Születés Hete három napban

Fő tevékenység:

Az 5. zalaegerszegi Születés Hete rendezvénysorozat idén háromnapos értékes és tartalmas programot kínált a családok számára augusztus 3-5 között.  A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület által működtetett Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében, ismét volt lehetőség szülőszoba látogatásra szülésznő, gyógytornász és perinatális szaktanácsadó kíséretében. A Szoptatás Világhete rendezvényhez csatlakozva, a csecsemő-és kisgyermekkort érintő egészségügyi, jogi, pszichológiai, a fejlődés szakaszait taglaló tanácsadások, továbbá torna, játszóház, zenés, mondókás elemek képezték a szervezők és a szakemberek által összeállított programot.

IMG_2013

Az esti órákat is kitöltő zárónapon, a Születés Hete Maraton nevet viselő rendezvényünknek, az Apáczai Csere János Művelődési Központ szolgált színhelyéül, ahol a kicsik és szüleik játékos és tanulságos foglalkozások sorával tölthették el együtt az időt. A gyermek tervezése és várása, a szülés, majd a gyermeknevelés adta összetett feladatokkal kapcsolatosan, a felsorolt területek neves szakemberei tartottak interaktív előadást az érdeklődők számára, melyben helyet kapott a szülés élménye épp úgy, mint a szorongás és a boldog szülővé válás folyamata.

A tabuk nélküli beszélgetés lehetőségét az Élő Könyvtár című program adta, melyben anyák, apák a várandóság időszakáról, a születésről, a további évek kihívásairól és esetleges problémáiról válthattak szót az e területen tevékenykedőkkel.  A nap folyamán családi fotósarok, babamasszás, játszószoba és ölelgető, hordozó műhely, valamint a Születés Hete témáit felölelő könyvek kínálata tette egésszé a díjtalanul látogatható népszerű rendezvénysorozatot.

IMG_1998 IMG_2003

 IMG_7344IMG_7469

IMG_7350 IMG_7351

IMG_7364 IMG_7376

IMG_7388 IMG_7416

IMG_7425 IMG_7437

IMG_7447 IMG_7464