Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

IX. CIVIL VÉRADÁS

2023. augusztus 01. | Szerző: ZalaCivil


Bővebben

Új felhívások a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében

2023. augusztus 01. | Szerző: ZalaCivil

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2023. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai.

A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR-ben) lehet benyújtani.

A pályázatok benyújtására az alábbi időszakban van lehetőség:

2023. augusztus 1. 11 óra 00 perc – 2023. augusztus 31. 14 óra 00 perc

Részletes információ:
https://bgazrt.hu/uj-felhivasok-a-magyar-falu-program-falusi-civil-alap-kereteben-2023/

Bővebben

Egyszerűsített elszámolásra váltanak a Bethlen Gábor Alap bizonyos pályázatok esetében

2023. július 31. | Szerző: ZalaCivil

A Bethlen Gábor Alap pályázatainak elszámolásáról számolt be Németh Edit, a BGA Támogatáselszámolási és Monitoring Igazgatóságának vezetője Tusványoson, miután a szerdai sátormegnyitón Erdélyi Rudolf Zalán vezérigazgató bejelentette, egyszerűsített elszámolásra váltanak bizonyos pályázatok esetében, ezzel megkönnyítve az elszámolás adminisztrációját.

Németh Edit kifejtette, hogy a több éves tapasztalatnak köszönhetően pályázataik egyszerűek, a pályázók pedig egy internetes felületen tudják benyújtani dokumentumaikat, munkatársaik pedig mindenkinek rendelkezésére állnak, ha kérdések merülnének fel. Ugyanezen az elven az elszámolásban is segítenek, így könnyítve a pályázók és az munkatársak munkáját is. Az elszámolás is sokszor elrettenti szerintem a pályázástól a potenciális kedvezményezetteket, és szeretnénk abba az irányba elmozdulni, hogy ez ne legyen egy elrettentő erő” – fogalmazott Németh Edit. A BGA által meghirdetett idei pályázatok közül a Gondoskodó Nemzet Program I. és II., valamint a testvértelepülési programok esetén lesz egyszerűsített elszámolás.

Bővebben

Kerekasztal beszélgetés

2023. július 31. | Szerző: ZalaCivil

A Civil Központok Országos Hálózata a Bethlen Gábor Udvar területén kapott standot Tusványoson. Mint arról a BGA Zrt. honlapja is beszámol, július 21-én, „pénteken a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának rendezésében a Civil szektor kihívásai és a NEA támogatások: Tájékoztatás a civil szervezetek lehetőségeiről című kerekasztal beszélgetést hallhatták a jelenlévők, és ekkor hirdették ki a tusványosi fotópályázat nyerteseinek névsorát is.”

Civil kerekasztal beszélgetés résztvevői:

Enyedi Anna Regina moderátor
Dr. Kecskés Péter főosztályvezető, Miniszterelnökség, Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya
Czotter Csabáné elnök, Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, mint a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa
Kőrösi Kristóf magyarországi és külhoni civil szervezeti vezető

https://bgazrt.hu/bethlen-gabor-sator-es-bethlen-gabor-udvar-tusvanyoson/

Bővebben

CIVIL PIXEL FOTÓPÁLYÁZAT TUSVÁNYOSON

2023. július 25. | Szerző: ZalaCivil

Civil Pixel címmel fotópályázatot is hirdettünk Tusványoson. A standunkra látogatóktól olyan ötletes képeket vártunk, amelyen szerepel a Civil Központ logója. A beérkezett sok-sok fotó közül a legkreatívabbakat jutalmaztuk.

Bővebben

32. Tusványos – A béke ideje

2023. július 25. | Szerző: ZalaCivil

„Tusványoson béke van. Békésen él együtt a résztvevő a szervezővel, a politikus a politikussal, az előadó az énekessel, a vattacukros a csülkössel, a hangosító a fényessel, a medve az erdővel, az Olt folyó a zakatoló vonattal, a Csűr a kempinggel…”

A Zala Vármegyei Civil Központ a Hajdú-Bihar Vármegyei Civil Központtal együtt második alkalommal képviselte a Civil Központok Országos Hálózatát Tusványoson. Standunkon mi is átélhettük a békét, örömöt, hálát, amellyel a tábor látogatói körülvettek minket. Három napon át pörgött a szerencsekerék, elkelt a sok-sok ajándék, jól debütált a Civil Szabadulószoba. Fotópályázatunkra kreatív képeket küldtek a Civil Központ logójának felhasználásával, mi pedig értékes ajándékokkal jutalmaztuk a legjobbakat.

„Tusványoson béke van, mert több, mint egy fesztivál.”

Bővebben

Új felhívások a Nemzeti Együttműködési Alap keretében

2023. június 27. | Szerző: ZalaCivil

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy 2023. június 26-án 10.00 órakor megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai.

Az „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2023.” című, NEAN-KP-1-2023 jelű pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

A kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolójában feltüntetett adomány után járó tíz százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 100.000,- Ft). Az adományok után járó normatív kiegészítésként nyújtott működési támogatás legfeljebb 750.000,- Ft értékig biztosítható.

Bővebben

Civil Partner rendezvény

2023. június 07. | Szerző: kanya

A Zala Vármegyei Civil Központ évek óta kiemelkedő szerepet tölt be a vármegye civil szervezetei és vállalkozásai közötti kapcsolatépítésben. Segítünk abban, hogy az igények kölcsönösen egymásra találjanak, folyamatosan figyelemmel kísérjük az együttműködéseket. Ennek a munkának újabb mérföldköve a 2023. június 1-jén megrendezett Civil Partner rendezvény. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben megrendezett eseményen nyolc helyszínen, nyolc különböző területen tevékenykedő civil szervezetet látogathattak meg a jelen lévő vállalkozók.A szervezetek az általuk kialakított standokon néhány perces interaktív bemutatót tartottak a felkínált szolgáltatásukról, valamint egy támogatásra érdemes, értékteremtő kezdeményezésükről. A nagy sikerű, jó hangulatú rendezvényen együttműködések születtek, jó ügyek támogatókra találtak, a vállalkozók pedig partnereket találhattak CSR tevékenységükhöz.

Bővebben

ISMÉT „CIVIL SZERVEZETI VEZETŐ WORKSHOP”!

2023. május 23. | Szerző: ZalaCivil

2023. szeptember 11-én ismét kezdetét veszi a „CIVIL SZERVEZETI VEZETŐ WORKSHOP”!

Az országos képzés fő szervezője a Hajdu-Bihar Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Kérjük, hogy a Zala vármegyei civil szervezetek a regisztrációt a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ e-mail címére küldjék, info@zalacivil.hu.

A regisztrációhoz kérjük adják meg az alábbi adatokat:

Bővebben

Miniszterelnökség vármegye látogatáson

2023. május 19. | Szerző: ZalaCivil

Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úr a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársaival látogatást tett Zala vármegyében. A két napos vármegye járás alkalmával négy helyszínen szervezett civil konzultációt a Zala Vármegyei Civil Központ. Zalaegerszegen, Lentiben, Pusztaszentlászlón és Reziben közel 60 civil szervezet képviselőivel folytattunk beszélgetést, a szervezeteket érintő aktualitásokkal témákkal kapcsolatban. Mindenkinek köszönjük az aktív részvételt, vendéglátóinknak a szeretetteljes fogadtatást.

Bővebben

Falugondnokok képzése

2023. május 18. | Szerző: ZalaCivil

Civil Központunk idén is bekapcsolódott a falugondnokok képzésébe. Irodánkban láttuk vendégül a falugondnokokat, ahol tájékoztatót tartottunk a civil szervezetek számára biztosított szolgáltatásainkról, a településeket, önkormányzatokat érintő programjainkról. Az AlaCOOLj! társasjáték segítségével megismerkedtek a civil közösségek alapításának folyamatával. A „Civil szabadulószobában” pedig további érdekes információkkal gazdagodtak a nonprofit szférával kapcsolatban.

Bővebben

Aktuális határidők, NEA kiírásának várható időpontja

2023. május 16. | Szerző: ZalaCivil

Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

Tájékoztatásul felhívjuk a szíves figyelmét a civil szervezeteket érintő közeljövőben aktuális határidőkre, illetve a Nemzeti Együttműködési

Alap (NEA) pályázati kiírásainak várható megjelenésére:

• Az adófizetők számára az SZJA 1+1%-ról való rendelkezés határideje: 2023. május 22.

Bővebben

„Közvetlen brüsszeli források” online workshop

2023. május 12. | Szerző: ZalaCivil

Tisztelt Partnerünk!

Szeretettel meghívjuk a Magyar Önkéntes Liga Egyesület „Közvetlen brüsszeli források” online workshopjára.

Dátum: 2023. május 22. 16:00-18:30.
Jelentkezés: https://forms.gle/hjTtM8Dbg56GPxU5A
A jelentkezés határideje: 2023. május 16. kedd 24:00.

Részletes meghívó: Meghivo_MOL_

Bővebben

1+1%-os rendelkezés 2023-ban

2023. május 12. | Szerző: ZalaCivil

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2023. május 22-ig, az szja-bevallástól függetlenül is.

Bárki dönthet úgy idén is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 %-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 %-át pedig egy technikai számos vallási közösségnek.

A felajánlásokra jogosult, Zala vármegyei kedvezményezett civil szervezetek listája elérhető honlapunkon:

Bővebben

„AlaCOOLj!” az Asbóth Iskolában

2023. május 11. | Szerző: ZalaCivil

2023. május 10-én a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ két munkatársa ellátogatott a keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, ahol a diákoknak egy rövid bevezető után, csapatokban, egy új civil szervezetet kellett alapítani az „AlaCOOLj!” társasjáték keretében.

Bővebben