Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

ONLINE TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

2023. szeptember 04. | Szerző: ZalaCivil

Bővebben

Családi Nap az Alsóerdőn

2023. augusztus 29. | Szerző: ZalaCivil

2023. augusztus 26-án a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársai is részt vettek az Alsóerdei Sport- és Élménypark által szervezett Alsóerdei Családi Napon. Érzékenyítő és ügyességi játékokkal vártuk a kicsiket és nagyokat.

Bővebben

„CIVIL INFO – NEA 2024” című országos tájékoztató rendezvény zalaegerszegi előadása

2023. augusztus 22. | Szerző: ZalaCivil

Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, mint a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa, tisztelettel meghívja Önt és a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait, érdeklődőket a „CIVIL INFO – NEA 2024” című országos tájékoztató rendezvény zalaegerszegi előadására, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartanak.

A rendezvény időpontja: 2023. szeptember 6., szerda, 9:00–11:00 (regisztráció 8:30-tól)

A rendezvény helyszíne: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Díszterme (8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3.)

A rendezvény részletes programját itt olvashatják: CIVIL INFO – NEA 2024 országos tájékoztató rendezvény

Kérjük, részvételi szándékát az info@zalacivil.hu e-mail címen jelezze a civil szervezet és a résztvevő személy nevének megadásával!

Szeretettel várjuk a rendezvényen!

Bővebben

Továbbra is várjuk az ajánlásokat

2023. augusztus 03. | Szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Központ 2023-ban is meghirdeti „AZ ÉV ZALA VÁRMEGYEI ADOMÁNYOZÓJA” díjat. A díj alapításával az volt a célunk, hogy a vállalatok támogatói tevékenységének bemutatásával, elismerésével hozzájáruljunk az üzleti szektor társadalmi szerepvállalásának motiválásához, erősítéséhez. Az ajánlólap beküldési határideje: 2023. szeptember 11.
A díjátadóra 2023. októberében kerül sor.

Ajánló lap letölthető: https://zalacivil.hu/dokumentumtar/zala-megyei-helyi-es-nemzetisegi-onkormanyzatok-adatbazisa/

Bővebben

IX. CIVIL VÉRADÁS

2023. augusztus 01. | Szerző: ZalaCivil


Bővebben

Új felhívások a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében

2023. augusztus 01. | Szerző: ZalaCivil

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2023. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai.

A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR-ben) lehet benyújtani.

A pályázatok benyújtására az alábbi időszakban van lehetőség:

2023. augusztus 1. 11 óra 00 perc – 2023. augusztus 31. 14 óra 00 perc

Részletes információ:
https://bgazrt.hu/uj-felhivasok-a-magyar-falu-program-falusi-civil-alap-kereteben-2023/

Bővebben

Egyszerűsített elszámolásra váltanak a Bethlen Gábor Alap bizonyos pályázatok esetében

2023. július 31. | Szerző: ZalaCivil

A Bethlen Gábor Alap pályázatainak elszámolásáról számolt be Németh Edit, a BGA Támogatáselszámolási és Monitoring Igazgatóságának vezetője Tusványoson, miután a szerdai sátormegnyitón Erdélyi Rudolf Zalán vezérigazgató bejelentette, egyszerűsített elszámolásra váltanak bizonyos pályázatok esetében, ezzel megkönnyítve az elszámolás adminisztrációját.

Németh Edit kifejtette, hogy a több éves tapasztalatnak köszönhetően pályázataik egyszerűek, a pályázók pedig egy internetes felületen tudják benyújtani dokumentumaikat, munkatársaik pedig mindenkinek rendelkezésére állnak, ha kérdések merülnének fel. Ugyanezen az elven az elszámolásban is segítenek, így könnyítve a pályázók és az munkatársak munkáját is. Az elszámolás is sokszor elrettenti szerintem a pályázástól a potenciális kedvezményezetteket, és szeretnénk abba az irányba elmozdulni, hogy ez ne legyen egy elrettentő erő” – fogalmazott Németh Edit. A BGA által meghirdetett idei pályázatok közül a Gondoskodó Nemzet Program I. és II., valamint a testvértelepülési programok esetén lesz egyszerűsített elszámolás.

