Az egyesületről

logószumma

Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület 2003-ban alakult.

Kezdetben Zalai Civil Ház néven, majd 2012-től címbirtokosként működteti a Zala Megyei Civil Információs Centrumot és a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házat.

Az Egyesület célja a civil szervezetek szakmai támogatása, a nonprofit szektor hatékonyabb együttműködésének elősegítése, esélyteremtés, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, társadalmi szemléletformálás, ifjúsági közösségek támogatása, hagyományőrzés, környezetünk és egészségünk védelmével kapcsolatos programok megvalósítása.

Ennek érdekében aktív kapcsolatot alakítunk ki és ápolunk civil szervezetek széles körével, a települési önkormányzatokkal és a megyei önkormányzattal. Állandó támogatónk Zalaegerszeg MJV Önkormányzata.

.

Zala Megyei Civil Információs Centrum ingyenes szolgáltatásai:

  • Jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadást nyújtunk civil szervezeteket érintő alapvető jogi kérdésben. Így például szervezet alapításával, bírósági bejegyzésével, változás bejelentéssel, közhasznúsági bejegyzéssel kapcsolatban.

  • Gazdasági tanácsadás

Hasonlóképpen működik, mint a jogi tanácsadás. Pénzügyi, könyvelési, adózási kérdésekben tudunk segíteni. Szakértőnk több zalaegerszegi társadalmi szervezetnek dolgozik évek óta, így a terület kiváló szakértője.

  • Pályázatfigyelés, pályázatírási tanácsadás

A világhálón gyakorlatilag a legbővebb információk lelhetők fel a kiírt pályázatokról. A folyamatosan megjelenő új pályázati kiírásoknak összegyűjtése jelenti a fő feladatot. Folyamatosan figyeljük az ezekkel foglalkozó információs oldalakat, és több elektronikus hírlevelet járatunk. Az általunk hasznosnak, érdekesnek tűnő pályázati felhívásokat közvetítjük a velünk kapcsolatban álló partnereinknek személyesen és e-mail formájában.

A pályázati információk továbbításán túl kérésre segítünk a pályázatok elkészítésében, pályázati űrlapok, útmutatók beszerzésében.

  • Irodai szolgáltatások

Számítógép használat, fénymásolási és nyomtatási lehetőség havonta meghatározott kereten belül ingyenesen.

  • Felnőttképzés, és felnőttképzési szolgáltatások

Irodánk rendszeresen szervez képzéseket civil szervezetek tagjai, vezetői számára.

  • További tevékenységeink:

Konferenciák, fórumok szervezése, civil adatbázis gondozása, nonprofit dokumentációtár építése (szakkönyvek, tanulmányok, folyóiratok, szórólapok, szervezési anyagok, közhasznúsági jelentések gyűjtése), hagyományőrző programok szervezése.

.

Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

.

CSEÖH_Zala_logóAz esélyteremtés területén feladataink közé tartozik a társadalmi attitűdformálás, a meglévő előítéletek leküzdése, az előítéletesség kialakulásának megakadályozása, a tolerancia megerősítése.

Az önkéntesség terén felvállalt feladatunk az önkéntesség kultúrájának elterjesztése, a közérdekű önkéntes tevékenység népszerűsítése, akcióprogramok szervezése.

Az Irodánk tevékenységei között kiemelt hangsúlyt kap a család; a család, mint érték közvetítése. A család szerepének megőrzése, megismertetése és annak népszerűsítésejólműködésének elősegítése.

Mind ezekért rengeteg programot – családi és szakmai rendezvényt – szervezünk megyei és városi szinten.

Programjainkról bővebben: cseöh.zala

Továbbá számos projekt megvalósítását bonyolítjuk irodánkban, amely projektek ugyancsak az Egyesület célját, a helyi civil társadalom támogatását, és fejlesztését szolgálják. Aktuális projektjeinkről tájékozódhat weboldalunkon.