Zalaegerszeg – FLASHMOB- fiatalokért, fiatalokról

Fő tevékenység: Kiemelt hír

Zalaegerszegen is FlashMob-bal ünnepeltük a Fiatalok Világnapját.

flashmob

A Fiatalok Világnapja alkalmából, az ország húsz városában FlashMob–ot mutattak be, rövid kulturális produkció kíséretében, amely a fiatalokra való odafigyelést, a velük való kommunikáció erősítését, a bennük lévő értékek elismerését, valamint a társadalomban elfoglalt szerepük érvényesítését hivatott szolgálni.

A villámcsődület országos szinten a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében történt, melyet a Zalaegerszegen működő Zala Megyei CSEÖH rendezett a Dísz téren.

 

 

A programhoz csatlakozott a Zalában vendégeskedő erdélyi Árvácska Együttes is. A zenés-táncos produkciójuk a szeretetről, az összetartozás érzéséről, a fiatalok közti barátságok erősítéséről, a hagyományok ápolásáról szólt. A pergő hangulatú körtánchoz csatlakoztak a téren sétálgató gyerekek, felnőttek, idősek, fiatalok és egy ifjú pár is.

A „08.12.11.” világméretű kezdeményezés évente augusztus 12-én, 11 órakor veszi kezdetét egy hagyomány megteremtése céljából. A megmozdulás lényege továbbá, hogy jövőre ismét ugyan ebben az időpontban szerte a világban, minél több fiatal mutasson be olyan kulturális produkciót, amelyek képviselik és tükrözik értékteremtő erejüket.

 

flashmob IMG_3511 IMG_3518 IMG_3530 IMG_3539 IMG_3543 IMG_3555 IMG_3557