Felsőrajki Nemzetközi, Térségi Kiállítás és Vásáron jártunk

smacap_Bright

A hétvégén a Felsőrajki Nemzetközi, Térségi Kiállítás és Vásár Kulturális és Gasztronómiai Seregszemle rendezvényen vett részt a Zala Megyei CSEÖH. Infostanddal, érzékenyítő játékokkal, szaktanácsadással vártuk az érdeklődő családokat.

Állásbörze és KarrierNAP

fbtmdn

Május 30-án a zalaegerszegi Család és KarrierPont által szervezett Állásbörze és KarrierNAP-on a Zala Megyei CSEÖH munkatársai a közérdekű önkéntességet népszerűsítették.

Esély Gála 2019

ESÉLY GÁLA Idén harmadik alkalommal szervezte meg a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületet a Zala Megyei CSEÖH szakmai segítségével az Esély Gálát, ahol különleges színpadi produkciókban mutatták meg tehetségüket ép és fogyatékos személyek. A produkciókat rövd beszélgetések tarkították, melynek során érintett személyek meséltek hétköznapjaikról, életükről kötetlenül. A rendezvényt és a kanapé beszélgetéseket Tolnai Tímea (CSEÖH munkatárs) moderálta.

Az esemény szakmai védnöke Dr. Tapolczai Gergely magyar jogász, jelnyelvoktató, sportszervező-menedzser, politikus, országgyűlési képviselő hivatalos elfoglaltság miatt nem tudott személyesen megjelenni, levélben köszöntötte a rendezvényt: (tovább…)

Esély Sportnap és V. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság

smacap_BrightA hétvégén sikerrel lezajlott Esély Sportnap – V. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság programunk nem valósulhatott volna meg szakmai partnereink, támogatóink, fő- és szakmai védnökeink nélkül. Ezúton is köszönjük Balaicz Zoltán fővédnöknek, Györe Edina szakmai védnöknek, az V. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság szakmai védnökének Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) Zala Megyei Szervezet alelnökének Balazs Choma – nak, a Zalaegerszegi Városi Szabadidősport Szövetségnek Csizmadia Lászlónak és István Jóna – nak a lebonyolítást és játékvezetést, a résztvevő csapatoknak az aktív jelenlétet!

A Tekerd ránk az időd! – jótékonysági tekerés programhoz köszönjük a Moveland Zalaegerszeg valamint a Decathlon Magyarország Zalaegerszegtől Kocsis Tamás segítségét.
Az Apáczai Csere János Művelődési Központ – nak és dolgozóinak a helyszínt és a színvonalas technikai segítséget.
A programot több mint 50 önkéntes bevonásával valósítottuk meg, önzetlen tevékenységüket külön köszönjük!
Találkozzunk jövő májusban is!

Idén is Esély Sportnap!

plakát_esély sportnap2019. május 11-én, immár hagyományos módon szervezzük meg Esély Sportnap keretében az Amatőr Csörgőlabda Bajnokságot.

A programra várjuk 4-6 fős csapatok jelentkezését a NEVEZÉSI LAP Csörgőlabda 2019 kitöltésével, valamint önkéntesek jelentkezését a cseohzala@zalacivil.hu címen, vagy telefonon a 20/213-1504 számon. (tovább…)

Mozdulj a Napsugár Otthonért!

fbt

Családi Napot szervezett a Napsugár Gyerekkuckó és Játszóház, ahol a Zala Megyei CSEÖH családi szerencsekerékkel várta az érdeklődőket. A szerencsekerék megpörgetése után a családoknak érzékenyítő játékok és kvíz feladatok megoldása mellett, a Zalai Kutyasuli terápiás kutyájának segítségével ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük.

Gyere-K-épbe Zalaegerszegen

dav

dav

A Gyere-K-épbe Gyermekjogi Roadshow programsorozat Nyugat-Dunántúl Régióban rendezvényén a Zala Megyei CSEÖH standján a ZVDÖK tagjaival közösen érzékenyítő játékokkal készültünk.

Véget ért az I. EgerszegTour

dav

Véget ért az I. EgerszegTour – Családok versenye sorozat, amely során közel 35 részt vevő családot, összesen 3 generációt (nagyszülők, szülők, gyermekek) sikerült kimozdítani a négy fal közül és egy közös versenyre, játékra invitálni. A Zala Megyei CSEÖH a verseny harmadik fordulójában is infostanddal, érzékenyítő játékokkal várta a családokat.

Ma van az Autizmus Világnapja

21146_958340224198562_7431990712301496501_nAz ENSZ 2007-ben nyilvánította április 2-át az autizmus világnapjává, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, amely tízmilliókat érint világszerte. Ma Magyarországon közel 100 ezer ember él autizmussal. 

Zala megyében az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány segíti az autista személyeket és családjaikat.

Ma van a Down-szindróma világnapja

53783939_2372986022732050_560191880042643456_nA Down-szindróma világnapját március 21-én tartják. Az első világnapot 2006-ban Svájcban ünnepelték, ám célja azóta is változatlanul az, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést.

A Down-Mosolyambulancia – csatlakozva az országos kezdeményezéshez – a Down-szindróma világnap alkalmából felhívást tett közzé a közösségi oldalon, melyben arra buzdítanak, hogy felemás zoknikkal hívjuk fel a figyelmet a sokszínű és elfogadó társadalom fontosságára. (tovább…)