Születés Hete – Családi nap

Fő tevékenység: Kiemelt hír

Calendar-Empty-iconmájus10 szombat2014. május 10-én, szombaton  Családi napra várunk minden érdeklődőt!

Programok:

.

.

.

Délelőtt:

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Korci terem

9,00-9,45 Manótatyós torna

Manótatyó logóA Baba-mama torna hordozókendős változata!

Különleges mozgásélmény a babának és anyukájának! Próbáljátok ki! Tapasztaljátok meg!

.

.

.

.

.

10,00-10,45 Baba-mama torna

babamamatorna-200x150Baba-mama tornáról: Az Édesanya együtt tornázik a babával. Maga a torna az Édesanyára nézve főként izomerősítő, nyújtó, állóképesség javító gyakorlatokat tartalmaz, melyeket a babát tartva, tornáztatva kivitelez. A torna alatta a babát Édesanyja masszírozza, és tornáztatja, így az Anyukával tornázva fejlesztő hatása van az vestibuláris (egyensúlyozó) rendszerre, erősíti a baba-mama kapcsolatot, játékos foglalkozás. Azon anyukáknak ajánljuk, akik szeretnének jobb fizikális állapotba kerülni, ezzel egy időben a babát is fejleszteni.

A Baba-mama torna erősíti a szülő, gyermek kapcsolatot, kellemes időtöltés babának, mamának. Javítja a fizikális állapotot, fejleszti a gyermeket.  A tornát minden egészséges anyuka végezheti  babával együtt.

.

11,00-11,45 Torna totyogókkal

Totyogós tornaBaba-mama torna folytatása? a babából már totyogó cseperedett. A tornán a hangsúly az anyuka feladatvégzésén van (mint: a „kényes területek” formálása, állóképesség javítás, lazítás)! Azonban figyelemmel vagyunk az aktívabbá vált kis totyogókra is! Így Ők sem maradhatnak ki a mozgás öröméből!

 

 .

.

letöltés (1)A fenti baba-mamás programokon a későbbiekben is részt tudtok venni, erről infó: www.koranerkeztem.hu

 Foglalkozásokat vezeti: Rizmayer Zita gyógytornász, hordozási tanácsadó

.

Délután:

12,30 Regisztrálás – programnyitás       

 

teázó4Forrás Teaház

Kínálat: Tea, kávé, ásványvíz, egészséges szendvicsek, nasik,

A fitness programon résztvevők egy ingyen büfékupont kapnak!

 

 

Fitness programok:

Helyszín: Tornaterem

13,00 Flash mob – “A pillanat”             

FlashmobAki az induláskor lemaradt, most átélheti milyen egy villámcsődület.

 

 

 

.

.

13,15-13,50        Zumba Pálmival

zumbaEz egy olyan dance & fitness aerobik óra, ami leginkább latin-amerikai táncelemekre épül, kiemelve az izolációs gyakorlatokat (derék és csípő formálás). Csak egy kis tánc szeretet kell hozzá, semmi más. Nincs szükséged komolyabb tánctudásra, sőt, partnerre sem. Viszont, amire szükséged lesz: törölközőre és sok-sok vízre.

Többet a zumbáról: http://plmatobak.zumba.com/

katus2013_netVendégünk Katus Attila

14,00 – 14,30 Pocakos – kismama torna

14,30 – 15,00 Életvezetési tanácsadás ? beszélgetés Katus Attilával

15,00 – 16,00     Best body

Amit tudnod kell az óráról..

“Olyan órát tartok, ahol nem koreográfiát kell megtanulni, hanem egyszerűen lekövethető erősítő, alakformáló gyakorlatokat mutatok be. Ezek a gyakorlatok rendkívül hatékonyak és jól átmozgatják a testet. Arra törekszem, hogy mindenki jól érezze magát az órámon, de kellemes izomlázzal távozzon.”

Honlap: www.katusattila.hu

.

16,00     Zalababa logó2Zalababa.hu – “Gyermeki csoda” címmel online Babafotó-pályázat eredményhirdetése

 

 

16,15- 17,00       Core tréning

Core tréningNapjainkban egyre többen folytatnak ülő életmódot, ahol a gerinc rendellenes pozícióba kényszerül, sokan küzdenek túlsúllyal, sokat és rosszul emelünk, no és anyukaként ne felejtsük a gyermekünk ? súlygyarapodása melletti – emelgetése, ugyancsak nagy terhet ró gerincünkre.

