Születés Hete Zalaegerszeg

Fő tevékenység: Kiemelt hír

logó - Zeg2014. május 5 – 10-e között Születés Hete – 2014 Zalaegerszeg. Részletes programok:

Kövess minket a facebookon is: Születés hete 2014 – Zalaegerszeg

Heti program:

 

Calendar-Empty-iconmájus5 hétfő (1)2014. május 5. hétfő

Születés hete START!

.

16,00     Flash mob –  ”A pillanat”- címmel villámcsődület.

FlashmobHelyszín: Zala Plaza parkoló

Ez a zene, ezzel a koreográfiával lesz! http://www.youtube.com/watch?v=5TGrYQ9UGiE&feature=youtu.be

** Lassan is mutatom, mondom a koreográfiát, így otthon (is) lehet tanulni. Ha bármi kérdés van, keressetek, írjatok nyugodtan! http://www.youtube.com/watch?v=0gVq1oOXMjo&feature=youtu.be

.

16,00-17,00  ”Guríts és Hordozz!”  

letöltés

Babakocsis és hordozós séta a Zala Plaza parkolójától a Deák térig.

Célunk, hogy a séta keretében népszerűsítsük a hordozást! Aktivizáljuk a szülőket a mozgásra, a közösségi együttlétre!

Flash mob után egy kellemes sétára várjuk a babakocsit gurítókat utazókkal és hordozókat hordozottakkal- anyákat, apákat, nagyszülőket és testvéreket! Egyszóval mindenkit, aki jó hangulatra vágyik!

.

.

.

17,40 – 18,40 Pilates torna

pilatesPilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a “nyugati” világ anatómiai ismereteit a “keleti” mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok), illetve a speciális légzéstechnika.

Foglalkozást vezeti: Pukanszky Éva

Helyszín: Spirit Pilates és Orientális Tánc Stúdió, Zalaegerszeg, Báthory út 2/F, 1. emelet

 

19,00 – 20,00 Hastánc – ” A test és lélek harmóniája”

Nasreen Az orientális tánc a mai napig kapcsolódik a termékenység gondolatához, a különböző születési szertartások által is kapcsolatban áll a teremtéssel.

Maga a szülés, vajúdás folyamata egy rituálé része volt. Számos arab népcsoportban a törzs asszonyai körbevették a szülő nőt, és ismétlődő has- és csípő mozdulatokkal körbetáncolták, ezáltal is megmutatták a vajúdó nőnek, milyen mozdulatokat végezzen, ezzel is megkönnyítve a szülés folyamatát.

Oktat: Nasreen – Nemesházi Bernadett

Helyszín: Spirit Pilates és Orientális Tánc Stúdió, Zalaegerszeg, Báthory út 2/F, 1. emelet

 

Calendar-Empty-iconmájus6 kedd2014. május 6. kedd

.

.

.

10,00-11,30 Mami műhely – Szoptatást támogató csoport

Mami műhely

A szoptatást segítő műhely célja támogatást és bátorítást nyújtson az édesanyáknak a szoptatásban, így a gyermekek a legjobb indíttatást kapják az életben!

A Születés hete keretében induló interaktív műhely a későbbiekben is rendszeresen várja a kismamákat és kisgyermekes anyákat, hozzátartozókat!

Mottónk: Felkészülés és támogatás

A Babád születése utáni hosszú ideig az ő növekedése, fejlődése és a szoptatás lesz számodra az egyik legfontosabb kérdés. Szülés után, amikor szoptatni kezdesz, azonnal rengeteg kérdéssel találod szembe magad:

“Megfelelően gyarapszik-e a babám? Eleget eszik? Túl keveset vagy túl sokat eszik? Milyen gyakran szoptassam? Mikortól fogja átaludni az éjszakát? Mikor és mennyit kell fejni? Mit tegyek, ha kisebesedett a mellbimbóm? Lesz-e, van-e elég tejem?”

