Boldog Karácsonyt Kívánunk!

karácsony2

Díjaztunk

IMG_20171205_153952

Az Önkéntesség világnapján 2017. december 5-én a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház két díjat adott át több kategóriában a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában megrendezett ünnepélyes díjátadón. (tovább…)

ÉN IS sz’ÉP VAGYOK!

pixiz-06-12-2017-09-34-35

A tavalyi évhez hasonlóan a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából idén is megrendezésre került az ÉN IS sz’ÉP VAGYOK! című élményfotózás a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületével közös szervezésben, ahol érintettek és családjaik vehettek részt egy élményekkel teli napon. Az önkéntes “szépítő-csapat” tagjai divatos frizurát, sminket varázsoltak, miközben szakavatott stíluskommunikátor adott divattippeket és varázsolta még szebbé az alkalmi modellek külsejét. A fotózáson terápiás kutyák, a teskándi női futballcsapat és a Zalakerámia-ZTE KK Zalaegerszeg városának  négyszeres magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes férfi kosárlabdacsapat tagjai is részt vettek.

Minden segítőnek, és résztvevőnek köszönjük, hogy hozzájárultak a nap sikeréhez!

Az elkészült képeket az érdeklődők 2018. május 12-én az Esélyegyenlőségi Napon tekinthetik meg az Apáczai AMK-ban.

Az eseményről bővebben a ZegtTV Híradójában.

Ki nyerje el a közönségdíjat?

ünnepélyes díjátadó“Miért szeretem az közösségi szolgálatot?”

A pályázók pályaművei közönségszavazáson vesznek részt 2017. november 23 és 2017. december 4 között, melyekre az alábbi oldalon voksolhat. A közönség díjas pályázó 10.000 Ft értékű vásárlási utalványban részesül. A pályaművek megtekinthetőek: itt. Szavazás: itt.

Ünnepélyes díjátadó az Önkéntesség Világnapja alkalmából

 

2017-ben először az Önkéntesség Világnapja alkalmából a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház hagyományteremtő szándékkal több elismerő díjat kíván átadni.

ünnepélyes díjátadóHelyszín: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.)
(tovább…)

“ÉN IS sz’ÉP VAGYOK!” 2017-ben is a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából

énis szép

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából  – „ÉN IS sz’ÉP VAGYOK!” élményfotózásra kerül sor

2017. december 2-án.

(tovább…)

JELÖLÉSEKET VÁRUNK!

A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház pályázatot hirdet 

AZ ÉV ZALA MEGYEI ÖNKÉNTESE”  címmel a Zala megyében önkéntes tevékenységet végzők elismerésére. (tovább…)

FIGYELEM! PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG KÖZÉPISKOLÁSOKNAK!

Képkivágás

Szívesen megosztanád közösségi szolgálattal kapcsolatos, élményeidet, tapasztalataidat? Írd meg nekünk, hogy miért szereted a közösségi szolgálatot, és megnyerheted a 30.000 vagy a 10.000 forint értékű vásárlási utalványt.  (tovább…)

Szimulációs terem a Liszt Ferenc Általános Iskolában

IMG_20171108_104531A Szimulációs terem első állomása 2017. novemberében a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola volt, ahol 13 osztály vehetett részt ezen a különleges érzékenyítő foglalkozáson. (tovább…)

Ma van a Magyar Jelnyelv Napja

Az Országgyűlés 23/2017. (X. 31.) OGY határozata a magyar jelnyelv napjáról*
1. Azok-sign1 Országgyűlés
– elismerve a hallássérült és siketvak emberek információhoz és kommunikációhoz, így a magyar jelnyelv használatához való alapvető jogát, hogy ezáltal képessé váljanak valamennyi emberi jog és alapvető szabadság teljes gyakorlására;
– felismerve a magyar jelnyelv kulturális és közösségformáló erejét, valamint fejlesztésének és megőrzésének fontosságát;
– figyelembe véve azt az Alaptörvénybe foglalt alapvetést, amely szerint Magyarország védi a magyar jelnyelvet mint a magyar kultúra részét;
a következő határozatot hozza:
Az Országgyűlés a magyar jelnyelv mint elismert önálló, természetes nyelv előtti tiszteletből november 9-ét a magyar jelnyelv napjának nyilvánítja.
2. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.
Kövér László s. k.,
az Országgyűlés elnöke
Gelencsér Attila s. k.,
az Országgyűlés jegyzője
Ikotity István s. k.,
az Országgyűlés jegyzője