Az emberi csigolyaoszlop nem alkalmazkodott az új életmódbeli változásokhoz, ezért küzdenek egyre többen nyaki,- hát- és derékfájdalmakkal. Először csak a rossz tartás jelentkezik, már nemcsak ülő helyzetben, de állás és séta közben is enyhén meggörbül a hát, előreesik a váll. Kellő odafigyelés híján ez odáig fajulhat, hogy a gerinc deformálódik, az izmok merevednek és már fájdalom is jelentkezik.

A legjobb módszer a torna. A speciális gerinctorna lényege a nyújtás, erősítés és lazítás. Amikor a gerinc melletti izmokat megnyújtjuk, nemcsak a porckorongok jutnak oxigénhez, de az itt kilépő idegpályák is felszabadulnak a nyomás alól. Megfelelő izomfűző felépítésével és az izomdiszbalance leküzdésével elérhetjük, hogy a rossz testtartást levetkőzzük, a gerinc a megfelelő állapotba kerüljön. A kórosan megrövidült kompenzált izmokat tudatosan nyújtjuk, amivel az izomegyensúly helyreáll. Ehhez nyújt segítséget a Fitball, ami a nyújtás és erősítés mellett segíti a helyes testtartás kialakítását is. Mivel a gyakorlatok közben meg kell tartani az egyensúlyt, még célzottabban erősíti a gerinc körüli izomfűzőt. E mellett egy speciális terápia, az úgynevezett Schroth módszer is segít a gerinc háromdimenziós korrigálásában.

Tréninget vezeti: Horváth-Rashed Piroska gyógytornász

.

17,15 – 18,00     Alakformáló – zsírégető – aerobic

aer

Az alakformáló – zsírégető órán magas és alacsony intenzitású gyakorlatok váltják egymást. A bemelegítés után az egész testet alaposan átmozgatjuk. A cardio és erősítő gyakorlatok kombinációja szolgálja a kívánt zsírégető hatás elérését. A gyakorlatokat saját testsúllyal végezzük, a főbb izomcsoportok alapos megdolgozásával. Gyere el, érezd jól magad!

Foglalkozást vezeti: Somogyi Emőke

.

.

Kismama egészségügyi Workshop

terhes_vizsgalatKismama egészségügyi szűrés és tanácsadás: magzati szívhanghallgatás, vérnyomás- és vércukormérés

 Családtervezési tanácsadás

 

 

 

.

.

.

Forrás Teaházi Workshop

Témák a beszélgetésre:

1.                  Párból család

párból családBeszélgetés a családdá válásról. A gyermek születésével az addig jól működő párból háromtagú család lesz. Ez a felállás jelentős változásokat hoz, a korábbi szerepek kiegészülnek a szülői szerepekkel.  Fel lehet-e, kell-e felkészülni a családdá válásra, anyaságra, apaságra? Képes vagyok rá? Természetes, ha nem megy zökkenőmentesen. Mit tehetünk ilyenkor? Például, hogy beszélgetünk egyet a szakértő tanácsadóval.

Szakértő: Salamon Györgyi tanácsadó

 2.                  Gyógynövény bemutató

gyógynövénySebestyén Bence, szakképzett gyógynövényszakért tanácsokat ad kismamáknak, szülőknek, melyek azok a gyógynövények, teák melyeket biztonsággal használhatnak várandóság, gyermekágyas időszak alatt.

Mit igyunk, hogy könnyebb legyen a szülés? Támogatható-e a fogantatás gyógynövényekkel? Mi tegyünk, ha nem érkezik a baba?

Milyen krémeket használjunk babának, mamának? Mit igyunk, hogy több legyen a tejünk?

Nagyobbacska gyerekünk köhög, van rá szelíd gyógymód?

A szakember, kötetlen beszélgetés formájában ad válaszokat fenti és még számtalan kérdésre. Lehetőség lesz megkóstolni több gyógynövényteát, kipróbálni teljesen tiszta, természetes krémeket is.

A program a Tuttu Mikka- Makka Gyermek és Ifjúsági Egyesület szervezésében valósul meg.

Gyógynövényszakért: Sebestyén Bence

.