Jó esetben van segítséged, de lehet, nem is tudod majd, mihez kezdj ebben az új helyzetben, kihez fordulj tanácsért. “Sok édesanya érzi magát ilyenkor magányosnak, tehetetlennek, talán még értéktelennek is, mert úgy véli, nem tud megbirkózni a helyzettel.” Pedig a várandóság alatti felkészüléssel mindez megelőzhető! Sőt, akkor sem késő megszerezni a lényeges tudnivalókat, ha a Csöppséged már ott szuszog a karodban.

A Mami műhely keretében részt vehetsz szoptatásra felkészítő és támogató foglalkozáson, kérheted szoptatási tanácsadó segítségét.

Csoportvezető: Szekérné Büki Erzsébet védőnő

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Korci terem

.

15,00 – 16,30 Kismama műhely – “Kismama a rengetegben?”

Kismama műhely

Az áldott állapot tényleg egy áldott állapot, valami csoda, amit jól megélni elengedhetetlen -legyen szó a szépségéről, nehézségeiről, a várt és egyben félt változásoktól.   Rengeteg könyv, szakkönyv, online blogok és oldalak, no meg például a szomszéd néni, aki írja, mondja: – mi kell, hogy kell, mi lesz, hogy lesz?, – témákban látnak el hasznos vagy hiábavaló tanácsokkal. Sokszor érezzük magunkat Ábel után szabadon a rengetegben, az információk rengetegében. És mégis, amikor odakerülünk és tudnunk kellene, nem tudjuk, tanácstalanul állunk a helyzettel szemben. A találkozó keretében a hangsúly a várandóság szülés előtti és körüli időszakára kerül. A felkészülésre, mely a kismamának betekintést enged az ismeretlenbe, és megkönnyíti az új, megváltozott életkörülményükhöz való alkalmazkodást, a szülés körüli teendők megismerését.

Tóthné Koller Mária védőnővel, négy gyermekes családanyával beszélgethettek. Bármilyen kéréssel, kérdéssel teljes diszkréció keretében csoportos és egyéni tanácsadásra is lehetőség van!

Csoportvezető: Tóthné Koller Mária védőnő

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Korci terem

.

17,00-18,00: Pocak hangfürdő

hangfürdő2Előadók: Vas Éva és Panyi Kati

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Korci terem

.

                          Regisztrációhoz kötött program! Jelentkezés 2013. május 5-án 14,00 óráig!

letöltés (1)       Bejelentkezés és információ: ehzala@zalacivil.hu vagy 92/310-384 és 20/504-9087

.

17,00 – 18,00 Ha nem jön a baba?

babaváróMiért sikerül az egyiknek elsőre, miért küzd a másik kitartóan, éveken át? Mennyi ideig tart még, hogy teherbe essünk, és a köztes időben mit tegyünk, hogy ne bolonduljunk bele a várakozásba?

Előadó: Dr. Vajda György főorvos, a ZMK Szülészeti-nőgyógyászat osztályvezetője

Helyszín: Zala Megyei Kórház Szülészeti- nőgyógyászat osztálya, Zalaegerszeg Zrínyi út 1 Szülészet 2. emeleti társalgó

.

.

.

.

letöltés (1)

Regisztrációhoz kötött program! Jelentkezés 2013. május 5-án 14,00 óráig!

Bejelentkezés és információ: ehzala@zalacivil.hu vagy 92/310-384 és 20/504-9087

.

Calendar-Empty-iconmájus7 szerda2014. május 7. szerda

.

.

.

9,30-11,30 Baba-mama Klub

Baba -mama KlubA Baba-mama Klubban a kisgyermekes szülők jobban megismerhetik egymást, összebarátkozhatnak, s meg tudják beszélni egymás között is problémáikat a bilire szoktatástól kezdve a cumi használaton át az altatás nehézségeiig. Gyermekgondozás-, ápolás és egyéb kérdésekben szakmai segítséget nyújt Gyuk Marianna védőnő.

