BETELT- Esély óra

Kedves Táborszervezők!

Köszönjük szépen a sok megkeresést, jelentkezést.Sajnos idén már több csoportot nem tudunk fogadni az Esély órák keretében!

Köszönjük az együttműködést, megértést!

CSEÖH Információs stand – Családi nap – Zalaegerszeg

Nagy sikerrel zárult szombaton a Zalaegerszegi Kutyasuliban a KutyaJó Kalandok Családi Nap, amelyen a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház is részt vett információs standdal.

(tovább…)

Felhívás!

Nyiss a családok felé!

Keresünk olyan vállalkozást, szolgáltatót, intézményt vagy önkormányzatot Zala megyében, amely a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal együttműködve családbarát szolgáltatás megteremtését tervezi működése székhelyén, telephelyén. A szolgáltatás keretében eszközökkel kívánjuk támogatni, egy baba-mama szoba, ún. „baba-mama pihenőöböl” kialakítását, mely az ügyfél- vagy vásárlótérben várakozó, szolgáltatást igénybe vevő kisgyermekes ügyfelek részére biztosít gondozási lehetőséget!

További információ kérhető:

e-mail: cseohzala@zalacivil.hu

B. Bengő Hajnalka +36 20 504 9087

Nagy Veronika +36 20 213 1504

Esély gála

2021.05.07-én szombaton 4. alkalommal került megrendezésre az esélyegyenlőség jegyében az Esély gála, melyet a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete közösen rendezett meg a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal.

(tovább…)

TÁBORSZERVEZŐK, TÁBORVEZETŐK!

Legyen a táborotokban Nyári Esély Óra is!

Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház megvalósult programjai

2021.04.01-2022.03.31.

Weapon of choice – A Te fegyvered a döntésed

Szemléletformáló kiállítás középiskolásoknak

Ne válj bántalmazóvá!

Ne válj áldozattá!

Ne válj szemlélővé!

(tovább…)

Nyiss a családok felé! – Valós családi szükségletre reagáló projekt

Olyan vállalkozást, szolgáltatót vagy önkormányzatot kerestünk, amely a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal együttműködve családbarát szolgáltatás megteremtését tervezte működése székhelyén, telephelyén. A program egy családbarát szolgáltatás kialakítására (ún. „baba-mama pihenőöböl”) adott lehetőséget.

A lehetőséget Csesztreg Község és Petrikeresztúr Község Önkormányzata kapta meg.

Királykisasszony és Királyfiak Otthona cím

A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet adományozott Zala megye azon településén, ahol az év december 31-ig megállapított statisztikai állandó népesség létszámához viszonyítottan legnagyobb százalékos mértékű a gyermekáldás. Csertalakos községben a 2021. évi születésszám alapján 16 állandó lakosra 1 fő kisgyermek született, így a településen az élveszületések számának különbsége ezer lakosra 62.5 %. Ezzel az aránnyal Csertalakos község elnyerte a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet, ahol 1 fő gyermek, Fülöp Levente vehette át a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona díjat. Az elismerés részét képezi a településnek adományozott üvegdíj és emléklap, a gyermek számára egy üvegdíj, emléklap, ajándékcsomag.

2021. év Zala Megyei Önkéntese Díj

A Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház pályázata keretében az Önkéntesek Világnapja alkalmából „Az Év Zala Megyei Önkéntese 2021” díjára Zala megyében önkéntes tevékenységet végzők elismerésére vártunk jelöléseket. A jelöléseket független szakmai zsűri bírálta el, a díjazottak elismerő oklevélben, emlékplakettben és vásárlás utalványban részesültek.

Díjazottak:

Tóth Ágnes – fogyatékkal élők életének jobbításáért végzett tevékenység

Pálfi Tiborné Magdi – közösségért végzett tevékenység

Tóthné Koller Mária – közösségért végzett tevékenység