Bővebben

Kerekasztal beszélgetés

2023. július 31. | Szerző: ZalaCivil

A Civil Központok Országos Hálózata a Bethlen Gábor Udvar területén kapott standot Tusványoson. Mint arról a BGA Zrt. honlapja is beszámol, július 21-én, „pénteken a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának rendezésében a Civil szektor kihívásai és a NEA támogatások: Tájékoztatás a civil szervezetek lehetőségeiről című kerekasztal beszélgetést hallhatták a jelenlévők, és ekkor hirdették ki a tusványosi fotópályázat nyerteseinek névsorát is.”

Civil kerekasztal beszélgetés résztvevői:

Enyedi Anna Regina moderátor
Dr. Kecskés Péter főosztályvezető, Miniszterelnökség, Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya
Czotter Csabáné elnök, Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, mint a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa
Kőrösi Kristóf magyarországi és külhoni civil szervezeti vezető

https://bgazrt.hu/bethlen-gabor-sator-es-bethlen-gabor-udvar-tusvanyoson/

Bővebben

CIVIL PIXEL FOTÓPÁLYÁZAT TUSVÁNYOSON

2023. július 25. | Szerző: ZalaCivil

Civil Pixel címmel fotópályázatot is hirdettünk Tusványoson. A standunkra látogatóktól olyan ötletes képeket vártunk, amelyen szerepel a Civil Központ logója. A beérkezett sok-sok fotó közül a legkreatívabbakat jutalmaztuk.

Bővebben

32. Tusványos – A béke ideje

2023. július 25. | Szerző: ZalaCivil

„Tusványoson béke van. Békésen él együtt a résztvevő a szervezővel, a politikus a politikussal, az előadó az énekessel, a vattacukros a csülkössel, a hangosító a fényessel, a medve az erdővel, az Olt folyó a zakatoló vonattal, a Csűr a kempinggel…”

A Zala Vármegyei Civil Központ a Hajdú-Bihar Vármegyei Civil Központtal együtt második alkalommal képviselte a Civil Központok Országos Hálózatát Tusványoson. Standunkon mi is átélhettük a békét, örömöt, hálát, amellyel a tábor látogatói körülvettek minket. Három napon át pörgött a szerencsekerék, elkelt a sok-sok ajándék, jól debütált a Civil Szabadulószoba. Fotópályázatunkra kreatív képeket küldtek a Civil Központ logójának felhasználásával, mi pedig értékes ajándékokkal jutalmaztuk a legjobbakat.

„Tusványoson béke van, mert több, mint egy fesztivál.”

Bővebben

Új felhívások a Nemzeti Együttműködési Alap keretében

2023. június 27. | Szerző: ZalaCivil

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy 2023. június 26-án 10.00 órakor megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai.

Az „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2023.” című, NEAN-KP-1-2023 jelű pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

A kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolójában feltüntetett adomány után járó tíz százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 100.000,- Ft). Az adományok után járó normatív kiegészítésként nyújtott működési támogatás legfeljebb 750.000,- Ft értékig biztosítható.

Bővebben

Civil Partner rendezvény

2023. június 07. | Szerző: kanya

A Zala Vármegyei Civil Központ évek óta kiemelkedő szerepet tölt be a vármegye civil szervezetei és vállalkozásai közötti kapcsolatépítésben. Segítünk abban, hogy az igények kölcsönösen egymásra találjanak, folyamatosan figyelemmel kísérjük az együttműködéseket. Ennek a munkának újabb mérföldköve a 2023. június 1-jén megrendezett Civil Partner rendezvény. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben megrendezett eseményen nyolc helyszínen, nyolc különböző területen tevékenykedő civil szervezetet látogathattak meg a jelen lévő vállalkozók.A szervezetek az általuk kialakított standokon néhány perces interaktív bemutatót tartottak a felkínált szolgáltatásukról, valamint egy támogatásra érdemes, értékteremtő kezdeményezésükről. A nagy sikerű, jó hangulatú rendezvényen együttműködések születtek, jó ügyek támogatókra találtak, a vállalkozók pedig partnereket találhattak CSR tevékenységükhöz.

Bővebben

ISMÉT „CIVIL SZERVEZETI VEZETŐ WORKSHOP”!

2023. május 23. | Szerző: ZalaCivil

2023. szeptember 11-én ismét kezdetét veszi a „CIVIL SZERVEZETI VEZETŐ WORKSHOP”!

Az országos képzés fő szervezője a Hajdu-Bihar Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Kérjük, hogy a Zala vármegyei civil szervezetek a regisztrációt a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ e-mail címére küldjék, info@zalacivil.hu.

A regisztrációhoz kérjük adják meg az alábbi adatokat:

Bővebben