Csoportvezető: Sebestyénné Gyuk Marianna védőnő

Benne:

10,00 – 10,30 Bóbita foglalkozás

Foglalkozást vezeti: Horváth-Rashed Piroska

10,30 – 11,30 “Pszichológus válaszol”

gyermeknevelésGyermeknevelés kihívásai beszélgetés Gaál Tímea szakpszichológussal

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Tükrös és Korci terem

.

.

.

.

15,00-16,00 Szülőszoba látogatás

Szülőszoba látogatásNyitott nap a Zala Megyei Kórház Szülészeti – Nőgyógyászati Osztályán

Tervezitek már vagy nemsokára világra jön a kisbabátok. Amikor az anyuka a szülőszobába kerül, akkor döbben rá, eddig azt sem tudta, mi és hogyan fog valójában történni itt és most.

Szülésznők vezetésével kiscsoportos szülőszoba látogatásra és beszélgetésre várjuk a kismamákat, kispapákat és a családalapításra készülőket, érdeklődőket.

Helyszín: Zala Megyei Kórház Szülészeti- nőgyógyászat osztálya, Zalaegerszeg Zrínyi út 1. – Szülészet 2. emeleti társalgó

.

letöltés (1)

Regisztrációhoz kötött program! Jelentkezés 2013. május 5-án 14,00 óráig!

Bejelentkezés és információ: ehzala@zalacivil.hu vagy 92/310-384 és 20/504-9087

 

16,30 – 17,15 Kismama torna

Kismama tornaA betöltött 12. héttől kezdhető a mozgásprogram, és akár a várandósság végéig végezhető. Minden kismamának fontos, hogy részt vegyen a pocakos tornán, mert – bár a várandósság NEM BETEGSÉG-, a női test igen nagy változásokon megy keresztül a 9 hónap alatt. A speciális gyakorlatok segítik az alkalmazkodást, a megfelelő fizikai és mentális egyensúly megtartását, a szülésre való testi-lelki ráhangolódást.

Szükséges felszerelés: törölköző, víz, cserecipő, kényelmes ruházat.

.

letöltés (1)

A tornára bejelentkezés szükséges, a 30/392-8593-as telefonszámon, főleg a déli órákban.

Foglalkozást vezet: Gergye Andrea gyógytornász, fizioterepeuta

Helyszín: Fitt-mama Stúdió, Zalaegerszeg, Sas u 6.4 (Kertváros)

 

17,00  – 17,50 Core – gerinc tréning

Core tréningA babavárással járó anatómiai, élettani és biomechanikai elváltozások gerincproblémák kialakulására hajlamosítanak. Az anyukák gerince a baba első évében van a legnagyobb terhelésnek kitéve, amikor még a hormonális hatások miatt az ízületi szalagok lazábbak és a hátizomzat ereje is csökkent.

Mit tehetünk, hogy megelőzzük a gerincfájdalmakat?

A nyak-és hát-és derékfájdalmak megelőzését és a kialakult betegségek gyógyulását segíti a gerinc tehermentesítése, amelyet meggyengült izmok erősítésével és a megrövidült izmok nyújtásával és gerincbarát életmód elsajátításával tudunk elérni.

A gerinc tréning során megerősítjük a szép egyenes testtartásért felelős izmokat fitt-ball segítségével, ezzel a nagyszerű eszközzel egyensúlyérzéket, koordinációt is fejlesztünk, illetve nyújtunk, relaxálunk.

Foglalkozást vezeti: Horváth-Rashed Piroska gyógytornász

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Tükrös terem

.

Calendar-Empty-iconmájus8 csüt.2014. május 8. csütörtök

.

.

.

9,00 – 10,00 Babaúszás

9,00 – 11,00 Nyílt nap – óralátogatás keretében

babaúszás2Gyengéd ölelés, egymásra figyelés, megnyugtató vízi közeg, a babák egyéniségének elismerése és annak közös családi élményként való megélése – alkotják az 1991 óta működő Kalovits-módszer – alapjait – sok énekkel és játékkal. A program olyan nevelési módszer, ami tudatosan felépített játékrendszerével segítséget nyújt a családi kötődések elmélyítéséhez, a gyermekek testi-lelki fejlődéséhez, valamint közelebb visz bennünket gyermekünk megismeréséhez.