3.                  Életvezetési tanácsadás – Baba-Mama coaching                  

életvezetésÉdesanyának lenni kicsi gyermek mellett nehéz feladat. Megkérdőjeleződhet az önbizalom, az identitás, a hivatás, a párkapcsolat. Bennünk megszülető kérdésekre azonban magunkban kell keresnünk a válaszokat is. Ebben segít a Life Coach – a keresésben és a rátalálásban. A Baba-Mama coching a másra nem bízható kisgyermek jelenlétében is működik, a konzultáció mellette, vele, érte is történik.

Szakértő: Nyitrai Katica 4 gyermekes édesanya Life coach (Életvezetési Tanácsadó), Aromaterapeuta

4.                  Gyermek S.O.S.

baba s.o.s.Minden szülő tart attól, hogy gyermeke egyszer nagyot esik vagy leesik, félrenyel egy mogyorót, vagy súlyos fertőzést kap el. A kérdés az, hogyan lehet felismerni, hogy nagy a baj, hogyan állapítható meg gyorsan, milyen állapotban van a kicsi? Mikor kell hívni a háziorvost, mikor a mentőt? Mi a teendő, ha jelez a légzésfigyelő? Sokan nem biztosak, mit kell tenni lázgörcs esetén, és hogyan csillapíthatunk hőt gyógyszer nélkül . Tudjuk-e, hogy a kiskori  affektív apnoe ijesztő, de veszélytelen jelenség? Milyen a ?bababiztos? környezet?

Szakértő: Rózsa Melinda- gyógyszerellátási tutor

5.   Hordozási tanácsadás

Manótatyó logóHordozni jó! Nem csak a léleknek, de a testnek is. Nem csak a babának, de az őt hordozó személynek is.

Minden hónapban Manótatyó Hordozó Klubba várjuk a hordozni vágyókat, a már hordozókat. Részletek: www.koranerkeztem.hu

Szakértő: Rizmayer Zita hordozási tanácsadó

.

.

Gyermekvilág

14,00 – 15,00     Harisnyás Pipik – Bébicsőszök újra akcióban!

Zenés, interaktív gyermekműsor – Kovács Katával és Jurina Beával

Figyelem! Figyelem!

Professzionális bébicsősz szolgálatra kész Harisnyás Pipik várják a gyerekeket, hogy interaktív, dalokkal tűzdelt műsoruk keretén belül elvarázsolják a legkisebbeket! Közös szolmizálás, kalandos utazás, horgászás, izgalmas táborozás, vad táncolás és még rengeteg meglepetés! Szerezzünk együtt barátokat a Harisnyás Pipik segítségével!

15,15 – 15,45 Bóbita foglalkozás

BÓBITA játékos-mozgásos foglalkozás! 10 hónapos kórtól ? 3 éves korig! A gyermek egészséges testi-lelki, értelmi és beszédfejlődéshez elengedhetetlen feltétel a mozgás. A Kicsik megismerkednek, megtapasztalják, megtanulják, majd jól begyakorolják a különböző mozgásokat, amelyek az agyi pályák kialakítását segítik, mely a későbbiek során a tanulási képességeknél is megmutatkoznak.

Élményszerű Bóbita foglalkozáson előkerülnek a színes labdák, Ayres tölcsér, szivárványkendő, ugráló labdák, trambulin?

16,00 – 16,30     Borka bohóc varázsbőröndje  

borkabohóc-200x152Borka Bohócnak sok feladata akadt a délutánra.

A varázsbőröndből előkerül a lista, melyre a feladatokat a huncut manók felírták, mint pl: Lovak patkolása, rétes sütés, házépítés, no és egy kis varázslás? amelyben a gyerekek aktív segítői Borkának. Sőt még a szülők is szerepet kaphatnak egy kis játékra a gyermekeikkel. A játék végén pedig egy közös tánccal zárunk.

 

A színes játék kavalkád után milyen figurát hajtogasson lufiból Borka bohóc?

Ami még vár rátok: Játszószőnyeg, arcfestés, légvár, alkotó – kézműves asztal, portrérajzolás…

Gyermekvilág programokban segít bennünket a:

Gyermekjóléti Központ log háttér nélkül

Infó:

B. Bengő Hajnalka

ehzala@zalacivil.hu vagy info.koranerkeztem@gmail.com

20/504-9087

92/310-384

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A programok a

zcelogo

Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület által működtetett

Zala megyei Esélyteremtési Ház

ehlogó      szervezésében valósul meg!

Széchenyi1

pályázat logó