkozásra küldtek ajánlást civil szervezetek. Az értékelésnél két kategóriába osztottuk a jelöléseket. Az egyik, amikor a jelölés egy konkrét, értékteremtő tevékenység vagy egy szervezet támogatásával kapcsolatban érkezett. Ebben a kategóriában 7 vállalkozásra érkezett jelölés. A másik kategóriában a vállalkozás széleskörű támogatói tevékenységét mutatták be az ajánló szervezetek. Ebben a kategóriában 8 ajánlást kaptunk. Kategóriánként egyet emeltünk ki, és adományozói plakettel jutalmaztunk, a további jelölteknek elismerő oklevéllel köszöntük meg a támogatást.

Az ünnepélyes átadón az elismerő okleveleket és a díjakat Szalay – Bobrovniczky Vince    civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úr, Vigh László országgyűlési képviselő úr, Balaicz Zoltán polgármester úr és Pácsonyi Imre alelnök úr adták át.

„Az Év Zala Vármegyei Adományozója” 2023-ban a Zalaszám Informatika Kft., a Zalaegerszegi Atlétikai Club ajánlásával, valamint az Edelmann Hungary Packaging Zrt., a Göcsej Kutyaklub és a DOWN – Mosolyambulancia Egyesület ajánlásával.

A további jelöltek:

Bővebben

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) levele

2023. október 11. | Szerző: ZalaCivil

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ)  munkatársai várhatóan november hónaptól az ország valamennyi vármegyéjében tudásmegosztó konzultációkat kívánnak tartani a civil szervezetek számára. Az ÁSZ ezeket a rendezvényeket a tanácsadói tevékenysége részeként a  törvényes gazdálkodás megvalósításának elősegítése céljából szervezi meg, ahol ellenőrzési tapasztalatokat, jó gyakorlatokat kíván megosztani a civil szervezeti vezetőkkel.

Bővebben

ONLINE TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

2023. október 10. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Központ online tájékoztató fórumot tart 2023. október 19-én 15.00 órakor a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásaival, valamint a NIR pályázati felülettel kapcsolatban. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztráció:
info@zalacivil.hu
+3620/474-3300

Bővebben

Új felhívások a Nemzeti Együttműködési Alap keretében

2023. október 03. | Szerző: ZalaCivil

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy 2023. október 2-án megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap 2024. évi pályázati kiírásai.
A „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2024.” című, NEAO-KP-1-2024 jelű és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2024.” című, NEAG-KP-1-2024 jelű pályázatainak célja a civil szervezetek alapcél szerinti közösségteremtő, a közösség érdekében végzett tevékenységéhez kapcsolódó költségeinek biztosítása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése a működési költségeihez való hozzájárulás, illetve szakmai programjai megvalósításának támogatása révén.
A pályázatok beadási időszakai:

Bővebben