Mi szükséges az úszáshoz:

– úszó pelenka,

– száras kisnadrág,

– fürdőlepedő,

– papucs

Részletes információ: Babaúszás – Termál fürdő

Helyszín: zalaegerszegi Termálfürdőben, Zalaegerszeg -Ságod, Fürdősétány utca 1.

.

letöltés (1)

Regisztrációhoz kötött program! Jelentkezés 2013. május 5-án 14,00 óráig!

Bejelentkezés és információ: ehzala@zalacivil.hu vagy 92/310-384 és 20/504-9087

 

15,00-16,00 Szülőszoba látogatás

Szülőszoba látogatásNyitott nap a Zala Megyei Kórház Szülészeti – Nőgyógyászati Osztályán

Helyszín: Zala Megyei Kórház Szülészeti- nőgyógyászat osztálya, Zalaegerszeg Zrínyi út 1. Szülészet 2. emeleti társalgó

.

.

.

.

letöltés (1)Regisztrációhoz kötött program! Jelentkezés 2013. május 5-án 14,00 óráig!

Bejelentkezés és információ: ehzala@zalacivil.hu vagy 92/310-384 és 20/504-9087

 

15,00 – 16,30 Manó Műhely

manókMegszületett a kisbabád? Hazamentetek a kórházból, de nem megy minden úgy otthon, ahogy szeretnéd? Tanácstalan vagy a kisbabád gondozása ügyében? Tudni akarod, hol tart kisbabád fejlődése? Szeretnél ötleteket kapni, hogy milyen játékokat érdemes a kisbabáddal játszani? Napirend? Meseolvasás: mit, mikor, hogyan, miért? Testvér született?  Bölcsibe készültök? Ovi kezdődik? Alternatív módszerek a betegségek megelőzésében, kezelésében? Minden téma előkerül!

Csoportvezető: Godina Mónika

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Korci terem

.

Calendar-Empty-iconmájus9 péntek2014. május 9. péntek

.

.

9,00-12,00 Családi nyílt a Napravár Waldorf Óvodában

Napravar_logo_alloIsmerd meg, kapcsolódj be, tapasztald meg!

Mi itt a Napravár Waldorf Óvodában hiszünk abban, hogy az óvoda fő feladata a nyugodt érzelmi háttér megteremtése, ahol a kisgyermekek az ismétlődő napi, heti és éves ritmusba belesimulva, biztonságos és oldott légkörben fedezhetik fel a világot és bontakoztathatják ki a bennük rejlő képességeket, készségeket. Gyertek el gyermekeitekkel május második péntekén, ismerkedjetek meg az ide járó gyermekekkel, az óvónőkkel és szülőkkel, kapcsolódjatok be a cipósütésbe, gyertyakörbe, körjátékokba, szabad játékba, és tapasztaljátok meg milyen itt nálunk!

A délelőtt folyamán bármikor szabadon be lehet kapcsolódni a programba!

Helyszín: Napravár Waldorf Óvoda, Zalaegerszeg, Arany János utca 15.

További információ: www.zalaiwaldorf.hu

Szeretettel várjuk az egész családot!

 

9,00 – 13,00 Aviva torna

locandina_logo_hu_A3Aviva Gabriella Steiner által kidolgozott módszer egy 28 éves kutatás és kísérletezés eredménye. A módszer valójában egy gyakorlatsorozat. A gyakorlatok hatására a fokozott vérkeringés több hormont, vitamint, oxigént visz a nemi szervekbe, mirigyekbe, s ennek hatására indul meg a gyógyító tevékenység. A belső történésekre koncentrál, az alhas (belső hasi izmok, hüvely), a gátizmok, farizmok megmozgatásával serkenti a keringést s ez által a test öngyógyító mechanizmusát.

