Működik a babaöböl!

Nyiss a családok felé!

2021 tavaszán Alsórajk Önkormányzatán, első helyszínként került támogatásunkkal kialakításra egy olyan családbarát szolgáltatás megteremtése – ún. „baba-mama pihenőöböl”, amely lehetőséget ad a kisgyermekek ellátására, így megnyújtva az otthontól távol tölthető időt, ami nagy segítség hivatalos ügyintézések során, vagy egyéb programokon való részvétel kapcsán.

(tovább…)

Sikeresen lezajlott a Civil Udvar rendezvény

2022.06.18-án Zalaegerszegen az Európa téren, a Zala Megyei Civil Központ és a Tiszta Forrás Egyesület szervezésében, 14 civil szervezet részvételével megvalósult programon együtt játszhattak az érdeklődők a civil szervezetek képviselőivel.

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szerencsekerékkel és ajándékokkal várta a játékos kedvű érdeklődőket.

(tovább…)

Civil Udvar rendezvényünkre várjuk az érdeklődőket!

Falugondnokok látogatása a Civil Központban

A Zala Megyei Civil Központ idén is részt vett a falugondnokok képzésében. A Civil Központban tett látogatás során bemutattuk a civil szervezeteket segítő tevékenységeinket, a Megyeházán tartott órán pedig a „Közösség és részvétel” témában tartott előadást a Zala Megyei Civil Központ vezetője.

A foglalkozáson sorra vettük, hogy melyen lehetőségek és eszközök állnak rendelkezésre a település lakosainak bevonására a közösségi életbe. Bízunk abban, hogy a falugondnokok által is eljutnak a szervezeteket érintő információk a települések egyesületeihez, alapítványaihoz.

FELHÍVÁS – WOC

Oktatási intézmények jelentkezését várjuk 2022. őszi kiállításunkra!

A Weapon of Choice – a Te fegyvered a döntésed! című fotókiállítás egy nemzetközi figyelemfelhívó kampány alapjául szolgáló projekt, mely azzal a céllal jött létre, hogy grafikusan szemléltesse azokat láthatatlan, ám annál nagyobb károkat okozó sérüléseket, melyeket a szóbeli bántalmazás okoz.

(tovább…)

Civil szervezetek ellenőrzésének előkészítése

Az elmúlt hónapokban több civil szervezethez küldött ki levelet az Állami Számvevőszék.

Az Állami Számvevőszék „A közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek ellenőrzése” című program alapján ellenőrzést készít elő.

Ehhez a következő dokumentumok beküldését kéri a szervezetektől:

  • Számviteli politika
  • Eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzata
  • Eszközök és a források értékelési szabályzata
  • Pénzkezelési szabályzat
  • Számlarend (kettős könyvvitelt vezető szervezet esetén)
(tovább…)

CSEÖH Információs stand – Családi nap – Zalaegerszeg

Nagy sikerrel zárult szombaton a Zalaegerszegi Kutyasuliban a KutyaJó Kalandok Családi Nap, amelyen a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház is részt vett információs standdal.

(tovább…)

AZ ÉV ZALA MEGYEI ADOMÁNYOZÓJA 2022

A Zala Megyei Civil Központ „Az Év Zala Megyei Adományozója” díjjal szeretné felhívni a figyelmet a vállalkozások társadalmi felelősségvállalására, példaértékű támogatói tevékenységére.

Az elismerést olyan vállalkozások kaphatják meg, amelyeket civil szervezetek ajánlanak a számukra nyújtott támogatás ismertetésével.

Ajánlást a honlapunkon elérhető adatlap kitöltésével és a támogató tevékenység kifejtésével lehet tenni.

Az adatlap letölthető az alábbi linken: http://zalacivil.hu/wp-content/uploads/2022/05/Ajanlo-lap-Az-ev-adomanyozoja-dijra-2022-2.pdf

Beküldési határidő: 2022. augusztus 12.

Az adatlapot személyesen, postán vagy e-mail-ben a következő címre kérjük benyújtani:

cím: Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

        8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 47-51.

e-mail: info@zalacivil.hu

(tovább…)

Felhívás!

Nyiss a családok felé!

Keresünk olyan vállalkozást, szolgáltatót, intézményt vagy önkormányzatot Zala megyében, amely a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal együttműködve családbarát szolgáltatás megteremtését tervezi működése székhelyén, telephelyén. A szolgáltatás keretében eszközökkel kívánjuk támogatni, egy baba-mama szoba, ún. „baba-mama pihenőöböl” kialakítását, mely az ügyfél- vagy vásárlótérben várakozó, szolgáltatást igénybe vevő kisgyermekes ügyfelek részére biztosít gondozási lehetőséget!

(tovább…)

JÓ HELYRE MEGY!

Negyed évszázada minden adózó magyar állampolgár saját maga dönthet személyi jövedelemadója civil 1%-ának sorsáról. 2022-ben is felajánlhatjuk adónk egy százalékát azoknak a civil szervezeteknek, amelyek rendezvényeikkel és programjaikkal színesíthetik a mindennapjainkat, segíthetnek nekünk a nehéz élethelyzetekben.

Kérjük, tekintse meg a kisfilmeket, amelyekben Mező Misi énekes-gitáros zenész, valamint a Balkan Fanatik együttes tagjai, Yorgosz Tzortzoglou és Bagóczky Lívia, illetve Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár osztja meg tapasztalatait, gondolatait a civil szervezetek támogatásának lehetőségéről.

Bizonyára mindenki környezetében működik olyan civil szervezet, amely egy számára kedves vagy fontosnak ítélt társadalmi ügy érdekében tevékenykedik. Ezeknek a civil szervezeteknek minden felajánlott adóforint számít.

 Május 20-ig van a felajánlásra lehetőségünk, éljünk vele!

https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index.html?o=403