Jótékonysági Világnap – Önkéntes munka Zalaegerszegen

Fő tevékenység: Kiemelt hír

Magyar kezdeményezésre Kalkuttai Teréz anya 1997-ben bekövetkezett halálának napja szeptember 5-e a Jótékonyság Világnapja, hitet téve a szociális érzékenység és a kultúrák párbeszéde mellett.

A Jótékonysági Világnaphoz kapcsolódva a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház is segítő önkéntes akció programot szervezett.

Jótékonyság Világnapja!     IMG_4186

Zalaegerszegen a Miasszonyunk Időskorúak Otthona ebben az évben elköltözik. Az új helyszín épületében és a környékén is rendkívül sok tennivaló van, hogy alkalmassá váljon a beköltözésre.

IMG_4102  IMG_4138  IMG_4172

A Világnapon szervezésünkben közel 80 önkéntes segített abban, hogy a szükséges munkák elvégzésre kerüljenek. Az elvégezendő önkéntes munkákhoz tartozott a söprés, ablakpucolás, felmosás, terep- és kertrendezés, takarítás (építési törmelék begyűjtése, lomb és zöldhulladék összegyűjtése, metszés, ágyásrendezés).

Az önkéntes munka népszerűsítése mellett célunk volt, hogy az Otthonnak nyújtott segítséggel a generációk közötti szolidaritást is erősítsük, a fiatalok és a szép korúak társadalmát közelebb hozzuk egymáshoz.

A zalai származású dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára is csatlakozott az önkéntesekhez. Az Államtitkár úr nem először vállalkozott már önkéntes munkára. Véleménye szerint nagyon fontos az elvégzett munka, de az önkénteskedés igazi üzenete, hogy magunk is tehetünk a problémák megoldásáért, ne várjunk másra.

Reméljük, hogy akciónkkal sikerült felhívni a figyelmet az önzetlen gondoskodásra, a jótékonyság fontosságára!

IMG_4197 IMG_4209 Kültéren1 IMG_4202 IMG_4221 IMG_4153

Sajtó megjelenés:

zegtv.hu klikk ide

zaol.hu klikk ide