Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Sajtótájékoztató

2023. november 30. | szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Karitász csoportja 2023. november 28-án Zalaegerszegen a Szent József közösségi házban tartott sajtótájékoztatót az idei közös Adventi Adománygyűjtő akciójáról.

Zalai Hírlap: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2023/11/a-karpataljai-visk-ovodajanak-es-raszorulo-csaladoknak-gyujtenek?fbclid=IwAR2toRv0C1g_Ux5ILQt4SX6QVEWbwNtbJDVb1gbjhhS1UExQo2v45lz0zZI

ZEG TV: https://zegtv.hu/hirado-27501/?video=bShu55-Xtfk%2F&fbclid=IwAR1FTb4C_XPzvMcMesJTLZhvdw3xOGVVxZQDPv0_NqMUBStEq-YuTo1WNWY

Bővebben

Adventi Civil Börze 2023 – Karácsonyi Adománygyűjtés Zala vármegyében

2023. november 27. | szerző: ZalaCivil

A Zala Vármegyei Civil Központ a tavalyi évhez hasonlóan, idén is a viski Mustármag Óvoda számára indít adománygyűjtő akciót. A tavalyi adománygyűjtő akciónak köszönhetően több, mint 1 tonna csomagot állítottak össze önkénteseink. A gyűjtésben részt vett csaknem 40 civil szervezet, intézmények, önkormányzatok, magánszemélyek.

Visk a Huszti járás (Kárpátalja, Ukrajna) egyetlen olyan települése, amely magyar tannyelvű általános és középiskolával rendelkezik. Egy jól felszerelt és jól működő magyar tannyelvű óvoda nélkül elképzelhetetlen a magyar anyanyelvi oktatás jövője ezen a településen. Bízunk abban, hogy idén is sokan segítik majd adományukkal ezt a példa értékű, kitartó, háborútól szenvedő kárpátaljai magyar közösséget.

Milyen felajánlásokkal tudunk segíteni?

  • tartós élelmiszer (elsősorban főzéshez alapanyagok): száraz tészta, rizs, búzadara, kukoricadara, levestészta, lekvár, nutella, kakaópor, tea, konzervek (bab, kukorica, paradicsom, gyümölcs, gomba), lencse, sárgaborsó, szörp, müzli, stb.
  • tisztítószerek
  • tisztálkodási szerek
  • fertőtlenítőszerek
  • kizárólag nagyon jó minőségű kisebb játék, mesekönyv

A gyűjtés időpontja, helyszíne:

  1. november 27 – 2023. december 8.

Bővebben

SZÜLŐ MOSOLY ELŐADÁSSOROZAT

2023. november 24. | szerző: ZalaCivil
A DOWN-Mosolyambulancia Egyesület SZÜLŐ MOSOLY előadássorozata november 14-én vette kezdetét a Deák Ferenc Megyei Könyvtárral közös együttműködésben és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával.
5 hónapon keresztül a nevelés és fejlesztés különböző területén dolgozó szakemberek mutatják be módszereiket, osztják meg tapasztalataikat.
Szeretettel várnak minden érdeklődő szülőt, nagyszülőt következő előadásukra 2023. december 14-én 17 órai kezdettel.

Helyszín: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, 8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6.

Az előadások alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Részvételi szándék a lenti elérhetőségeken jelezhető:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSewtvynJMh…/viewform…
email: downmosolyambulancia@gmail.com
tel.: +3630/ 304 5084

Bővebben

További hírek