A tornát 4 órás tanfolyam keretében lehet elsajátítani, mely áll az egyszerű módszer 18 gyakorlatából és a rövidített módszer 11 gyakorlatából, de az órán megtanuljuk Aviva által kidolgozott pánik gyakorlatot és a mindenhol és mindenkor végezhető beszorító gyakorlatokat is.

Bővebb információ: www.avivazala.hu

Foglalkozást vezet: Könyves Ildikó védőnő

Helyszín: Fittmama Stúdió, Zalaegerszeg, Sas u 6.4 (Kertváros)

.

letöltés (1)Regisztrációhoz kötött program! Jelentkezés 2013. május 5-án 14,00 óráig!

Bejelentkezés és információ: ehzala@zalacivil.hu vagy 92/310-384 és 20/504-9087

 

16,00-16,50 Gátizom torna

intimtorna-200x143A medencealapi izmokat még napjainkban is sokan testünk egy – elfelejtett – területeként tartják számon. A medencealapi izmaink karbantartása, mind a már kialakult kellemetlen tünetek kezelésében, mind pedig ezek megelőzésében nagyon fontos.

A terápia, azaz a torna során a funkcionális izomösszehúzódás kiváltására törekszünk. Az anatómiai, élettani ismeretek, a medencealapi izomzat rekeszizommal való működési összhangjának ismertetése és a különböző reflektórikus izomösszehúzódások kiváltásának megéreztetése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapi élet mozgásainak elemzésére, terápiába való beépítésére. A tréninghez tartoznak labdával történő gyakorlatok, keringésjavító torna, a záróizmok erejének növelése. A kezelések során nagy hangsúlyt helyezünk a megelőzésre, a torna mindennapi életbe való beépítésére.

A torna segítséget nyújt a szülés előtti és utáni problémák kezelésében. A szülés előtti időszakban a derékpanaszok, vizeletürítési problémák kezelése kerül előtérbe. A szülés utáni időszakból kiemelendő a hasizmok megnyúlt helyzetének terápiája. A hasizmok speciális, korrekciós helyzetű megerősítésével törekszünk a fiziológiás állapot visszanyerésére.

Foglalkozást vezeti: Horváth-Rashed Piroska gyógytornász

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Tükrös terem

.

letöltés (1)Regisztrációhoz kötött program! Jelentkezés 2013. május 5-án 14,00 óráig!

Bejelentkezés és információ: ehzala@zalacivil.hu vagy 92/310-384 és 20/504-9087

 

17,00-19,00 KoroKan kismama masszázs tréning pároknak

kismama masszázsA regisztráló párok (kismama+kísérő) megismerkedhetnek egy speciálisan kismamákra szabott energetikai masszázzsal, mely az örömteli várakozás néha nehéz hónapjait tehermentesítheti. A kísérők elsajátíthatnak néhány alapfogást, mellyel csökkenthetők az ízületi, derék- és hátfájdalmak, a stressz, javítják a vér- és nyirokkeringést, ellazítanak A kismama általános közérzete javul.

Bővebb információ:

http://www.korokan-kismamamasszazs.hu/hu/fooldal.html

Tréner: Hadászi Ágnes, KoroKan masszőr (Aktív, Speciál, Kismama, Senior)

Helyszín: ZVMKK – Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (volt Apáczai ÁMK) Korci terem

.

letöltés (1)Regisztrációhoz kötött program! Jelentkezés 2013. május 5-án 14,00 óráig!

Bejelentkezés és információ: ehzala@zalacivil.hu vagy 92/310-384 és 20/504-9087

.

.

Calendar-Empty-iconmájus10 szombat2014. május 10. szombat – CSALÁDI NAP

PROGRAM RÉSZLETES KÜLÖN!  Családi nap programja – klikk ide!

.

.

Nagyon sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a programjainkon!

A programokon való részvétel ingyenes!

 

Zalaegerszegen a Születés hetét szervezi:

Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület által működtetett

ehlogóZala megyei Esélyteremtési Ház

Programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Partnerek:

Korán érkeztem logó

Fotódia logó

Zalababa logó2