Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

A NEA testületi tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlések eredményei

2016. március 7-én lezajlott a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek által választott testületi tagjainak, azaz a Tanács és az öt kollégium három-három tagjának választása.

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 72. § (2) bekezdése értelmében a választáson azon jelöltek indulhattak, akik a szimpátiaszavazás során a jelen lévő elektorok tíz százalékának támogatását elnyerték.

A választás eredményeit tartalmazó jegyzőkönyvek elektori gyűlésekre bontva az alábbi linkekre kattintva letölthetőek:

NEA TANÁCS
NEA KÖZÖSSÉGI KÖRNYEZET KOLLÉGIUM
NEA MOBILITÁS ÉS ALKALMAZKODÁS KOLLÉGIUM
NEA NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS KOLLÉGIUM
NEA TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS KOLLÉGIUM
NEA ÚJ NEMZEDÉKEK JÖVŐJÉÉRT KOLLÉGIUM

A jegyzőkönyvekben három lista található:
–     az első listán valamennyi szavazatot kapott tagjelölt és a kapott szavazatainak száma szerepel,
–    a második listán a három legtöbb szavazatot kapott, a választás eredményeként az adott testületbe tagként bekerülő jelöltek,
–    a harmadik listán pedig a szavazatok száma alapján sorrendbe rendezve a testület póttagjai szerepelnek.

A NEAr. 23. § (5) bekezdése értelmében a szavazás eredményét tartalmazó jegyzőkönyveket az elektori gyűlést követő öt napon belül nyilvánosságra kell hozni a Civil Információs Portál felületén, amely kötelezettségnek a szavazás lezárását követő egy napon belül eleget tettünk.

A jegyzőkönyveket az Ügyrendben szabályozottak szerint Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hitelesítette.

Forrás: http://civil.info.hu/hirek/-/asset_publisher/4Wf4exHNupRZ/content/a-nea-testuleti-tagjainak-megvalasztasara-osszehivott-elektori-gyulesek-eredmenyei?redirect=http%3A%2F%2Fcivil.info.hu%2Fhirek%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_4Wf4exHNupRZ%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1

Tartalom megosztása: