Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírek

Interjú a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral

2023. január 17. | Szerző: hajni

Az idei Educatio első napján Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is meglátogatta a civil központok standját és interjút adott a civil szférát érintő aktualitásokról kihangsúlyozva a fiatalok civil szervezeti életben vállalt szerepének fontosságát. 

Forrás:

Bővebben

Educatio fotópályázat

2023. január 17. | Szerző: hajni

Az Educatio Szakkiállításon Instagram fotópályázatot hirdettünk a diákok körében. Olyan képeket vártunk, amelyeken szerepel a Civil Központ logója. Hétfői napon sorsoltuk ki a két szerencsés nyertest, akik Instax Mini fényképezőgépet nyertek. (Az arany szimbólummal megjelölt képek.)

Bővebben

Civil Központok Országos Hálózata az 23. EDUCATIO Szakkiállításon

2023. január 17. | Szerző: hajni
2023-ban immár második alkalommal vett részt a civil központok országos hálózata az EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A Zala Megyei Civil Központ számára komoly feladat és nagy megtiszteltetés volt, hogy ismét megszervezte és koordinálta a hálózat standdal való megjelenését. A kiállítás 2023.01.12-től 2023.01.14-ig, a HUNGEXPO ‘A’ pavilonjában várta a látogatókat. A civil központok munkatársai színes programokkal és az ország számos területéről érkező civil szervezetek bemutatkozásával várták az érdeklődőket azzal a céllal, hogy a fiatalok figyelmét felhívják a közösség érdekében végzett munkára és az önkéntes tevékenységek hasznosságára.

A kiállítás 3 napja alatt a következő civil központok és civil szervezetek voltak jelen a standunkon:

Bővebben

Tanúsítvány átadása a vezető képző workshopon résztvevőknek

2022. december 16. | Szerző: hajni
2022. szeptemberében indult az „Országos civil vezetőképző workshop”, amelyet Zala megyében 11 civil vezető végzett el sikeresen. A Zala Megyei Civil Központ a tanúsítvány átadást a zalaegerszegi Mindszenty József Látogatóközpontban tartotta, ahol a meghívottak tárlatvezetés keretében tekintették meg a kiállítást és a reprezentatív új épületet.

Bővebben

Megérkezett az adomány a Mustármag Óvodába

2022. december 13. | Szerző: hajni

December 6-án Mikulásra megérkezett Zala megye adománya a viski Mustármag óvodába.
A gyerekeknek nagy örömet okozott a sok-sok játék, az óvoda pedig köszönettel fogadta az élelmiszer és egyéb adományokat.

További képek:

 

Bővebben

A viski óvodásoknak gyűjtöttek Zalaegerszegen

2022. december 06. | Szerző: hajni
Pénteken reggel elindult az a szállítmány, amit a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Miniszterelnökség, a Katolikus Karitász és a Zala Megyei Védelmi Bizottság együttműködésével gyűjtött Zalaegerszegen a kárpátaljai Visk település Mustármag óvodájának.

Bővebben

Lezárult az adventi adománygyűjtő akció

2022. december 01. | Szerző: hajni
Útra készen az adomány! Szívünk tele örömmel, hálával és meghatottsággal. November 30-án 18 óra 50 perckor lezártuk az utolsó csomagot is. 685 kg élelmiszer, 133 kg édesség, 81 kg tisztálkodási és tisztítószer, 87 kg irodaszer és papír, 74 kg játék, 14 kg ajándékcsomag és 110 000 Ft pénzbeli támogatás gyűlt össze! Köszönet mindenkinek, aki támogatta a kárpátaljai Mustármag Óvodát az elmúlt hetekben!

Bővebben

Sajtótájékoztató

2022. november 14. | Szerző: hajni
2022.11.12-én a Zala Megyei Civil Központ sajtótájékoztatót tartott a viski Mustármag Óvoda részére indított adománygyűjtéssel kapcsolatban. A tájékoztatón az együttműködő partnereink is jelen voltak, a kertvárosi Karitász csoport vezetője dr. Sárközi Violetta, a Védelmi Titkárság titkárságvezetője Horváth Péter, valamint önkéntesek a Mária Magdolna Plébánia Karitász csoportja részéről. Köszönjük a média képviselőinek, hogy segítenek e nemes kezdeményezésre irányítani a figyelmet!

Bővebben

Civil szervezetek elismerése a Szociális Munka Napja alkalmából

2022. november 14. | Szerző: hajni
Zala megyében 151 egyesület és alapítvány tevékenykedik a szociális ellátás területén. Ez a zalai szervezetek 7%-a. A Zala Megyei Civil Központ a Szociális Munka Napja alkalmából elismerő oklevél és ajándék átadásával köszönte meg a szociális területen működő zalai civil szervezetek munkáját.

A 2022. november 11-én négy szervezet vette át az elismerést:

Bővebben

Civil szervezeteket ismertek el Boncodföldén – nélkülözhetetlen munkát végeznek

2022. november 14. | Szerző: hajni

A szociális munka napja alkalmából négy civil szervezetnek nyújtott át elismerést a Zala Megyei Civil Központ pénteken délelőtt Boncodföldén, a faluházban. A vendéglátó az egyik díjazott, az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány volt. A meghívottak a szakmai beszélgetés után a védőotthont is megtekintették.

Bővebben

Adomány a Miasszonyunk Időskorúak Otthonának

2022. november 11. | Szerző: hajni
Közeledik a Szociális Munka Napja. A Miasszonyunk Időskorúak Otthona meghívására a Zala Megyei Civil Központ is részt vett az intézmény lakóinak szervezett bensőséges programon. Civil Központunk 500 db könyv adományozásával bővítette az otthon könyvtárát.

Bővebben

„Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért!”

2022. november 03. | Szerző: hajni

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Miniszterelnökség, a Katolikus Karitász és a Zala Megyei Védelmi Bizottság együttműködésével adománygyűjtést szervez a kárpátaljai Visk településen lévő Mustármag Óvoda részére.

Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozik az adománygyűjtéshez!

Bővebben

Értékteremtő díj

2022. október 27. | Szerző: hajni

Kiírásra került a 2023. évi Értékteremtő Közösségekért díj hirdetménye az alábbi felületeken:

Bővebben